Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΘΕΣΜΟΙ: Ο Ακάκιος, το 3ο μνημόνιο και τα μακαρόνια

Φίλης για αύξηση ΦΠΑ από 13% στο 23%: «Πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος;»
Συνεχίζονται τα παζάρια για τα αντιλαϊκά μέτρα - Νέο Eurogroup αναμένεται το Σάββατο
Δημοσίευση: Πέμ, 25/06/2015 - 19:56
Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας, με το κλίμα να δείχνει πως έχουν μειωθεί οι αποστάσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, ενώ η λίστα των αντιλαϊκών μέτρων μεγαλώνει. 
Το Eurogroup της Πέμπτης συζήτησε δυο κείμενα και αναμένεται να γίνει νέα συνεδρίαση το Σάββατο ή και νωρίτερα αν χρειαστεί, καθώς, όπως ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπουμ, «η πόρτα παραμένει ανοιχτή για την Ελλάδα».
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης δήλωσε πως
«το Εurogroup είχε δύο κείμενα, των θεσμών και το ελληνικό, το οποίο ήταν προσαρμογή της τελευταίας εκδοχής των θεσμών που πήραμε αργά χθες το βράδυ», άρα η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε ακόμα περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα.
‒Ο τύπος; Δεν τον βλέπετε; Έτοιμος είναι να υπογράψουμε.
Επιπλέον, ο Γ. Βαρουφάκης ανέφερε πως
«έγινε συζήτηση και για τα δύο κείμενα. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι αρκετοί συνάδελφοι διαφώνησαν και άσκησαν κριτική και στο κείμενο των θεσμών. Οπότε συμφωνήσαμε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο, με στόχο τη σύγκλιση τόσο μεταξύ των κειμένων όσο και γενικότερα στο Eurogroup».
Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, δήλωσε πως «οι θεσμοί και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να εργάζονται, θα υπάρξει Eurogroup στη συνέχεια, αλλά όχι σήμερα» ενισχύοντας τις πληροφορίες ότι μέχρι και το Σάββατο θα συνεχιστούν οι συζητήσεις και στο Euro Working Group προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, η οποία θα πρέπει να περάσει από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Δηλώσεις Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ
«Έχω την πεποίθηση ότι θα επιτύχουμε ένα συμβιβασμό, ο οποίος θα βοηθήσει την Ευρωζώνη και την Ελλάδα να ξεπεράσουν την κρίση» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ακόμα πως
«θεωρώ ότι η ευρωπαϊκή ιστορία είναι γεμάτη από διαφωνίες, διαπραγματεύσεις και, εντέλει, συμβιβασμούς».
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, στις δηλώσεις της ανέφερε ότι  
«με βάση αυτά που άκουσα σήμερα ενόψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών, η αναγκαία πρόοδος δεν υπάρχει ακόμα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί, αφού έχει την εντύπωση πως η ελληνική κυβέρνηση «έχει κάνει πίσω σε ορισμένα θέματα».
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του «Reuters», η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ότι πρέπει να υπάρξει μία συμφωνία με την Ελλάδα πριν το άνοιγμα των χρηματοπιστωτικών αγορών τη Δευτέρα.
Πάντως ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, στις δηλώσεις του δεν έβαλε τη Δευτέρα σαν μέρα κατάληξης των διαπραγματεύσεων, λέγοντας πως μπορεί να βρεθεί λύση τη Δευτέρα ή την Τρίτη.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως
«η συμφωνία είναι εφικτή και αναγκαία, αλλά ακόμη υπάρχουν αποκλίσεις» και πως «δεν είμαστε μακριά από τη συμφωνία, υπάρχει διαφωνία στα μέσα και όχι στους στόχους». Πρόσθεσε ότι το χρέος «πρέπει να είναι μέρος της συμφωνίας».
Δηλώσεις Σόιμπλε - Τουσκ
Πιο αισιόδοξος από άλλες φορές εμφανίσθηκε σε δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, λέγοντας πως
  • «οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι τόσο μεγάλες, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα σύγκλισης», αν και ανέφερε πως «δεν μπορώ να πω ότι έχουμε πολλές προόδους». Πρόσθεσε πως «ελπίζω η ελληνική κυβέρνηση να έχει καταλάβει τι διακυβεύεται».
Αισιόδοξος για συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές εμφανίσθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. «Αντίθετα με τις τραγωδίες του Σοφοκλή, πιστεύω ότι θα υπάρχει ευτυχές τέλος», δήλωσε προσερχόμενος στο κτίριο όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας «ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη».
Η ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
Επίσημα η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ωστόσο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι θα ενημερώσει τους ηγέτες των χωρών-μελών της Ένωσης για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Κυρίαρχα θέματα της Συνόδου είναι το Μεταναστευτικό και η Ασφάλεια, με την ΕΕ να επιδιώκει επεμβάσεις στο όνομα της προστασίας των μεταναστών από τα κυκλώματα των δουλεμπόρων, ενώ θα συζητηθεί και η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Συναλλαγών και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ) που αφορά τις ΗΠΑ και τον Καναδά και θα γίνει συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων.
ΔΝΤ: Αφήνει παράθυρο για μη καταβολή της δόσης
Η μη καταβολή της δόσης θα αποτιμηθεί ως ληξιπρόθεσμη οφειλή και όχι ως χρεοκοπία, εξήγησε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις για τη δόση που λήγει στις 30 Ιούνη, σύμφωνα με το πρακτορείο «Reuters». Ωστόσο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πληρωθεί η δόση, λέγοντας πως
«η προσδοκία μας είναι ότι η πληρωμή της δόσης θα γίνει κανονικά». Πρόσθεσε ότι «εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, τότε θα υπάρξει έκτακτη ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ».
Για το ρόλο του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις ανέφερε πως «οι τρεις θεσμοί παρουσιάζουν την ίδια κοινή θέση» και πως το Ταμείο συμμερίζεται τις ίδιες απόψεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν σχετικά με την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.