Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ(ΣΧΗΜΑΛΟΓΟΥ)ΘΕΣΜΟΙ: Αγάπες και λουλούδια... πολλών χιλιο-μέτρων, ο ΦΠΑ τους μάρανε! ‒ ΚΚΕ: Με τα άλλα τι γίνεται;

‒Μπράβο του το παιδί μου!
Μακρύς ο κατάλογος των αντιλαϊκών μέτρων στις προτάσεις κυβέρνησης και δανειστών
Δημοσίευση: Πέμ, 04/06/2015 - 13:56
Μπουρλότο στη ζωή και το εισόδημα του λαού βάζουν τόσο οι προτάσεις των δανειστών όσο και οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για να «κλείσει» η μεταξύ τους συμφωνία καθώς προβλέπονται νέα και διατηρούνται όλα τα ισχύοντα αντιλαϊκά μέτρα.
Βλέπε και:
ΚΚΕ: Σχόλιο για τη συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης
Δημοσίευση: Πέμ, 04/06/2015 - 11:55
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 04/06/2015 - 14:41 

Σε σχόλιο για τη συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Για το λαό δεν αποτελεί "βάση συζήτησης" ούτε το σχέδιο των δανειστών ούτε κι αυτό της κυβέρνησης, γιατί και τα δύο σχέδια οδηγούν σε σκληρά μέτρα σε βάρος του.

Όσο δε για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, που από το πλήθος των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που του παρουσιάστηκαν, επέλεξε να αναφερθεί μόνο σε δύο ως μη αποδεκτά -το ΕΚΑΣ και το 23% ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ- δημιουργείται το ερώτημα: Με τα άλλα τι γίνεται;».
Ο ετήσιος λογαριασμός των αντιλαϊκών μέτρων προσεγγίζει τα 6 δισ. ευρώ και θα προέλθουν κυρίως από τη μείωση των κρατικών δαπανών, την αύξηση της φορολογίας και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Με αυτή τη βάση συζήτησης, κυβέρνηση και δανειστές προτείνουν και αντιπροτείνουν «ισοδύναμα μέτρα», που αν συμφωνηθούν, θα αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο αντιλαϊκών δεσμεύσεων, ενώ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δίνει και τη μάχη της επικοινωνιακής διαχείρισης των αντιλαϊκών δεσμεύσεων.
Η προσπάθεια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι να κρύψει το συνολικό αντιλαϊκό πακέτο πίσω από το ΕΚΑΣ ή το ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό, που δεν θέλει να αποδεχτεί, για να τα εμφανίσει σαν το κέρδος μιας σκληρής διαπραγμάτευσης, προτείνοντας ωστόσο ισοδύναμα μέτρα για να καλυφθεί ο επιδιωκόμενος στόχος που για το 2ο εξάμηνο του 2015 είναι περίπου 3 δισ. ευρώ και για το 2016 σχεδόν 6 δισ. ευρώ.
Ο κατάλογος των μέτρων:
  • Κατά 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. ευρώ ετησίως μείωση των δαπανών για συντάξεις. Για το δεύτερο εξάμηνο του 2015 η μείωση θα είναι της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ και το 2016 1% του ΑΕΠ, συνολικά για τα δύο έτη η μείωση θα είναι σχεδόν 2,7% δισ. ευρώ. Αν παραμείνει το ΕΚΑΣ, απαιτούνται ισοδύναμα μέτρα.
  • Μείωση των δαπανών μισθοδοσίας στο Δημόσιο με τη μείωση των θέσεων εργασίας. Για το Δημόσιο η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει προσλήψεις.
  • Αύξηση εσόδων κατά 1,8 δισ. ευρώ από το ΦΠΑ ζητούν οι δανειστές, ενώ η κυβέρνηση κάνει λόγο για αύξηση εσόδων κατά 1 δισ. ευρώ. Οι προτεινόμενοι συντελεστές εξυπηρετούν το στόχο της αύξησης των εσόδων και η κυβέρνηση κατέθεσε ισοδύναμα μέτρα για το ποια προϊόντα και υπηρεσίες θα ενταχθούν σε ποιο συντελεστή, με κυρίαρχο σενάριο αυτό των δύο συντελεστών, 11% και 23%. Δεν αποκλείεται οι αλλαγές στο ΦΠΑ να ισχύσουν από το καλοκαίρι.
  • Παραμένει και αυξάνεται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, με ζητούμενο το πώς θα γίνει η είσπραξή της και από ποιο όριο θα επιβληθεί η αύξησή της.
  • Παραμένει ο ΕΝΦΙΑ και μάλιστα στο ίδιο επίπεδο με το 2014 καθώς δεν θα μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων με πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.
  • Το θέμα των απολύσεων είναι στο τραπέζι σαν κίνητρο για επενδύσεις προς τους επιχειρηματικούς ομίλους. Η κυβέρνηση αναζητά τρόπους και για να ελαστικοποιήσει τη σχετική νομοθεσία χωρίς να φαίνεται ότι αποδέχεται «ομαδικές» απολύσεις.
  • Καμία παρέμβαση για τον κατώτατο μισθό, που σημαίνει διατήρησή τους στα χαμηλά επίπεδα που ισχύουν ήδη.
  • Εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, που ήδη έχει αναλάβει σύμβουλος της κυβέρνησης.
  • Για τις ιδιωτικοποιήσεις, πέραν αυτών που είναι σε εξέλιξη, στο τραπέζι είναι η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και της «μικρής ΔΕΗ», όπως επίσης και η απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, με τα μονοπώλια να αντιμάχονται για την εκμετάλλευσή τους.
Ο κατάλογος των προτεινόμενων αντιλαϊκών μέτρων θέτει ως στόχο την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων για τα έτη 2015, 2016, 2017 και 2018, με τις δύο προτάσεις να είναι κοντά για τα δύο πρώτα έτη.
Η πρόταση των δανειστών είναι για πρωτογενές πλεόνασμα 1% του ΑΕΠ το 2015, 2% το 2016, 3% το 2017 και 3,5% το 2018. Η κυβέρνηση προτείνει 0,8% του ΑΕΠ το 2015 και 1,5% του ΑΕΠ το 2016.
Οι προτάσεις είναι χαμηλότερες των προβλέψεων του τρέχοντος μνημονίου διότι είναι σχεδόν αδύνατον να επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3% το 2015 και 4,5% το 2016, όταν οι προβλέψεις για ανάπτυξη φέτος είναι μεταξύ της ύφεσης και της στασιμότητας.
Στη συζήτηση επί των μέτρων δεν υπάρχει αναφορά στο χρέος και τυχόν ελάφρυνσή του καθώς φαίνεται πως προηγείται η λεγόμενη αξιολόγηση για την ολοκλήρωση του προγράμματος κι έπεται η συζήτηση για το χρέος και το νέο πακέτο δανείων για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού των επόμενων χρόνων.  
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.