Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ουκρανοί βομβάρδισαν νοσοκομείο για παιδιά στο Σλοβιάντσκ – 7 παιδιά τραυματίστηκαν (VIDEO) – Για παραβίαση της Συνθήκης της Γενεύης κατηγορεί η Μόσχα το Κίεβο – Κανονικά οι «μπίζνες» για το φυσικό αέριο

Σλοβιάντσκ: Ουκρανοί βομβάρδισαν νοσοκομείο για παιδιά – 7 τραυματίες

, 20:48
Επτά παιδιά τραυματίστηκαν από τους ανελέητους βομβαρδισμούς των Ουκρανών σε κατοικημένη περιοχή στο Σλοβιάντσκ.
Το βίντεο με τις ζημιές στο νοσοκομείο

Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να βομβαρδίσουν και το νοσοκομείο παίδων.
Χθες οι Ουκρανοί είχαν βομβαρδίσει σχολείο όπου ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα επειδή τα οι δάσκαλοι πρόλαναν και κατέβασαν τα παιδιά στο υπόγειο.
Μια 60χρονη κάτοικος του Σλαβιάνσκ κείτεται νεκρή μετά από την επίθεση του ουκρανικού στρατού (πηγή: ΑΡ)
Ουκρανία: Για παραβίαση της Συνθήκης της Γενεύης κατηγορεί η Μόσχα το Κίεβο
Δημοσίευση: Παρ, 30/05/2014 - 20:33
Η Ρωσική Επιτροπή Έρευνας κατηγόρησε τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ότι παραβιάζουν τη Συνθήκη της Γενεύης του 1949 για την προστασία των αμάχων, σε σημερινή ανακοίνωσή της, η οποία διευκρινίζει ότι η Μόσχα έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα.
«Σύμφωνα με την έρευνα, στρατιωτικοί των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, μέλη της Εθνοφρουράς και του "Δεξιού Τομέα" έχουν χρησιμοποιήσει κατά τη βούλησή τους όπλα, το πυροβολικό και την αεροπορία (καθώς και) τεθωρακισμένα, με στόχο να σκοτώσουν πολίτες, παραβιάζοντας τη Συνθήκη της Γενεύης της 12ης Απριλίου 1949 για την προστασία του άμαχου πληθυσμού σε καιρό πολέμου», επισημαίνει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.
Το όργανο αναφέρει μια σειρά από ουκρανικές πόλεις -μεταξύ αυτών το Ντονέτσκ και το Σλαβιάνσκ, όπου σημειώνονται μάχες τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και του ουκρανικού στρατού-, όπου έχουν διαπραχθεί τα εγκλήματα αυτά.
«Στις 26 Μαΐου, όχι μακριά από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, τουλάχιστον 35 πολίτες σκοτώθηκαν από ρουκέτες που ερρίφθησαν σε ένα φορτηγό που μετέφερε τραυματίες και το οποίο έφερε το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού», επισημαίνει η Επιτροπή.
Η ίδια επισημαίνει ότι έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον «μελών του ουκρανικού στρατού, της Εθνοφρουράς και του "Δεξιού Τομέα", που προς το παρόν δεν έχουν ταυτοποιηθεί», επειδή «χρησιμοποίησαν απαγορευμένα μέσα και μεθόδους πολέμου». Η Επιτροπή Έρευνας «συγκεντρώνει αποδείξεις για την ευθύνη κάθε προσώπου που εμπλέκεται στα εγκλήματα αυτά που διαπράχθηκαν εναντίον της ειρήνης και της ασφάλειας της ανθρωπότητας», προσθέτει, υπογραμμίζοντας ότι διώξεις θα ασκηθούν και εναντίον «όσων έδωσαν τη διαταγή να σκοτωθούν πολίτες».
Κανονικά οι «μπίζνες» για το φυσικό αέριο
Την ώρα που ματοκυλιέται ο λαός της Ουκρανίας, συνεχίζονται κανονικά οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για την προμήθεια φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επίτροπου Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γκίντερ Έτινγκερ, οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για την αποπληρωμή του χρέους της δεύτερης προς την πρώτη και τη συνέχιση του εφοδιασμού της με ρωσικό φυσικό αέριο, δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία, ωστόσο επιτεύχθηκε πρόοδος, κάτι που σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
«Δεν έχουμε ακόμη τη λύση, όμως επιτύχαμε πρόοδο», είπε ο Έτινγκερ μετά τη λήξη των συνομιλιών που είχε στο Βερολίνο με τους υπουργούς Ενέργειας της Ρωσίας και της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Νόβακ και Γιούρι Προντάν, καθώς και τους διευθυντές των εταιρειών φυσικού αερίου Gazprom και Naftogaz. Η τελευταία, πρόσθεσε, κατέβαλε σήμερα στην Gazprom το ποσό των 786 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Ρωσία απειλεί να σταματήσει τον εφοδιασμό της Ουκρανίας με φυσικό αέριο, εάν το Κίεβο δεν πληρώσει όσα χρωστάει. Το συνολικό ποσό, σύμφωνα με τη Μόσχα, ανέρχεται στα 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Προντάν επιβεβαίωσε ότι η χώρα του κατέβαλε 786 εκατομμύρια, ποσό που αντιστοιχεί στις οφειλές του Κιέβου για το Φλεβάρη και το Μάρτη. Τα χρήματα, σύμφωνα με τον Έτινγκερ, καταβλήθηκαν σε λογαριασμό αμερικανικής τράπεζας και από εκεί θα μεταφερθούν στην Gazprom. «Από τη στιγμή που θα μπουν στο λογαριασμό της Gazprom (...) θα καταστούν δυνατές και άλλες διαπραγματεύσεις», είπε ο Επίτροπος.
Εφόσον τα χρήματα φτάσουν στον προορισμό τους τη Δευτέρα, τότε θα καταστεί δυνατόν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις Βρυξέλλες. «Είμαστε βέβαιοι ότι τα χρήματα που καταβάλλαμε θα φτάσουν τη Δευτέρα», τόνισε ο Προντάν.
Ο Έτινγκερ εξέφρασε την ελπίδα οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία για την αποπληρωμή του συνόλου του χρέους και την τιμή του φυσικού αερίου μέχρι τις 3 Ιούνη.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε από την πλευρά του ότι το Κίεβο ενημέρωσε τη Μόσχα για την πληρωμή ενός μέρους του χρέους του, ωστόσο σημείωσε ότι η Gazprom δεν έχει λάβει ακόμη τα χρήματα. «Οι Ουκρανοί εταίροι μας είπαν ότι έχουν καταβάλει ένα μέρος του χρέους. Εάν (η Gazprom) λάβει τα χρήματα αυτά, θα δούμε πόσα είναι», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Νωρίς το μεσημέρι, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, που ρωτήθηκε σχετικά, είπε ότι η εταιρεία δεν έχει λάβει καμία πληρωμή για το φυσικό αέριο από την Ουκρανία. Ο Νόβακ, που βρισκόταν στο Βερολίνο και συμμετείχε στις συνομιλίες για την αποπληρωμή του ουκρανικού χρέους και τη συνέχιση του εφοδιασμού της χώρας με ρωσικό φυσικό αέριο, υπενθύμισε ότι η Μόσχα και η ΕΕ είχαν προτείνει να καταβάλει το Κίεβο στην Gazprom 2 δισ. δολάρια μέχρι σήμερα, 30 Μάη, και άλλα 500 εκατομμύρια μέχρι τις 7 Ιούνη, ως προϋπόθεση για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου που πουλά η Ρωσία στην Ουκρανία.
Την ίδια ώρα, από το Κίεβο, ο «πρωθυπουργός» της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ δήλωσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αποδεχτεί «ποτέ» την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου εκ μέρους της Ρωσίας και θα προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια εάν οι δύο πλευρές δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία τη Δευτέρα.
Ο Γιατσενιούκ εξήγησε ότι τα χρήματα που καταβλήθηκαν σήμερα αφορούν μόνο τα χρέη που είχαν συσσωρευτεί πριν από την 1η Απρίλη, όταν η Μόσχα αύξησε την τιμή του αερίου. «Η Ουκρανία δεν θα δεχτεί ποτέ την αύξηση της τιμής στα περίπου 500 δολάρια (ανά 1.000 κυβικά μέτρα). Τη Δευτέρα θα διεξαχθεί ο τελευταίος γύρος των διαπραγματεύσεων, που θα τερματιστούν είτε με την υπογραφή συμφωνίας είτε με την κατάθεση προσφυγής στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Στοκχόλμης», είπε ο Γιατσενιούκ κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.