Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ολοκαύτωμα από τους Ουκρανούς ναζί. 46 ανθρώπους (τελικός απολογισμός;) έκαψαν ζωντανούς στην Οδησσό. 125 τραυματίες (3 Βίντεο) – Επεκτείνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών (Ανανέωση 13:15)

Αυξάνονται στους 46 οι νεκροί

Οι Ουκρανοί ναζί έκαψαν ζωντανούς 42 ανθρώπους στην Οδησσό!

, 12:46
Σαράντα δύο νεκροί και 125 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και 21 αστυνομικοί, είναι ο τραγικός απολογισμός των χθεσινών συγκρούσεων στην Οδησσό της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.
Όπως ανέφερε το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι TSN, ανάμεσα στους νεκρούς είναι 15 Ρώσοι και πέντε πολίτες της Υπερδνειστερίας.
Οι ταραχές ξεκίνησαν στην Οδησσό χθες από μια σύγκρουση στην οδό Γκρετσέσγκαγια. Δείτε βίντεο:

Οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας από το Χάρκοβο και ακροδεξιά μέλη του Δεξιού Τομέα από το Κίεβο αποφάσισαν να οργανώσουν πορεία στους δρόμους της Οδησσού.

Σε λίγο άρχισαν να προκαλούν τους υποστηρικτές της ομοσπονδιοποίησης αναγκάζοντάς τους να βγουν έξω από το κτίριο όπου συγκεντρώνονται υπογραφές για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την ομοσπονδιοποίηση της Ουκρανίας.
Κάποιοι από τους ακτιβιστές βρήκαν καταφύγιο στο κτίριο των συνδικάτων και οι ακροδεξιοί έβαλαν φωτιά.
Σύντομα οι φλόγες έφτασαν στους τελευταίους ορόφους, όπου πολλοί έχασαν τη ζωή τους από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα. Άλλοι σκοτώθηκαν πηδώντας από τα παράθυρα. Όσοι επέζησαν υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό με κλομπ από τους ακροδεξιούς του Κιέβου.
Τα ναζιστικά γουρούνια κλωτσάνε τους τραυματίες:

  • «Όταν βγήκαμε από το φλεγόμενο κτίριο μας επιτέθηκε πλήθος εθνικιστών. Υπολογίζω ότι τραυματίστηκαν περίπου 100 άτομα. Τα πάντα ήταν τυλιγμένα στον καπνό. Όσους ήταν πεσμένους στο έδαφος τους κλοτσούσαν στο κεφάλι. Κι ένας από τους συντρόφους μας, ο Βλαντ, έχει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Είμαστε καθ” οδόν για το νοσοκομείο. Νωρίτερα ένας άλλος ακτιβιστής σύντροφος, ο Ιβάν, δέχτηκε πυροβολήθηκε. Τα μέλη του Δεξιού Τομέα που επιτέθηκαν στο κτίριο των συνδικάτων ήταν πλήρως εξοπλισμένοι, έτοιμοι για επίθεση» δήλωσε ο Αλεξέι Άλμπου, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της Οδησσού, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο όπου του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες.
***

 Ουκρανία: Επεκτείνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών

Δημοσίευση: Σάβ, 03/05/2014 - 12:34
Κοντά στην πόλη Κραματόρσκ συνεχίζονται απ' τα ξημερώματα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της κυβέρνησης του Κιέβου κατά των ρωσόφωνων αντικυβερνητικών διαδηλωτών, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Α. Αβάκοφ.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες. Μάχες φαίνεται να ξέσπασαν και στην Αντρέεβκα, 6 χιλιόμετρα μακριά από το Σλοβιάνσκ.

Στο μεταξύ μετά τον εμπρησμό από φασίστες κτιρίου στην Οδησσό όπου είχαν βρει καταφύγιο αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, το θάνατο 37 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση περισσότεροι από 130 άτομα.
Σε δήλωσή του, ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Πέτρο Λουτσιούκ τονίζει ότι όσοι κρατούνται θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες όπως συμμετοχή σε ταραχές έως και φόνο εκ προμελέτης για τις χθεσινές οδομαχίες που είχαν ως αποτέλεσμα την πυρπόληση της έδρας των συνδικάτων.
Όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία απελευθερώθηκαν οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ που κρατούνταν απ' τους διαδηλωτές στο Σλοβιάνσκ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.