Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Ουκρανία: 7 οι νεκροί και 8 τραυματίες στο Σλαβιάνσκ – Το Κίεβο συνεχίζει την καταστολή παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος – Στη μάχη το «όπλο» του φυσικού αερίου

Ουκρανία: Το Κίεβο συνεχίζει την καταστολή παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος
Δημοσίευση: Τρί, 13/05/2014 - 22:53
Τους επτά έφτασαν οι Ουκρανοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν από πυρά ρουκετών και την ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε, σε ενέδρα ρωσόφιλων αυτονομιστών κοντά στο Σλοβιάντσκ της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας. (tribune)

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η στρατιωτική αυτοκινητοπομπή έπεσε σε ενέδρα περισσοτέρων από 30 ένοπλων μελών των ομάδων λαϊκής αυτοάμυνας, κοντά στο χωριό Οκτιαμπρσκέ, που βρίσκεται μεταξύ του Σλαβιάνσκ και του Κραματόρσκ στην επαρχία Ντονέτσκ. Οι στρατιώτες απάντησαν στα πυρά.
Φωτογραφία ΑΡ
Στο μεταξύ ο ανακηρυχθείς κυβερνήτης της επαρχίας Λουγκάνσκ, Βαλέρι Μπολότοφ, τραυματίστηκε από σφαίρες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπός του, Βασίλ Νικίτιν. Προς το παρόν η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, ενώ ο Νικίτιν αρνήθηκε να πει σε ποιο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο Μπολότοφ για λόγους ασφαλείας. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η επίθεση αυτή είναι η απάντηση του Κιέβου στο δημοψήφισμά μας», κατήγγειλε ο Νικίτιν.
Παράθυρο στο διάλογο ανοίγει η Ρωσία
Στο μεταξύ η Μόσχα κάλεσε εκ νέου το Κίεβο να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στις ανατολικές επαρχίες της χώρας, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για το διάλογο. 
«Εάν το Κίεβο λάβει αυτά τα μέτρα, αναμένουμε ότι οι ηγέτες των δυνάμεων αυτοάμυνας του Ντονμπάς και του Λουχάνσκ θα αντιδράσουν με ανάλογο τρόπο. Η εφαρμογή των όρων του οδικού χάρτη θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει ένας εθνικός διάλογος με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων και των περιοχών της Ουκρανίας, με στόχο τη συμφιλίωση και μια συνταγματική μεταρρύθμιση που θα εμποδίσουν τη χώρα να οδεύσει προς την καταστροφή», τονίζει η ρωσική διπλωματία.
Στη μάχη και το «όπλο» του φυσικού αερίου
Την ίδια ώρα ΕΕ, Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν ημερομηνία και τόπο για την πραγματοποίηση μιας νέας συνάντησης για την «ασφάλεια της μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας», ανακοινώθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην ΕΕ, Βλαντίμιρ Σιζόφ, ανέφερε ότι υπάρχει μια «μεγάλη πιθανότητα» αυτή να διεξαχθεί την 16η Μάη στην Αθήνα, όπου ο Έτινγκερ θα μετάσχει σε μια σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ.
Παράλληλα ο εκπρόσωπος της «Gazprom» Σεργκέι Κουπριάνοφ δήλωσε ότι η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου ζητεί από την δημόσια ουκρανική εταιρεία «Naftogaz» να προπληρώσει το φυσικό αέριο που θα παραδώσει τον Ιούνη στην Ουκρανία, το οποίο κοστολογείται σε 1,66 δισεκατομμύρια δολάρια.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της νέα ουκρανικής εξουσίας Αρσένι Γιατσενιούκ, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως «όπλο» εναντίον της χώρας του και ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα έχει υφαρπάξει τα περιουσιακά στοιχεία της και ενεργειακούς πόρους της στην Κριμαία, αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.