Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Η 9η Μάη, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η πονόψυχη Δημοκρατία, το αυγό του κεφαλαίου, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ψήψος στο ΚΚΕ

Τιμώντας την 9η Μάη

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Οι εκπρόσωποι όλων των άλλων κομμάτων, σε μια σειρά διακομματικές επιτροπές σε δήμους, σε Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, συμφώνησαν να δοθεί χώρος στη Χρυσή Αυγή, για να προπαγανδίζει τις φασιστικές της ιδέες και να διαφημίζει τη δράση της ενόψει των εκλογών, απορρίπτοντας τις προτάσεις του ΚΚΕ να μη δοθεί καμιά διευκόλυνση στη ναζιστική οργάνωση.
Η ΕΣΣΔ είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στη συντριβή του φασισμού.
Αυτή την ιστορική αλήθεια προσπαθούν να παραχαράξουν σήμερα οι ιμπεριαλιστές
Σοβιετική αφίσα του 1937
Σε δημοτικά και περιφερειακά ψηφοδέλτια όλων των άλλων κομμάτων συνωστίζονται υποψήφιοι, που είτε σχετίζονται άμεσα με τη Χρυσή Αυγή, είτε υπερασπίζονται θέσεις και απόψεις που «αβαντάρουν» το φασιστικό μόρφωμα.
Το παράδειγμα, για τον «χουντόφρονα» υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στο συνδυασμό, που στηρίζουν στην Καλαμάτα ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και οι Οικολόγοι και που αναφέρουν τα προχτεσινά «Αποκαλυπτικά» του «Ριζοσπάστη», είναι χαρακτηριστικό. (σ.σ. από Μποτίλια εδώ και εδώ)

-Αλήθεια σας λέω... Δεν ήξερα...
Στελέχη των ΑΝΕΛ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και άλλων, με δημόσιες τοποθετήσεις τους, σπέρνουν αμφιβολίες για το κατά πόσον τεκμηριώνεται η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και αντίστοιχα αν πρέπει να διωχθεί.  (σ.σ. Βόμβα Βούτση: Δεν υπάρχουν στοιχεία κατά της Χρυσής Αυγής - Αστείες οι κατηγορίες! Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014 - 19:33, όπου και βίντεο)
Τοποθετήσεις που οι χρυσαυγίτες έχουν κάνει σημαία τους. Ένα, μάλιστα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τη ΧΑ ως «αντισυστημική, αντιμνημονιακή» δύναμη.
Πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης εμφανίζονται να συνομιλούν σαν «παλιοπαρέα» με τους επικεφαλής των χρυσαυγιτών και δεν αρνούνται ότι μοιράζονται τις ίδιες αντικομμουνιστικές ιδέες. (σ.σ. Μποτίλια)
Χωρίς να διαψευστούν, οι χρυσαυγίτες ισχυρίζονται ότι έχουν επαφές με στελέχη όλων των κομμάτων, εκτός από το ΚΚΕ, αναφέροντας και συγκεκριμένα πρόσωπα.
Στις αρχές της βδομάδας, όταν πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κατηγορούμενοι, εμφανίστηκαν στη Βουλή μετανοημένοι, βουλευτές της ΝΔ, των ΑΝΕΛ και του ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να τους δώσουν «άφεση αμαρτιών», σαν να μην υπήρξαν ποτέ στελέχη της φασιστικής οργάνωσης και μάλιστα με «περγαμηνές».
Ο ένας, μάλιστα, δήλωσε με νόημα ότι τα συνθήματα και η πολιτική του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80 τον έκαναν εθνικιστή, ενώ αρκετοί βουλευτές ψήφισαν «παρών» στην ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας τους.
Στο ευρωψηφοδέλτιο της ΧΑ φιγουράρουν ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στελέχη μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων, μεγαλογιατροί κ.ά.
Τι φανερώνουν όλα αυτά, οι χαριεντισμοί, το αβαντάρισμα ή έστω η ανοχή όλων των κομμάτων της διαχείρισης στη Χρυσή Αυγή;
  • Ότι υπάρχουν νήματα που «συνδέουν» τη φασιστική οργάνωση με όλο το αστικό πολιτικό σύστημα και με μηχανισμούς του αστικού κράτους, με κέντρα του κεφαλαίου.
Γι' αυτό οι αντιφασιστικές κορόνες, τα «δημοκρατικά τόξα» και οι «αντιφασιστικές συμμαχίες» εξυπηρετούν μόνο την προσπάθεια εγκλωβισμού των εργαζομένων.
  • Η τακτική αυτή είναι επικίνδυνη και πρέπει να αποκαλυφθεί.
  • Η στάση τους πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις εκλογές.
6/5/2014: Το έργο των φασιστών του κεφαλαίου στην Οδησσό

Ειδικά σήμερα, που βλέπουμε στην Ουκρανία καθαρά το τι ρόλο επιφυλάσσουν σε τέτοιες δυνάμεις το κεφάλαιο και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί:
  • Το μίσος και την εχθρότητά τους ενάντια στους εργαζόμενους, στο λαό.
Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη και αταλάντευτη στάση απέναντί τους.
  • Γιατί, είναι το μόνο κόμμα που πολεμά το σύστημα το οποίο γεννά το φασισμό και τον θρέφει, με στόχο να τον αξιοποιήσει ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.
  • Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να συμβάλει στην απομόνωση των νεοναζιστών. 
9ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ, 10/5/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.