Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ και Καλύτερος: Το 2021 δόθηκαν 8 εκατομμύρια στη Δυτική Αττική και 7 εκατομμύρια στην Ανατολική και δεν έχει καθαριστεί ούτε ένα ρέμα γιατί οι διαγωνισμοί έχουν ακυρωθεί επειδή οι εργολαβικές εταιρείες, που έχουν αναλάβει το έργο, τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει το έργο και τα λεφτά (VIDEO)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ

Από το 2021 δεν έχει καθαριστεί ούτε ένα ρέμα σε Δυτική και Ανατολική Αττική (VIDEO)

Δευτέρα 04/09/2023 - 18:01

Επί δύο χρόνια δεν έχουν καθαριστεί τα ρέματα ούτε στη Δυτική ούτε στην Ανατολική Αττική, δύο πολύπαθες περιοχές, που κάθε φθινόπωρο πλημμυρίζουν ενώ έχει καεί το μεγαλύτερος μέρος των δασικών τους εκτάσεων λόγω πυρκαγιών.

 

Αυτό κατήγγειλε ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» μιλώντας σήμερα στο κανάλι «Attika» και με αφορμή την κακοκαιρία, για την οποία προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι εδώ και μέρες.

Ο Γ. Πρωτούλης με συγκεκριμένα επίσημα στοιχεία από την Περιφέρεια Αττικής σχετικά με τον καθαρισμό των ρεμάτων, αποκάλυψε ότι για τη Δυτική Αττική, από το 2021 δόθηκαν 8 εκατομμύρια ευρώ και δεν έχει καθαριστεί ούτε ένα ρέμα, κι αυτό γιατί οι διαγωνισμοί έχουν ακυρωθεί επειδή οι εργολαβικές εταιρείες, που έχουν αναλάβει το έργο, τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει το έργο και τα λεφτά.

Χειρότερη η κατάσταση στην Ανατολική Αττική, όπου επίσης έχουν διατεθεί 7 εκατομμύρια ευρώ κι επειδή και πάλι συγκρούονται μεταξύ τους οι ιδιωτικές εταιρείες, οι προσφορές θα ανοίξουν την Παρασκευή 3 Νοέμβρη του 2023, εν μέσω δηλαδή φθινόπωρου κι ενώ θα έχουν ξεκινήσει οι βροχές. 

Επίσης, ο Γ. Πρωτούλης κατήγγειλε ότι αυτή η κατάσταση οφείλεται στο γεγονός πως η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει και δεν προσλαμβάνει προσωπικό και παραδίδει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες σε ιδιώτες προκειμένου ν' αυξήσουν τα κέρδη τους. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν 1.700 θέσεις κενές (λόγω συνταξιοδότησης κλπ) και να έχουν καλυφθεί μόλις οι 106. Ετσι, οι υπηρεσίες αυτές, δίνονται στους ιδιώτες για να διεκπεραιώσουν τα απαραίτητα έργα. 

Τόνισε πως σε αυτά τα αποτελέσματα οδηγεί η πολιτική της εμπορευματοποίσης και στην οποία καταγράφεται σύμπλευση των άλλων δυνάμεων όπως δείχνει η υπερψήφιση των προϋπολογισμών. Υπογράμμισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι το αποκούμπι των λαϊκών ανθρώπων και αυτό σηματοδοτεί το ψηφοδέλτιο της που απαρτίζεται από αγωνιστές και ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της ζωής και της περιουσίας του λαού μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.