Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΣΧΗΜΑΛΟΓΟΥ με 8 μέτρα: εργασιακά - ασφαλιστικό - εργασιακά - ασφαλιστικό - εργασιακά - ασφαλιστικό - εργασιακά - ασφαλιστικό. Και ένα... σταθμό: ιδιωτικοποιήσεις ‒ Το 2018 το 4ο Μνημόνιο ‒ Και εις άλλα με υγεία

Έλα, στρατούλα, το παιδί...

Τα οκτώ σημεία της πρότασης των δανειστών προς τον Τσίπρα
03 Ιουν. 15 (20:06) | upd: 03 Ιουν. 15 (20:49)
Σκληρά μέτρα με κύριο άξονα τον ΦΠΑ, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό περιλαμβάνονται στα 8 βασικά σημεία της 10σέλιδης πρότασης που παρουσιάζεται από τον Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την Wall Street Journal. 
Κλιμακωτή αύξηση στο πρωτογενές πλεόνασμα
Συγκεκριμένα οι δανειστές χαμηλώνουν τους στόχους για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια και προτείνουν κλιμακωτή αύξησή τους, με 1% για το 2015, 2% για το 2016, 3% για το 2017 και 3,5% για το 2018. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να επιτευχθεί ο στόχος του 1% αυτήν την χρονιά θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ύcους 3 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό.
Οι δύο συντελεστές του ΦΠΑ
Για τον ΦΠΑ οι δανειστές προτείνουν δύο συντελεστές 11% και 23%, με στόχο να υπάρξουν έσοδα 1% του ΑΕΠ, δηλάδη 1,8 δισ. ευρώ. Στον χαμηλό συντελεστή του 11% θα ενταχθούν φάρμακα και τρόφιμα και ξενοδοχεία. Στο 23% θα ενταχθούν όλα τα υπόλοιπα προϊόντα και οι υπηρεσίες. Στην ελληνική κυβέρνηση θα δίνεται η ευελιξία να αποφασίσει ποιες κατηγορίες τροφίμων θα μπουν στην μεγάλη κατηγορία, τονίζοντας ότι όσα περισσότερα τρόφιμα πάρουν ΦΠΑ 23% , τόσα πιο πολλά τα έσοδα.
Περικοπές και παραχωρήσεις για εργασιακά - ασφαλιστικό
Για το μεγάλο «αγκάθι» του ασφαλιστικού οι δανειστές προτείνουν να ισχύσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει περικοπές δαπανών από 0,25% έως 0,5% αρχής γενομένης την 1η Ιουλίου και να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές 1% το 2016. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση από τον συγκεκριμένο τομέα θα πρέπει να εξοικονομήσει 450 έως 900 εκατομμύρια ευρώ εφέτος και 1,8 δισ. ευρώ το 2016. Για τα εργασιακά οι εταίροι εμφανίζονται να κάνουν κάποιες παραχωρήσεις και συγκεκριμένα να μην υπάρξουν νέες περικοπές θέσεων για το 2015 στο δημόσιο τομέα. Αντί για την άμεση υιοθέτηση νόμων που θα διευκολύνουν τις απολύσεις, οι δανειστές προτείνουν διαβούλευση μέσω της οποία θα επανεξεταστεί το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ομαδικών απολύσεων. Σε αντιστάθμισμα, η Αθήνα θα πρέπει να δεσμευτεί ότι δεν θα καταργήσει μνημονιακούς νόμους για την αγορά εργασίας. 
Ιδιωτικοποιήσεις και 100 δόσεις
Στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων οι δανειστές ζητούν να ψηφιστεί η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και να συνεχιστεί η διαδικασία για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και η αντίστοιχη για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Οι εταίροι θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στις ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις ώστε να μην περιλαμβάνει τους μεγάλους οφειλέτες ή να τους αναγκάζει να πληρώνουν γρηγορότερα και μεγαλύτερα ποσά. Σε ό,τι αφορά την ευρύτερη αγορά το αίτημα που διατυπώνεται είναι να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις από την πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με κομβικό σημείο το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Σχετικώς με το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για την ελάφρυνση του χρέους το 10σελίδο κείμενο δεν κάνει καμία αναφορά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.