Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

3ο Μνημόνιο: Είναι εδώ - φουσκωμένο, δυνατό ‒ ΚΚΕ: Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Όχι σε "ρήξη καρικατούρα" ‒ Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Πόσο δύσκολο είναι αυτό το απλό;

Με την προσθήκη επιπλέον αντιλαϊκών μέτρων συνεχίζονται τα παζάρια στις Βρυξέλλες
Δημοσίευση: Πέμ, 25/06/2015 - 08:08
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 25/06/2015 - 08:47
Ανεβαίνει κάθε ώρα που περνάει ο λογαριασμός των αντιλαϊκών μέτρων που επεξεργάζονται κυβέρνηση και δανειστές.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει νέα συνάντηση στις 10.00 το πρωί με τους επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Η δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για τις διαπραγματεύσεις (VIDEO)
Δημοσίευση: Τετ, 24/06/2015 - 16:39
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 25/06/2015 - 08:29
Στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους υπόλοιπους εταίρους αναφέρθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκη Ομήρου, και τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά. 
Συγκεκριμένα, ανέφερε:
«Η νέα συμφωνία που επίκειται αυτές τις μέρες να υπογραφεί, θα είναι εξίσου αντιλαϊκή με τις προηγούμενες, είναι επώδυνη, προβλέπει μέτρα βάρβαρα για τον λαό μας. Ο ελληνικός λαός έχει ματώσει αυτά τα χρόνια με τα προηγούμενα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, και βεβαίως θα εξακολουθεί να ματώνει και με τη νέα συμφωνία.
Θεωρούμε ως ΚΚΕ ότι ο λαός μας δεν πρέπει να φοβηθεί τη ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Βεβαίως, θα πρέπει να είναι κουμπωμένος απέναντι στις διάφορες "ρήξεις" που λένε κάποιες πολιτικές δυνάμεις και μέσα από τη σημερινή κυβέρνηση, μια "ρήξη καρικατούρα" όπως την έχουμε ονομάσει, που αφορά μόνο το νόμισμα, την επιστροφή στη δραχμή, χωρίς καμιά προοπτική ουσιαστικά για τον λαό και τον τόπο, και με νέα μέτρα που θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν.
Αυτό που χρειάζεται να γίνει, κατά την άποψή μας, είναι ο ελληνικός λαός
  • να πει κατηγορηματικά "όχι" σε αυτή τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία, 
  • να παλέψει για κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων,
  • να ζητήσει ανάκτηση των απωλειών τού λαϊκού εισοδήματος που είχε τα χρόνια της κρίσης, και βεβαίως
σε ρήξη όλα αυτά με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, που σημαίνει 
  • πρόγραμμα πάλης για αποδέσμευση, για κοινωνικοποίηση, για μονομερή διαγραφή του χρέους, με τον λαό πραγματικά στην εξουσία».
Η συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους επικεφαλής των ιμπεριαλιστικών «θεσμών» αργά το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα.
Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παραμένει στις θέσεις της. 
  • Ωστόσο μετά τη νέα πρόταση των δανειστών η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε «προσαρμογές» πάνω στην δική της πρόταση, η οποία ούτως ή άλλως περιέχει πολύ σκληρά μέτρα ύψους 7,9 δισ. ευρώ.
Στις 14.00 έχει οριστεί η νέα συνεδρίαση του Eurogroup. Οι υπουργοί Οικονομικών στη χθεσινή συνεδρίαση που διακόπηκε πρόωρα έθεσαν τελεσίγραφο να επιτευχθεί «τεχνική» συμφωνία επί των μέτρων μέχρι τις 12 το μεσημέρι.
Οι νέες προτάσεις των «θεσμών» προβλέπουν
  • μειώσεις των ονομαστικών συντάξεων (κύριων και επικουρικών, 
  • κατάργηση του ΕΚΑΣ νωρίτερα από την κυβερνητική πρόταση, 
  • μεγαλύτερο ψαλίδισμα των μισθών στο δημόσιο τομέα, 
  • αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% και 
  • κατάργηση φόρων στις επιχειρήσεις.
Η συγκυβέρνηση επιδιώκει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του κρατικού χρέους, γεγονός που θα συνδεθεί με τη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων.
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.