Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Μάκης Παπαδόπουλος: Ενισχυμένο ΚΚΕ για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης



 ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ενισχυμένο ΚΚΕ για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης
Αποσπάσματα από την ομιλία στην Κέρκυρα
Όλοι εμείς πρέπει να σκεφτούμε, να αποφασίσουμε να ψηφίσουμε και να αγωνιστούμε με βάση το ταξικό μας συμφέρον, την ταξική μας θέση. Να βοηθήσουμε και άλλους να προβληματιστούν στο ερώτημα:
Ποια πολιτική δύναμη θα είναι σίγουρα και αταλάντευτα δίπλα μας, δίπλα στο λαό και μετά τις εκλογές;
Ποια διέξοδο μας προτείνουν σήμερα οι δύο πόλοι του νέου διπολισμού; Σκιαμαχούν μεταξύ τους ποιος μπορεί να μας οδηγήσει στη νέα Ελλάδα της ανάπτυξης.
Εμείς σας καλούμε να σκεφτείτε με βάση την πρόσφατη δική σας πείρα αν λένε αλήθεια.
Σκεφτείτε φίλες και φίλοι:
Πώς φτάσαμε ως εδώ στην Ελλάδα της βαθιάς κρίσης και της ραγδαίας επιδείνωσης του λαού;
  • Δεν είχαμε υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, διπλάσιο της Ευρωζώνης απ' το 2000 μέχρι να εκδηλωθεί η κρίση το 2008;
  • Δεν έγιναν πριν την κρίση μεγάλες ξένες επενδύσεις όπως της «Deutsche Telecom» στον ΟΤΕ, της «Hochtief» στο Αεροδρόμιο των Σπάτων, δεν έγιναν τα μεγάλα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων;
  • Δεν προχώρησαν οι αναδιαρθρώσεις στις εργασιακές σχέσεις, τα ελαστικά ωράρια, η μερική απασχόληση, η μαθητεία, η υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας;
Αυτή η αντιλαϊκή επίθεση δεν αποτελεί ελληνική πρωτοτυπία, αυτό είναι το αντιδραστικό πρόσωπο της καπιταλιστικής ανάπτυξης σ' όλο τον κόσμο.
Γι' αυτό, για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, που δεν κυβερνά η Μέρκελ, αλλά ο Ομπάμα, (τον οποίο προτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ), καταγράφονται 50 εκατ. φτωχοί και 5 εκατ. κατασχέσεις κατοικιών τα τελευταία χρόνια.
Επίσης στη Γαλλία που δεν υπάρχει τρόικα, ο Ολάντ, τον οποίο στήριξε η παράταξη του Τσίπρα και του Μελανσόν στο β' γύρο των γαλλικών εκλογών, κατεδαφίζει εργατικά δικαιώματα, μειώνει τις δαπάνες κοινωνικής πολιτικής, προχωρά σε αντιδραστικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό.
Στην Ισπανία, όπου η κυβέρνηση επίσης θριαμβολογεί για το τέλος της κρίσης, 50.000 Ισπανοί έχασαν τα σπίτια τους μέσα στο 2013.
Αυτές οι εξελίξεις αποκαλύπτουν επίσης και το μεγάλο διεθνές στήριγμα της άρχουσας τάξης. Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση της Μέρκελ, αλλά συνολικά η ΕΕ. Είναι η ιμπεριαλιστική συμμαχία των μονοπωλίων που κατεδαφίζει τα δικαιώματα των λαών σε όλα τα κράτη-μέλη, με ένα οδοστρωτήρα αντιδραστικών κατευθύνσεων και συμφωνιών απ' τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, μέχρι το Σύμφωνο για το Ευρώ και τη Στρατηγική Ευρώπη 2020.
Η ζωή έχει αποδείξει ότι όποιος υποκλίνεται στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και στην άρχουσα τάξη δεν μπορεί να προασπίσει το συμφέρον του λαού, το μόνο που μπορεί είναι να διαπραγματευθεί τους όρους σφαγής των δικαιωμάτων και του εισοδήματος του λαού.
Τι εγγυάται τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ;
Τα ψίχουλα του κατώτατου μισθού, σ' όποιον θα έχει δουλειά και αν συμφωνήσουν οι όμιλοι, οι εργοδότες. Ποια δουλειά, πόσους μήνες το χρόνο, πόσες ώρες το μήνα; Αυτός ο κατώτατος μισθός κατοχυρώθηκε στα περισσότερα κράτη της ΕΕ και χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι για να μειωθεί ο μέσος μισθός στους περισσότερους κλάδους και να επεκταθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
Φίλες και φίλοι, πρέπει να επιλέξουμε:
  • Θα αποδεχθούμε ότι από δω και μπρος θα ζήσουμε μόνιμα σε μια κατάσταση ανασφάλειας, αβεβαιότητας, φτώχειας και ανεργίας;
  • Θα δεχθούμε ως λύση για την ανεργία το διάφορα 5μηνα των «Βάουτσερ», με μισθό όσο το παλιό επίδομα ανεργίας;
  • Αυτή τη ζωή θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας; Σ' αυτή τη μιζέρια θα καταδικάσουμε τους νέους;
  • Ολοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού, σ' όλες τις κάλπες και σε όλα τα μέτωπα του αγώνα.
  • Γιατί το ΚΚΕ είπε πάντα και έγκαιρα την αλήθεια στο λαό, γιατί προειδοποίησε το 2009 ότι έρχεται θύελλα όταν όλοι οι υπόλοιποι παραπλανούσαν το λαό.
  • Γιατί το ΚΚΕ προτείνει τη μοναδική ελπιδοφόρα διέξοδο, για τις ανάγκες των εργαζομένων, το δρόμο της αποδέσμευσης απ' την ΕΕ, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, το δρόμο της λαϊκής εξουσίας.
  • Γιατί το ΚΚΕ δεν περιμένει παθητικά να έρθει αυτή η λύση, παλεύει και πρωταγωνιστεί καθημερινά για να οργανωθεί ο αγώνας για κάθε πρόβλημα και ανάγκη του λαού, απ' τις απεργίες των εργοστασίων μέχρι τα μπλόκα των αγροτών, από τη συλλογική σύμβαση των οικοδόμων μέχρι το επίδομα ανεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Η πάλη με την άρχουσα τάξη είναι δύσκολη, αλλά όλοι εμείς εδώ είμαστε για τα δύσκολα.
Ψηφίζουμε δαγκωτό ΚΚΕ την Κυριακή, βαδίζουμε κάθε μέρα μαζί για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, για την αναγέννηση του κινήματος, για να γυρίσει ο τροχός της Ιστορίας.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 24-25/5/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.