Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ουκρανία: Εγκλημα κατά της ανθρωπότητας στην Οδησσό – Ξεπέρασαν τους 40 οι νεκροί – Ουκρανοί φασίστες πυρπόλησαν τον Εμπορικό Σύλλογο της Οδησσού, όπου είχαν καταφύγρι Ρώσοι αυτονομιστές. Απανθρακωμένοι νεκροί. Σκληρές εικόνες – Οι Ουκρανοί μπήκαν στο Κραματόρτσκ – Δεκάδες νεκροί από την επίθεση (6 Βίντεο - Φωτό)

Έκτακτη είδηση: Οι Ουκρανοί μπήκαν στο Κραματόρτσκ – Δεκάδες νεκροί από την επίθεση (βίντεο)



Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η επίθεση των Ουκρανών στην πόλη Κραματόρτσκ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρώσων αυτονομιστών.
Όπως αναφέρουν οι ομάδες αυτοάμυνας στο πρακτορείο Ρία Νοβόστι υπάρχουν δεκάδες νεκροί και πολλοί τραυματίες από τις επιθέσεις των Ουκρανών στα φυλάκια περιμετρικά της πόλης.

tribune
Τραγωδία στην Οδησσό – Ξεπέρασαν τους 40 οι νεκροί (βίντεο)






Αυτό που συνέβη σήμερα στην Οδησσό είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Ουκρανοί ακροδεξιοί – χούλιγκανς πυρπόλησαν κτίριο στο οποίο είχαν καταφύγει Ρώσοι αυτονομιστές.
Πάνω από 40 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και εκαντοντάδες τραυματίστηκαν.
Οι περισσότεροι πέθαναν από ασφυξία, αρκετοί κάηκαν και άλλοι σκοτώθηκαν πέφτοντας από το κτίριο για να σωθούν.
Στο πρώτο βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα τα απανθρακωμένα πτώματα.
Στο δεύτερο βίντεο είναι σοκαριστικός ο τρόπος που μεταχειρίζονται τους ρώσους τραυματίες οι Ουκρανοί. 

tribune

Προσοχή σκληρές εικόνες: Απανθρακωμένοι στο κτίριο που πυρπόλησαν οι Ουκρανοί 

Εικόνες φρίκης αντίκρισαν οι πρώτοι πυροσβέστες που μπήκαν στο κτίριο του Εμπορικού συλλόγου στην Οδησσό.
Απανθρακωμένα πτώματα πάνω στα παράθυρα, άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί στην προσπάθειά τους να σωθούν από τις φλόγες και δεν κατάφεραν.
Συνολικά περισσότερα από 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν.
Οι περισσότεροι πέθαναν από ασφυξία, αρκετοί κάηκαν ζωντανοί και οι άλλοι σκοτώθηκαν πέφτοντας από τα παράθυρα για να σωθούν.

tribune
Ουκρανία: Ρέει το αίμα και στην Οδησσό - Δεκάδες νεκροί!
Η κατάσταση οξύνεται όχι μόνο στη βορειοανατολική Ουκρανία αλλά και στην Οδησσό. Από την Παρασκευή το απόγευμα μέχρι αυτήν την ώρα (σύμφωνα με πηγές της ουκρανικής αστυνομίας) υπάρχουν τουλάχιστον 38 νεκροί σε εκτεταμένες συγκρούσεις ανάμεσα σε φασίστες του Δεξιού Τομέα και άλλους υποστηρικτές της εθνικιστικής - φασιστικής ηγεσίας του Κιέβου απ' τη μία πλευρά και σε διαδηλωτές που αντιτίθενται στην ηγεσία του Κιέβου απ' την άλλη. Υπάρχουν επίσης τουλάχιστον 50 τραυματίες, ανάμεσά τους 10 αστυνομικοί.
Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και ενώ διεξάγεται πόλεμος προπαγάνδας απ' όλες τις πλευρές. Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι από το απόγευμα, συγκρούονται ακατάπαυστα τμήματα απ' τις δύο πορείες που βρίσκονταν σε εξέλιξη στην πόλη της Οδησσού.

Η μία διοργανωνόταν από φασίστες, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν για κάλυψη «το μανδύα» του χούλιγκαν, ενώ η άλλη από περισσότερους από 1.000 διαδηλωτές που αντιτίθενται στην πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε και ξεκίνησε η σύγκρουση.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι νεκροί είναι ύστερα από επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο των Συνδικάτων στο κέντρο της πόλης, όπου τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ υπήρχε τουλάχιστον ένας νεκρός νωρίτερα κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της τοπικής κυβέρνησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.