Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ταξίαρχοι, εθνικιστές, αναβλέψαντες ΝΔ, κρυφοχουντικοί, ρατσιστές και λοιπές δυνάμεις: Βαράνε καλαματιανό

Σαν πας στην Καλαμάτα...
«Αριστερό σήμερα είναι ό,τι μας ενώνει για να ανατραπεί η μνημονιακή κυβέρνηση», ήταν ο τίτλος άρθρου στην «Αυγή», που δημοσιεύτηκε στo πλαίσιo της συζήτησης που ακολούθησε μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Καρυπίδη με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο αρθρογράφος σημείωνε ακόμα πως οι συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι «πολύμορφες και συγκλίνουσες, χωρίς στενά ιδεολογικά πρόσημα».
Ο καιροσκοπισμός, δηλαδή, και τα αλισβερίσια ως και με εθνικιστές - ακροδεξιούς, παρουσιάζονται ως «αριστερή» πολιτική!
Ας δούμε πού οδηγεί αυτή η λογική και τακτική συμμαχιών, και ας κρίνει ο καθένας πόσο «αριστερή» είναι.
***
Στο Δήμο Καλαμάτας, ο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει από κοινού με τους ΑΝΕΛ και τους Οικολόγους - Πράσινους, τον Μανώλη Μάκαρη, που στις βουλευτικές εκλογές του 2012, είχε καταθέσει αίτηση για να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του Νομού Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας!
Σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας (11/4/2012), ερωτώμενος γιατί ο κόσμος να ψηφίσει ΝΔ, είχε απαντήσει: «Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς προτείνουν ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, έτσι ώστε να ανασχεθεί η καταστροφική πορεία της χώρας. (...) Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι ρεαλιστικό και επιτεύξιμο, και πραγματικά προσφέρει διέξοδο από τη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση».
Η σχέση του με τη ΝΔ κρατάει χρόνια: Tο 2006 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της ΝΔ στην Παλλήνη, όπου διετέλεσε και αντιδήμαρχος, ενώ το 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος πάλι με τη ΝΔ.
***
Στο ίδιο ψηφοδέλτιο συμμετέχει και ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ο Ταξίαρχος ε.α. Παναγιώτης Γεωργόπουλος, υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ το 2012.
Ας καταγράψουμε μερικές απ' τις «αριστερές», «ριζοσπαστικές» και «προοδευτικές» απόψεις του:
- «Οι Ελληνες πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στη χώρα τους. Πρέπει μήπως να δούμε σκηνές χάους με αλαλάζοντες μουσουλμάνους στην Αθήνα για να λάβουμε μέτρα; Εχουμε δει αρκετές φορές λαθρομετανάστες να κάνουν διαδηλώσεις (!) και να προκαλούν καταστροφές, με πρόσχημα την αναζήτηση των δικαιωμάτων τους (!), την προσβολή των θρησκευτικών τους συμβόλων ή κάτι άλλο στο μέλλον (κάτι θα βρουν). Οι πρόβες έχουν γίνει και έχουν καταλάβει ότι το Κράτος είναι ανύπαρκτο, τρέχει πάντα πίσω από τα γεγονότα» («Επιχείρηση "Ξένιος Ζευς" το μεγάλο ψέμα» στο Olympia.gr, 5/9/2012).
- «Πιστεύω ακράδαντα ότι το ταξίδι αυτό είναι επιδοτούμενο (σ. σ. εννοεί των μεταναστών που έρχονται στη χώρα), από αυτούς που τόσα χρόνια τώρα δε θέλουν να βλέπουν την Ελλάδα ως ένα αμιγές έθνος, θέλουν να αλλοιώσουν την ομοιογένειά της» («Σχέδιο γενοκτονίας της Ελλάδας» στο Olympia.gr, 31-12-2012).
***
- Με αφορμή την αποκάλυψη ότι σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων τραγούδησαν στις 17 Νοέμβρη του 2011 τον ύμνο της χούντας ο συγκεκριμένος υποψήφιος έγραψε:
«Εδώ έχω να παρατηρήσω τα εξής: Ποιος είναι ο σκοπός που εορτάζεται το Πολυτεχνείο και ιδιαίτερα στις στρατιωτικές μονάδες; Εχει φτάσει, μάλιστα, σε σημείο ο εορτασμός του να τιμάται με περισσότερες εκδηλώσεις από ό,τι η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου (...) Χωρίς να ξέρω τι ακριβώς έψαλλαν οι σπουδαστές (εδώ και τα εμβατήρια θεωρούνται ως φασιστικά), πιστεύω ότι ήταν καθαρά θέμα νεανικής επιπολαιότητας που συγχωρείται και σε σπουδαστές Στρατιωτικής Σχολής» («Ακόμα ψάχνετε για σταγονίδια κύριοι;» στοv vimaonline.gr, 8/12/2011).
- «Ως πολίτες ερχόμαστε κάθε μέρα αντιμέτωποι με το πρόβλημα, τους βλέπουμε μπροστά μας, δεκάδες άτομα στα φανάρια, να καθαρίσουν τζάμια, να πουλήσουν πράγματα, κάθεσαι για καφέ άλλοι μικροπωλητές προσπαθούν να σου πουλήσουν οτιδήποτε, εισαγόμενοι ζητιάνοι σε ηλεκτρικό, λεωφορεία, δρόμους κ.λπ. Πηγαίνεις στο κέντρο της Αθήνας, είναι βυθισμένο στη θλίψη, εκατοντάδες λαθρομετανάστες, παντού απλωμένα σεντόνια με πράγματα προς πώληση, τα αποφεύγεις με ζιγκ - ζαγκ, εκτός του ότι φοβάσαι για την ασφάλειά σου» («Λαθρομετανάστευση» στο kostasxan.blogspot.gr, 20/11/2011).
***
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι που νιώθουν αριστεροί ας κρίνουν. Εχουν κάτι κοινό μ' αυτούς;
Οι συμμαχίες και οι συνεργασίες του, αποδεικνύουν την αφοσίωση του ΣΥΡΙΖΑ στο καπιταλιστικό σύστημα, σε στόχους εχθρικούς για το λαό, όπως η περιλάλητη «ανάκαμψη» που προπαγανδίζουν και τα κόμματα της κυβέρνησης, με «μείγμα» όμως διαφορετικό, που όμως είναι «μια απ' τα ίδια» για το λαό.
Είναι μια ακόμη απόδειξη για την αφερεγγυότητα και την αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ, που πρέπει να εκτιμήσει ο λαός μπροστά στην κάλπη. Να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού, το μοναδικό κόμμα που πρεσβεύει το πραγματικά «νέο», το διαφορετικό και την ελπίδα για το λαό.
Α.
Ριζοσπάστη μέσω Lenin Reloaded
(με την προσθήκη των φωτό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.