Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ουκρανία: Αιματηρές μάχες στην επαρχία του Ντονέτσκ ‒ «Χάος» στις τάξεις του ουκρανικού στρατού ‒ 500 Ρώσοι αντάρτες επιτέθηκαν σε ναζιστικό τάγμα Ουκρανών εθελοντών ‒ 7 Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί

Ερασιτεχνικό βίντεο που κατά τα πρώτα δευτερόλεπτά του δείχνει τη στιγμή που ουκρανικό ελικόπτερο ανοίγει πυρ εναντίον των δικών του ουκρανικών στρατευμάτων
 
Ουκρανία: Συνεχίζονται οι αιματηρές μάχες στην επαρχία του Ντονέτσκ
 «Χάος» στις τάξεις του ουκρανικού στρατού δείχνει βίντεο στο διαδίκτυο

Δημοσίευση: Παρ, 23/05/2014 - 21:06
Οι δυνάμεις του Κιέβου συνεχίζουν να πνίγουν στο αίμα τους κατοίκους της Ανατολικής Ουκρανίας, διατηρώντας τα στρατεύματά τους στην ανεξαρτητοποιημένη επαρχία του Ντονέτσκ.
Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κατά τις μάχες που σημειώθηκαν ανάμεσα στα στρατεύματα του Κιέβου και ένοπλους κατοίκους της περιοχής, στο χωριό Καρλίφκα, βορειοδυτικά του Ντονέτσκ. Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ισχυρίζεται ότι ανάμεσα στους νεκρούς είδε τουλάχιστον έναν «εθελοντή», μέλος τάγματος που πολεμά στο πλάι του ουκρανικού στρατού, και ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι τόσο Ουκρανοί φασίστες όσο και ξένοι μισθοφόροι υποβοηθούν τα ουκρανικά στρατεύματα στις επιχειρήσεις τους.
Την ίδια ώρα, σε οκτάλεπτο βίντεο στο διαδίκτυο φαίνεται ένα ελικόπτερο του ουκρανικού στρατού να ανοίγει πυρ εναντίον ομάδων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, πιθανότατα από λάθος. Το συγκεκριμένο βίντεο ήδη μεταδίδεται από τηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία με παράλληλα σχόλια για «αστοχίες» και «χάος» εντός του ουκρανικού στρατού.

902

 

Ουκρανία: 500 Ρώσοι αντάρτες επιτέθηκαν σε ναζιστικό τάγμα Ουκρανών εθελοντών

, 21:08 
Άγριες και γενικευμένες μάχες στην ανατολική Ουκρανία. Τουλάχιστον 500 φιλορώσοι αντάρτες επιτέθηκαν σε στρατεύματα του Κιέβου και μέχρι στιγμής σε 20 ανέρχονται οι νεκροί αντάρτες, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.
Το ουκρανικό Υπουργείο διευκρίνισε ότι οι συγκρούσεις σημειώθηκαν έξω από το χωριό Rubizhne. Επιπρόσθετα, παραδέχτηκε ότι ένας στρατιώτης της ουκρανικής ναζιστικής κυβέρνησης σκοτώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σε διαφορετική συμπλοκή, κοντά στην ίδια περιοχή.
Σύμφωνα με το διοικητή της ομάδας αυτοάμυνας, οι αυτονομιστές χρησιμοποίησαν αυτόματα όπλα, ελεύθερους σκοπευτές και εκτοξευτήρες χειροβομβίδων κατά του σώματος των Ουκρανών ναζί και ακροδεξιών εθελοντών που φέρει την ονομασία Τάγμα του Ντονμπάς.
Ακόμα, στους επτά ανήλθαν οι νεκροί από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή ανάμεσα σε Ουκρανούς στρατιώτες και φιλορώσους ενόπλους κοντά στο Ντονέτσκ, προπύργιο των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι μάχες διεξήχθησαν κοντά στο χωριό Καρλίφκα, βορειοδυτικά του Ντονέτσκ ενόψει των προεδρικών εκλογών της 25ης Μαΐου.
Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είχε αρχικά δει πέντε σορούς, αυτές τεσσάρων αυτονομιστών και αυτήν ενός εθελοντή ενός «τάγματος» υποστήριξης του ουκρανικού στρατού. 

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν στην συνέχεια άλλα δύο πτώματα, προφανώς αυτά εθελοντών ναζί που πολεμούν τους αυτονομιστές και δύο αυτοκίνητα που ήταν διάτρητα από σφαίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.