Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Τα exit polls - «μαϊμού»: Πώς χρησιμοποιούνται ‒ Με αφορμή και τη «στήριξη» Πελετίδη

Πώς χρησιμοποιούνται τα exit polls
Τα exit polls - «μαϊμού», που φούσκωναν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη Κυριακή, αποκαλύπτεται ότι χρησιμοποιούνται και για τη διαμόρφωση κλίματος και χειραγώγηση ψήφων. Είναι και εργαλείο για τα αστικά κόμματα, αν χρειαστεί, να κατευθύνουν ψήφους μεταξύ τους, σε περιπτώσεις που αυτό χρειάζεται π.χ. για να αντιμετωπιστεί το ΚΚΕ.
Παραμονές των δημοτικών εκλογών, το 2002, το πρώην στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ευγ. Αποστόλου - Ζέρβα αποκάλυψε με επιστολή της ότι στις εκλογές του 1998,
  • «κατόπιν εντολής "άνωθεν" μου δίνατε γραμμή να μην ψηφίσω τον Ανδρέα Καράβολα (ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ), αλλά τον "απερχόμενο" κατά εσάς σήμερα Ευάγγελο Φλωράτο (ο υποψήφιος της ΝΔ)».
Πώς έγινε αυτό; Με τη χρησιμοποίηση των exit pols.
Ο Παναγιώτης Κοσιώνης, βουλευτής του ΚΚΕ
και υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας το 1998
Στις δύο το μεσημέρι, τη ημέρα των εκλογών του 1998 τηλεφώνησε στον τότε υποψήφιο του ΚΚΕ αείμνηστο Π. Κοσιώνη δημοσιογράφος, ο οποίος είπε ότι τα exit polls εμφανίζουν το συνδυασμό «ΠΑΤΡΑ - ΜΠΡΟΣΤΑ» που στήριζε το ΚΚΕ, να προηγείται κατά 8,5% από το συνδυασμό της ΝΔ.
Στις τέσσερις το απόγευμα της ίδιας μέρας, η διαφορά ήταν 2,8% υπέρ της «ΠΑΤΡΑΣ - ΜΠΡΟΣΤΑ».
Σε τέσσερις μεριές της Πάτρας, στελέχη του ΠΑΣΟΚ περίμεναν τα αποτελέσματα των exit polls για να κατευθύνουν οργανωμένες ομάδες ψηφοφόρων τους να ψηφίσουν τον υποψήφιο της ΝΔ σύμφωνα με την καταγγελία.
Έτσι αποκλείστηκε από το β' γύρο ο συνδυασμός του ΚΚΕ. Ζήλεψε, άραγε, αυτή τη δόξα και ο ΣΥΡΙΖΑ;

Βλέπε και:
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 24-25/5/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.