Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Τσίπρας: Με ΣΕΒασμό στο κεφάλαιο ‒ ΚΚΕ: Σχόλιο για την παρουσία των Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα στη συνέλευση του ΣΕΒ

Αλ. Τσίπρας: Έταξε χρήμα στους βιομήχανους και ζήτησε τη συνεργασία του ΣΕΒ
Δημοσίευση: Τετ, 28/05/2014 - 17:04
Συνεργασία με ειλικρίνεια και λειτουργική θεσμική σχέση με τους βιομήχανους και το Σύνδεσμό τους ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.
ΚΚΕ: Σχόλιο για την παρουσία των Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα στη συνέλευση του ΣΕΒ
Δημοσίευση: Τετ, 28/05/2014 - 19:07
Σε σχόλιο για την παρουσία των Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα στη συνέλευση του ΣΕΒ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αμέσως μετά τις εκλογές, ανταγωνίζονται μπροστά στους Έλληνες βιομήχανους, με επίκεντρο το δρόμο εξόδου από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, καλώντας το λαό σε "νέα κοινωνική συμφωνία" με τα μονοπώλια.
Η μεν κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για ανάπτυξη, αποκρύβοντας ότι αυτή πάει χέρι χέρι με τη λιτότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα, που ο λαός ήδη τα βιώνει εξαιτίας της πολιτικής της. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως καλύτερος εγγυητής της καπιταλιστικής ανάκαμψης σε σχέση με τη ΝΔ και πλασάρει στο ΣΕΒ το δικό του μείγμα μέτρων που δήθεν μπορεί να υπηρετήσει και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και τη λαϊκή ευημερία.
Και οι δύο κρύβουν ότι για να έρθει η ανάπτυξη και να έρθουν επενδύσεις, πρέπει να διασφαλίσουν ακόμη φτηνότερη εργατική δύναμη, χαμηλούς μισθούς, ακόμη περισσότερα προνόμια (φορολογικά και άλλα) για τη δράση του κεφαλαίου. Αυτές τις κατευθύνσεις εξασφαλίζουν τόσο οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΣΕΒ όσο και οι προτάσεις της κυβέρνησης. Κινούνται σε αδιέξοδο για το λαό δρόμο». 

Κάλεσε ευθέως τους βιομήχανους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας σας ζητάμε «να ανταποκριθείτε στο προσκλητήριο που σας απευθύνουμε για μια νέα κοινωνική συμφωνία για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη». Σε αντάλλαγμα της στήριξης, ο Αλέξης Τσίπρας τους έταξε:
  • Ζεστό χρήμα με συντομευμένες πολιτικές χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.
  • Μείωση της κόστους της Ενέργειας στη βιομηχανία και μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Μείωση της φορολογίας με φορολογικό πλαίσιο που θα φορολογεί τα κέρδη και όχι την παραγωγή.
  • Ρύθμιση των κόκκινων δανείων των τραπεζών για ελάφρυνση των επιχειρήσεων.
  • Απελευθέρωση των αγορών με σύγχρονη νομοθεσία και με ενισχυμένη επιτροπή ανταγωνισμού.
Ο Αλέξης Τσίπρας για το λαό χαμήλωσε ακόμα περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών, αξιοποιώντας τα περί καμένης γης. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε δύσβατο δρόμο, θα παραλάβουμε καμένη γη. Στόχος μας να την επανενώσουμε, ώστε να την οδηγήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης». Αντίθετα, για τους βιομήχανους τα έδωσε όλα, λέγοντας πως «θα στηρίξουμε τις καινοτόμες ιδιωτικές επενδύσεις, με υψηλή προστιθέμενη αξία» και πως «χρειάζεται ισχυρό, εξωγενές επενδυτικό σοκ».
Τους διαβεβαίωσε ότι το κράτος θα είναι σταθερά στο πλευρό τους καθώς «οι δημόσιες επενδύσεις σύρουν και συμπληρώνουν -δεν εκτοπίζουν- τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό δεν είναι κρατισμός. Είναι ρεαλισμός» και υποσχέθηκε ότι «το κράτος θα απογραφειοκρατικοποιηθεί και για τον επιχειρηματία».
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προτάσσει τη «φτηνή ανάπτυξη», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει «ανάπτυξη με επενδύσεις και παραγωγή» και γι' αυτό κάλεσε τους βιομήχανους σε μια «νέα κοινωνική συμφωνία για τη νέα Ελλάδα», η οποία προφανώς θα διασφαλίζει την κερδοφορία τους καλύτερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά με την φθηνή ανάπτυξη της ΝΔ.
Ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο για την «ουσιαστική λειτουργική συνεργασία» που είχαν και αναφερόμενος στο νέο πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα, σημείωσε πως προσβλέπει «σε συνεργασία με ειλικρίνεια».
Επανέλαβε πως η κυβέρνηση μετά τα εκλογικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών, δεν δικαιούται «να συνεχίσει να κλείνει οποιαδήποτε μείζονα διαπραγμάτευση» και πως «δεν μπορεί για το νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ή για τον επίτροπο να μη λάβει υπόψη τη γνώμη μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.