Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ουκρανία: Η αντιδραστική εξουσία του Κιέβου συνεχίζει τον βομβαρδισμό του Σλαβιάνσκ ‒ Οργή Ποροτσένκο ‒ Τσετσένοι στο χορό ανησυχούν(;) τον Κέρι (VIDEO)

Δράση Τσετσένων και άλλων ξένων μαχητών στρην Ουκρανία
Ουκρανία:
Η αντιδραστική εξουσία του Κιέβου συνεχίζει τον βομβαρδισμό του Σλαβιάνσκ
Δημοσίευση:
Παρ, 30/05/2014 - 11:46

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου επανέλαβαν από το πρωί της Παρασκευής τους βομβαρδισμούς στην πόλη Σλαβιάνσκ της περιφέρειας του Ντονέτσκ, που αποτελεί ένα από τα προπύργια της αντίστασης ενάντια στην πραξικοπηματική κυβέρνηση των φασιστικών και εθνικιστικών δυνάμεων. 

Από τους βομβαρδισμούς προκλήθηκε φωτιά σε ένα νοσοκομείο για παιδιά και μία κλινική, χωρίς όμως να αναφερθούν θύματα.

Την ίδια ώρα ο νέος«πρόεδρος» της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ζήτησε την τιμωρία των ενόπλων ομάδων αυτοάμυνας της ανατολικής Ουκρανίας που κατέρριψαν ελικόπτερο του ουκρανικού στρατού, σκοτώνοντας 11 στρατιώτες και έναν στρατηγό χθες, μαύρη ημέρα για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
«Είμαι πεπεισμένος ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας θα φέρουν εις πέρας την επιχείρηση εκκαθάρισης κατά των τρομοκρατών και ότι οι εγκληματίες που χρηματοδοτεί η Ρωσία θα εξουδετερωθούν ή θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου», δήλωσε ο νυν «πρόεδρος» Τουρτσίνοφ τον οποίο θα διαδεχθεί στις 7 Ιουνίου ο Πέτρο Ποροσένκο.
Κάτοικος του Σλαβιάνσκ μπροστά στο βομβαρδισμένο σπίτι του (Φωτο ΑΡ)
Αγνοείται
η τύχη μελών του ΟΑΣΕ
O πρωθυπουργός της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας» του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, Αλεξάντρε Μποροντάι, δήλωσε σήμερα ότι δε διαθέτει καμία πληροφορία για τους 4 παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που έχουν εξαφανιστεί από την Τρίτη. «Δεν έχουμε καμία πληροφορία για την υπόθεσή τους. Δε γνωρίζουμε πού βρίσκονται και τους αναζητάμε. Είναι πιθανόν να πρόκειται για προβοκάτσια προκειμένου να μας κατηγορήσουν ψευδώς ότι τους κρατάμε αιχμαλώτους» υποστήριξε ο ίδιος. 
Λίγες ώρες νωρίτερα ο αυτονομιστής «δήμαρχος» του Σλαβιάνσκ, Βιατσεσλάβ Πονομάρεφ, είχε επιβεβαιώσει ότι οι 4 παρατηρητές- ένας Δανός, ένας Εσθονός, ένας Τούρκος και ένας Ελβετός- έχουν συλληφθεί από ένοπλους αυτονομιστές. Σύμφωνα με μια πηγή του ΟΑΣΕ, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, οι παρατηρητές κρατούνται στην περιοχή του Λουχάνσκ.
Απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε για τις δηλώσεις του Πονομάρεφ, ο Μποροντάι κράτησε αποστάσεις ενώ αστειεύτηκε για την τάση του δημάρχου του Σλαβιάνσκ να «μεγαλοποιεί τα πράγματα».
Ντμίτρο Γιάρος: Ο επικεφαλής του ουκρανικού ακροδεξιού κινήματος «Δεξιός Τομέας»
Συλλήψεις
φασιστών του Δεξιού Τομέα
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τέσσερα μέλη ενός πυρήνατου Δεξιού Τομέα που προετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κριμαία ενόψει των εορτασμών 9 του Μάη.
Οι συλληφθέντες σχεδίαζαν να κάψουν τα γραφεία φιλορωσικών οργανώσεων στην πρωτεύουσα της χερσονήσου, Συμφερόπολη και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς για να καταστρέψουν ένα μνημείο του Β Παγκοσμίου Πολέμου και ένα άγαλμα του Λένιν. 
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τρομοκρατία και παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

902

Dokka Umarov (καθιστός, δεύτερος από αριστερά)
Τον περασμένο μήνα ο Ντμίτρι Γιάρο του «Δεξιού Τομέα» κάλεσε τον διαβόητο Τσετσένο πολέμαρχο Ντόκου Ουμάροφ να «πάρει τα όπλα» και να στηρίξει «τις αντιρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία».

Ανησυχία ΗΠΑ για τη δράση Τσετσένων μαχητών στην Ουκρανία

, 10:26
Για τη δράση Τσετσένων και άλλων ξένων μαχητών που έχουν περάσει τα σύνορα της Ρωσίας προς την Ουκρανία ανησυχούν οι ΗΠΑ, γεγονός που εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ανδρών την Τετάρτη, ο Κέρι άσκησε πιέσεις στον Λαβρόφ προκειμένου η Ρωσία να σταματήσει να υποστηρίζει τους Ουκρανούς αυτονομιστές και να τους καλέσει να παραδώσουν τα όπλα τους, δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι.
Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνομιλίας, ο Αμερικανός υπουργός εξέφρασε επίσης την ανησυχία του σχετικά με την καθυστέρηση στην απομάκρυνση του εναπομείναντος 8% του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.