Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Κάτω απ' τις σημαίες του ΝΑΤΟ

Ενδοϊμπεριαλιστικές κόντρες και εμπλοκή σε βάρος του λαού
Την παραπέρα όξυνση της αντιπαράθεσης του ευρωατλαντικού άξονα με τη ρωσική αστική τάξη για τη διείσδυση στις πρ. Σοβιετικές Δημοκρατίες, τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων, σηματοδοτούν οι αποφάσεις που πάρθηκαν χτες και προχτές στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ.
Συγκεκριμένα,
  • Eξετάστηκε η πρόοδος εφαρμογής του Σχεδίου Ετοιμότητας Δράσης του ΝΑΤΟ (Readiness Action Plan) που αποφασίστηκε πέρυσι στη Σύνοδο Κορυφής της λυκοσυμμαχίας στην Ουαλία.
  • Αποφασίστηκε η ενίσχυση της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NATO Response Force) ώστε να φτάσει τους 40.000 άνδρες από τους 13.000 σήμερα.
  • Διαπιστώθηκε το «πολύ καλό επίπεδο προετοιμασίας» του πυρήνα αυτής της Δύναμης Αντίδρασης, της νέας Διακλαδικής Δύναμης Δράσης Εξαιρετικά Υψηλής Ετοιμότητας (Very High Readiness Joint Task Force) με την κωδική ονομασία «Αιχμή του Δόρατος».
Επιχειρεί ήδη η πρόδρομός της με συμμετοχή δυνάμεων κυρίως από Γερμανία, Ολλανδία και Νορβηγία. Σταδιακά παίρνει την τελική μορφή - σύνθεσή της ώστε να λάβει μέγεθος ταξιαρχίας με δύναμη περίπου 5.000 άνδρες, πλαισιωμένη από εναέριες δυνάμεις, πολεμικά πλοία και ειδικές δυνάμεις, και πεδίο ανάπτυξής της την Ανατολική Ευρώπη.
  • Σχεδιάζεται, δε, την επίσημη πρώτη εμφάνισή της να κάνει η «Αιχμή του Δόρατος» στην άσκηση του ΝΑΤΟ «TRIDENT JUNCTURE» το φθινόπωρο σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία με τη συμμετοχή άνω των 30.000 στρατιωτών.
Τη διοίκησή της θα έχει σε πρώτη φάση η Ισπανία, ενώ ανάλογο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και οι Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Βρετανία, όπως και η Τουρκία. Γεγονός που σηματοδοτεί τον ευρύτερο ρόλο που επιχειρεί να παίξει - αναβαθμιζόμενη παραπέρα γεωστρατηγικά - η τουρκική αστική τάξη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ζητήματα Αιγαίου και Κύπρου.
Υπήρξε ήδη δέσμευση του Αμερικανού υπουργού Αμυνας να χορηγήσει εξοπλισμό και μέσα προς υποστήριξη της Δύναμης, να ενισχυθεί με μεταφορικά αεροσκάφη, ιπτάμενα τάνκερ για εναέριο ανεφοδιασμό μαχητικών αεροσκαφών κ.λπ.
  • Παραπέρα, στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας οριστικοποιήθηκαν ο σχεδιασμός και η σύνθεση των έξι στρατηγείων που θα στήσουν στην ανατολική συνοριογραμμή της λυκοσυμμαχίας, δηλαδή σε Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία και Βουλγαρία, δύναμης σαράντα ανδρών το καθένα. Σε επόμενη φάση θα εξετάσουν το ενδεχόμενο ίδρυσης κι άλλων τέτοιων στρατηγείων. Εξάλλου, επαναλήφθηκε η βούλησή τους να συνεχίσουν να «συνδράμουν» την κυβέρνηση του Κιέβου στην αντιπαράθεσή της με τη Ρωσία.
***
Μέσα σε όλους αυτούς τους άκρως επικίνδυνους για το λαό ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και κόντρες, βασικό ρόλο επιχειρεί να παίξει και η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με άξονα τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ντόπιας αστικής τάξης, στην κόντρα της και με την τουρκική, και στην προσπάθεια καθεμιάς να κατοχυρώσει ένα μεγαλύτερο μερίδιο στην εκμετάλλευση πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
Εξ ου και τη Δευτέρα, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ αποφασίστηκε νέα παράταση των οικονομικών κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας με αφορμή το Ουκρανικό, μέχρι τα τέλη Γενάρη του 2016, με την ψήφο και της ελληνικής κυβέρνησης, την οποία εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς.
  • Στον ίδιο άξονα, παροχής πλείστων όσων υπηρεσιών στις λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου, ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, πρότεινε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ την ίδρυση «Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου» (NATO Force Integration Unit - NFIU) στην Κρήτη.
  • Παραπέρα, ο υπουργός ενημέρωσε το... κονκλάβιο «για την πρόθεση (σ.σ.: της ελληνικής κυβέρνησης) μεταφοράς αεροπορικής δραστηριότητας από τη Σούδα στην Κάρπαθο».
Σημειωτέον, η ελληνική κυβέρνηση πασχίζει να παρουσιάσει το θέμα ως «μεταφορά», ενώ ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θεωρούν υψίστης σημασίας για τα σχέδιά τους τη Σούδα και δεν διατίθενται να απομακρύνουν από εκεί δραστηριότητές τους, ίσα ίσα που έχουν ασκήσει πιέσεις στις ελληνικές κυβερνήσεις ώστε να εδρεύουν εκεί και «drones», τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη.
Εξ ου και ο Καμμένος πρόσφατα σε επίσκεψή του στην Κρήτη διαβεβαίωνε ότι «οι ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στη Σούδα, στο Νομό των Χανίων, παραμένουν και επεκτείνονται».
***
Σημαίνουν τίποτε θετικό όλα αυτά για το λαό; Τίποτε απολύτως. Η ενεργός συμμετοχή της χώρας - και επί κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ - στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ καθόλου δεν απεσόβησαν π.χ. την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο.
Μάλιστα, εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου, η κόντρα αυτή δείχνει να οξύνεται, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στα ντόπια αστικά κέντρα και παράκεντρα.
Εγραφε χαρακτηριστικά, χτες, η «Καθημερινή»:
«Τους τελευταίους μήνες στον εναέριο χώρο και στη θάλασσα του Αιγαίου καταγράφονται πολλά επεισόδια, η Τουρκία κλιμακώνει τη στρατηγική της έντασης, ενώ η διπλωματία έχει καθηλωθεί. Από τον περασμένο Μάρτιο και μέχρι σήμερα, καταγράφοντας τα πλέον σοβαρά "επεισόδια", όπως η οριοθέτηση του νέου όσο και παράτυπου πεδίου βολής στο Αιγαίο, η εμπλοκή κατασκοπευτικού πλοίου σε ελληνική άσκηση με πραγματικά πυρά, οι χαμηλές πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, οι παρενοχλήσεις πλοίων που ποντίζουν καλώδια επικοινωνιών ή κάνουν επιστημονικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η αμφισβήτηση της κυριότητας 16 ελληνικών νησιών ότι τελούν "υπό κατοχή", προκύπτει ότι υπάρχει σοβαρή κλιμάκωση (...) Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα εκφράζουν έντονες ανησυχίες για το επόμενο διάστημα, παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις ΗΠΑ για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με διπλωμάτες που υπηρετούν σε σημαντικές πρεσβείες της χώρας μας στο εξωτερικό, οι δυτικές κυβερνήσεις δεν επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ελληνικές ανησυχίες (...) Οι συνομιλίες για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δεν προχωρούν, ενώ η ανακοίνωση για επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών έμεινε στα χαρτιά».
Πυκνώνουν, λοιπόν, τα σημάδια ότι επίκεινται εξελίξεις. Ο λαός να επαγρυπνεί και να προετοιμάζεται, κάτω από τις δικές του σημαίες.
Θ. Μπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.