Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Το Αστέρι της Θράκης και τα Σαγόνια της ελληνικής αστικής τάξης σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις

ΝΑΤΟικές ασκήσεις με το βλέμμα στη Ρωσία 
Συμμετέχουν και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
Δημοσίευση: Πέμ, 29/05/2014 - 10:37
Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση ΝΑΤΟικών δυνάμεων «Joint Air Warfare Tactical Exercise 2014» (JAWTEX 2014), που διεξήχθη με επίκεντρο τη Γερμανία και τη Βόρεια Θάλασσα, δίπλα σε χώρες - μέλη της λυκοσυμμαχίας που συνορεύουν με τη Ρωσία, εν μέσω της κρίσης που συνεχίζεται στην Ουκρανία.


Στην άσκηση συμμετείχαν μονάδες της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το ίδιο θα συμβεί από σήμερα και σε νέα άσκηση, πάλι σε περιοχή που συνορεύει με Ουκρανία και Ρωσία.
Η JAWTEX 2014 είναι ετήσια άσκηση της γερμανικής αεροπορίας (Luftwaffe) και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη άσκηση διακλαδικής συνεργασίας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. 

Οι ΗΠΑ συμμετείχαν με τέσσερα αεροσκάφη «F-16 Block 52+» και 46 άτομα προσωπικό (14 ιπτάμενοι, 31 τεχνικοί και 1 αξιωματικός Πληροφοριών) της 343 Μοίρας.

Σύμφωνα με το ΓΕΑ, η άσκηση διεξήχθη σε δεσμευμένες περιοχές της Γερμανίας και της Βόρειας Θάλασσας, με συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων από δεκαέξι «συμμαχικές» χώρες, ανάμεσά τους οι Ολλανδία, Αυστρία, Ελβετία, Σλοβενία, Ιταλία, Φινλανδία, Ουγγαρία και Τουρκία.
Στην άσκηση θα λάβουν μέρος αεροσκάφη Mig-29, Mig- 21 και Su-25 της Βουλγαρικής Πολεμική Αεροπορίας, Mig-21 Lancer από τη Ρουμανία, η Εθνική Φρουρά της Μινεσότας με F-16 και μαχητικά αεροσκάφη F-16 από την Ελλάδα.
Θυμίζουμε ότι οι Γερμανοί άλλαξαν το αρχικό σενάριο της άσκησης (είχε σχεδιαστεί πριν ξεσπάσει η κρίση στην Ουκρανία) και τη μετέφεραν από τη Νότια Γερμανία στη Βόρεια, με επιχειρήσεις και στη Βόρεια Θάλασσα, σε μικρή απόσταση από τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ που συνορεύουν με τη Ρωσία.

Ταυτόχρονα, υπήρξε αποστολή πρόσθετων αεροσκαφών του ΝΑΤΟ (από Βρετανία και Γαλλία) να περιπολούν πάνω από τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία.
Επιπλέον, σήμερα Πέμπτη ξεκινά η πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Thracian Star 2014», που επίσης συμμετέχει η ΠΑ με αεροσκάφη «F-16».

Στην «Thracian Star 2014», που θα διεξαχθεί εντός του FIR Σόφιας, θα συμμετάσχουν με προσωπικό και μέσα οι Βουλγαρία, Ελλάδα, ΗΠΑ και Ρουμανία. Δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι η άσκηση αυτή των αεροπορικών ΝΑΤΟικών δυνάμεων απλώνεται και στη Μαύρη Θάλασσα, καθόσον το FIR Σόφιας ενώνεται με το FIR της Συμφερόπολης, το οποίο καλύπτει την Κριμαία και τη Νοτιοανατολική Ουκρανία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.