Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Δημήτρη Κουτσούμπας: Να καταργηθεί κάθε αντικομμουνιστική απαγόρευση – Συνάντηση του με την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Anne Brasseur

Να καταργηθεί κάθε αντικομμουνιστική απαγόρευση
Συνάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα με την Anne Brasseur (ΦΩΤΟ)
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή, με την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Anne Brasseur, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Αθήνα. Στη συνάντηση συμμετείχαν η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, Αχιλλέας Κανταρτζής.
Κατά τη συνάντηση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επέδωσε υπόμνημα, στο οποίο επισημαίνεται ότι η εξίσωση του φασισμού - ναζισμού με τον κομμουνισμό, και οι απαγορεύσεις στη δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, ως ευρωπαϊκή κατεύθυνση, συμβάλλουν στην άνοδο του φασισμού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Η A. Brasseur επισήμανε την ανάγκη αντιμετώπισης του φασισμού, στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανεξαρτήτως πολιτικών διαφορών.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του υπομνήματος που επέδωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας:
«Τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη εκτυλίσσεται μια συστηματική και πολύπλευρη επίθεση σε βάρος των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων. Το έναυσμα γι' αυτήν την εξέλιξη έδωσε το γνωστό και ως "αντικομμουνιστικό μνημόνιο", της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (από το 2006) με τον τίτλο "Για την αναγκαιότητα διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων".
Ακολούθησαν ανάλογες ενέργειες από τη μεριά της ΕΕ, όπως η έκθεση της Κομισιόν με τίτλο "Η μνήμη των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στην Ευρώπη", όπου επίσης κατά απαράδεκτο τρόπο ταυτίζονται ο φασισμός/ναζισμός με τον κομμουνισμό. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, η ΕΕ έχει θεσμοθετήσει την 23η Αυγούστου ως μέρα μνήμης των θυμάτων "ολοκληρωτικών καθεστώτων", εξισώνοντας το σοσιαλισμό με το ναζισμό.
Ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης σε πολλές χώρες της Ευρώπης, που συμμετέχουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης - όπως είναι οι: Γεωργία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία και Τσεχία - έχει επιβληθεί απαγόρευση στη δράση των ΚΚ, ή απαγόρευση της διάδοσης των κομμουνιστικών ιδανικών, ή απαγόρευση χρήσης των κομμουνιστικών συμβόλων, ή άλλες αντικομμουνιστικές ρυθμίσεις και περιορισμοί δράσης.
Με την ευκαιρία της επίσκεψής σας στην Ελλάδα, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στα παραπάνω κατασταλτικά μέτρα σε βάρος των ΚΚ. Η κατάσταση αυτή προσβάλλει τη μνήμη εκατομμυρίων κομμουνιστών, που τέθηκαν επικεφαλής στη μάχη κατά του φασισμού και πολλοί απ' αυτούς έδωσαν και τη ζωή τους για τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των λαών. Επιπλέον, οδηγεί στη δικαίωση των φασιστικών δυνάμεων, που σήμερα σηκώνουν κεφάλι, όπως βλέπουμε πολύ χαρακτηριστικά στην Ουκρανία. Εκεί η δράση αυτών των δυνάμεων, που στηρίζονται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, στο σκληρό ανταγωνισμό που έχουν με τη Ρωσία, δημιουργεί εκατόμβες νεκρών και απειλεί να οδηγήσει την Ουκρανία και ολόκληρο τον κόσμο σε νέα και τεραστίων μεγεθών αιματοχυσία.
Με την ευκαιρία αυτή, θεωρούμε πως η πρόσφατη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, να αποπέμψει προσωρινά τη Ρωσία από τη σύνθεσή της, ως αντίποινα για τη στάση της στην Κριμαία, "ρίχνει λάδι στη φωτιά", που έχει ανάψει.
Τέλος, με το υπόμνημά μας αυτό απαιτούμε την κατάργηση κάθε κατασταλτικού απαγορευτικού μέτρου, που έχει παρθεί σε βάρος των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.