Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

«Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας - Διακήρυξη: «Μαζί με τον λαό. Στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών. Όχι για τα κέρδη των λίγων» — Υποψήφιος Δήμαρχος, Νίκος Σοφιανός - Υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιάννης Πρωτούλης

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

«Μαζί με τον λαό. Στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών. Όχι για τα κέρδη των λίγων»

Σάββατο 02/09/2023 - 20:56

«Μαζί με τον λαό. Στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών. Όχι για τα κέρδη των λίγων», σημειώνεται στην διακήρυξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας, με υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας τον Νίκο Σοφιανό. Συγκεκριμένα: 

Μπροστά στις δημοτικές εκλογές, στις 8 Οκτώβρη, ο εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι της Αθήνας χρειάζεται να σκεφτούν τα εξής ερωτήματα:

Τι θα αντιπαρατάξει ο λαός απέναντι στο ενιαίο αντιλαϊκό μπλοκ που συγκροτούν η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος, όπως και οι δημοτικές τους παρατάξεις, με τα προγράμματά τους να μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό;

Πώς θα μπει φρένο στην επικίνδυνη, αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται όλα αυτά τα χρόνια από τη Δημοτική αρχή της ΝΔ, με τη στήριξη των άλλων παρατάξεων των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ;

Ποιος μπορεί να εκφράσει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τους αγώνες, τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις, τις αγωνίες της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού;

Η μαζική, αποφασιστική ενίσχυση του Ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η απάντηση.



 

Δεν υπάρχει χρόνος για αυταπάτες, για άλλα χαμένα χρόνια…

Στα 4 χρόνια είδαμε ότι οι προτεραιότητες της Δημοτικής αρχής βρίσκονται σε αντίθεση με τις λαϊκές ανάγκες και μάλιστα ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ. Ο «Μεγάλος Περίπατος», η «Διπλή Ανάπλαση» στον Βοτανικό, “Αθήνα-πόλη πρότυπος τουριστικός προορισμός». Με υποδομές στο κέντρο της πόλης, για να ενισχύουν κάθε είδους επιχειρηματικά συμφέροντα στην εστίαση, την ψυχαγωγία, τον πολιτισμό, για να υποστηρίξουν τη διεύρυνση της πελατείας μεγάλων ξενοδοχείων, των αλυσίδων βραχυχρόνιας μίσθωσης, του real estate.

Την ίδια τετραετία που δεν πήραν ποτέ σειρά, δεν “βρέθηκαν οι πόροι” για να μπουν έστω οι βάσεις για την λύση του προβλήματος της σχολικής στέγης, της στέγασης των νηπίων (κοντεινερ), της αξιοποίησης εκτάσεων σε όλητην έκταση του Δήμου για την δημιουργία ελεύθερων χώρων, την επιβεβλημένη επέκταση του δικτύου των κοινωνικών υπηρεσιών, την εγκατάλειψη γειτονιών που μαστίζονται από την παραβατικότητα και τις πιάτσες διακίνησης ναρκωτικών.

Η ελπίδα βρίσκεται στην ενίσχυση της δύναμής του λαού! Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ανάγκες μας» απαντάμε οι ανάγκες μας!

Η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας μεγαλώνει τη δύναμη της πραγματικής μαχητικής αντιπολίτευσης ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική που εφαρμόζεται στην Αθήνα από τη διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, με στόχο να μετατρέψει την πρωτεύουσα σε ένα τουριστικό εμπόρευμα που θα «πουλιέται» κι «αγοράζεται» προς όφελος του τουριστικού και ξενοδοχειακού κεφαλαίου. Στόχο που από κοινού προωθούν κυβέρνηση και Περιφέρεια

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σταθερά αποκάλυψαν την ουσία των προβλημάτων της πόλης και του λαού. Ενημερώσαμε, καταγγείλαμε, αποκαλύψαμε, παλέψαμε, προτείναμε δεκάδες σχέδια ψηφισμάτων. Προβάλλαμε διεκδικήσεις κατοίκων, φορέων, σωματείων στο δημοτικό συμβούλιο, καταγγέλλοντας και καταψηφίζοντας την πολιτική της διοίκησης της ΝΔ και της συναίνεσης που βρήκαν από τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Ακριβώς γιατί οι ιεραρχήσεις μας έχουν στο επίκεντρο την καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων της Αθήνας και όχι την κερδοφορία των λίγων.

Η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η αγωνιστική απάντηση απέναντι:

  • Στην πολιτική χρηματοδότησης του δήμου που στηρίζεται όλο και περισσότερο στα “ίδια έσοδα”, στην ανταποδοτικότητα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, με την κρατική χρηματοδότηση να συρρικνώνεται. Η φορομπηχτική πολιτική της διοίκησης Μπακογιάννη σημαίνει 200.000.000€ το χρόνο, τα οποία πληρώνουν οι δημότες της Αθήνας με κάθε είδους φορολογία. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η απροκάλυπτη φορολογική ασυλία των μεγάλων επιχειρήσεων, της βιομηχανίας του τουρισμού που λυμαίνεται κυριολεκτικά την πόλη. Με την απειροελάχιστη είσπραξη του υποχρεωτικού τέλους που θα έπρεπε να αποδίδουν οι ξενοδόχοι, με τη μη φορολόγηση των εταιρειών με τα χιλιάδες διαμερίσματα του AiRbnB, με τις περίπου 350 εταιρείες μεταφορικές, logistics κλπ που βρίσκονται στον Βοτανικό και στον Ελαιώνα, που επίσης δεν πληρώνουν τίποτα στον Δήμο.
  • Στην ιδιωτικοποίηση λειτουργιών, υπηρεσιών, τομέων που είναι στην ευθύνη του δήμου. Η πολιτική κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών, που συρρικνώνει το μόνιμο προσωπικό, οδηγεί στην πλήρη υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών αλλά και την άλωση των εργασιακών σχέσεων. Αφήνοντας συνειδητά το πεδίο επιχειρηματικής δράσης σε ιδιωτικές εταιρείες και εργολάβους, όπως ιδιωτικοποιήσεις με αναθέσεις σε εταιρίες του πρασίνου (33 εκατ.€), του ηλεκτροφωτισμού (53εκατ. €), της οδοποιίας (21 εκατ.€ ) για να καλυφθεί μόλις το 30% των οδοστρωμάτων της Αθήνας. Η υποστελέχωση είναι ιδιαίτερα έντονη στις κοινωνικές δομές του Δήμου. Χαρακτηριστικά στον ΚΥΑΔΑ που απευθύνεται σε άπορους, αστέγους, εξαρτημένους, το 85% των εργαζομένων είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνει πλατύ κάλεσμα αγώνα, συμπόρευσης και κοινής πάλης σε κάθε λαϊκό άνθρωπο που προβληματίζεται, καταλαβαίνει πως και στον Δήμο μας κάτι πρέπει να αλλάξει. Ναι, μπορεί να αλλάξει!

Και ξέρουμε και μπορούμε… Όλα τα προηγούμενα χρόνια, στο Δήμο της Αθήνας, μπήκαμε μπροστά σε κινητοποιήσεις των κατοίκων για τα προβλήματα τους σε κάθε γειτονιά και συνοικία της Αθήνα. Ήμασταν παρόντες στην αποτροπή πλειστηριασμών και εξώσεων. Ασκούσαμε συνεχή πίεση με συγκεκριμένες προτάσεις για λύση οξυμένων προβλημάτων, πιέζοντας για να καλυφθούν ανάγκες των δημοτών, για τη πανδημία, τα δημοτικά τέλη, τους ελεύθερους χώρους, το κυκλοφοριακό, τη στάθμευση, το περιβάλλον της πόλης, τη προστασία του λαού από σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες. Απαιτώντας λύσεις στα τεράστια προβλήματα των σχολείων, των παιδικών σταθμών, των κοινωνικών δομών του δήμου.

Όλες οι παρατάξεις κρίνονται από την απάντηση στο δίλημμα: προτεραιότητα οι λαϊκές ανάγκες ή τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Την τετραετία που πέρασε η συναίνεση, που πρόσφεραν στη διοίκηση Μπακογιάννη οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ήταν αποκαλυπτική, παρά τις προσπάθειες να κρύψουν ότι ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ στην αντιλαϊκή κατεύθυνση στα κύρια και βασικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του δήμου και τη ζωή του εργαζόμενου λαού.

Την προηγούμενη 4ετία:

Ψήφισαν ΜΑΖΙ το Μεγάλο Περίπατο, γνωστό και ως “μεγάλο ναυάγιο” που μετέτρεψε μια βασική αρτηρία της πόλης σε εργοτάξιο και σκουπιδότοπο για 3 χρόνια, δαπανώντας εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα στήριξαν το Μεγάλο Περίπατο με την αρχική -ακόμα χειρότερη- του μορφή, σχέδιο που αποτράπηκαν από τις αντιδράσεις στις οποίες πρωτοστάτησε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Ψήφισαν ΜΑΖΙ στο δημοτικό συμβούλιο, τον χαρακτηρισμό της Αθήνας σαν πόλη “πρότυπο τουριστικό προορισμό”, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι επενδύσεις των σχεδόν 400 ξενοδοχείων που ήδη υπάρχουν στην Αθήνα, αλλά και της πλατφόρμας του AiRBnB, να εντάσσονται στους επενδυτικούς νόμους, να φοροαπαλλάσσονται, να έχουν φτηνότερο δανεισμό από τράπεζες κλπ., την ώρα που όλοι μας πληρώνουμε για υπηρεσίες που συνεχώς υποβαθμίζονται.

Στήριξαν και ψήφισαν ΜΑΖΙ τη Διπλή Ανάπλαση στο Βοτανικό, με κρατικό χρήμα 260 εκατ. ευρώ, που ουσιαστικά διαμορφώνει ένα υπερτοπικό χώρο μεγάλου εμπορικού – επιχειρηματικού πάρκου αξιοποιώντας τα ακίνητα του Βωβού που ανήκουν σε συστημικές τράπεζες και το γήπεδο για μια Ανώνυμη Εταιρεία. Χρήματα του Δήμου και του κράτους, αλλά χρήση ενός αιώνα στην ΠΑΕ και στους ιδιοκτήτες της και παράλληλα ώθηση σε μεγάλες μπίζνες τραπεζών, κατασκευαστικών και real estate εταιρειών.

Συμμετέχουν όλοι ΜΑΖΙ, στην εκτέλεση ενός μεγάλου κομματιού έργων και αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που τρέχουν στην Αθήνα μέσα από την ΕΑΤΑ, δηλαδή μέσα από μία εταιρεία η οποία δεν ελέγχεται από το δημοτικό συμβούλιο και μπορεί να προσλαμβάνει κόσμο, να κλείνει δουλειές και προγράμματα έξω και πέρα από το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας ή από τη λογοδοσία σε αυτό και τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν.

Συμφωνούν με την πολιτική που γεννά φτώχεια, ακρίβεια, 13ωρα στη δουλειά με βάση το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά ζητήματα. Είναι δεσμευμένοι στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, στην διαβόητη “Πράσινη Μετάβαση” που σημαίνει ενεργειακή φτώχεια για τους πολλούς, τεράστια κέρδη για τους λίγους.

Δεν ψάχνουμε τις διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των συστημικών κομμάτων. Κάνουμε την πραγματική διαφορά. Ανατρέπουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς.

Στις 8 Οκτώβρη, μπορεί να βρει μαζική-αγωνιστική έκφραση αυτό που συζητάνε μεταξύ τους χιλιάδες Αθηναίοι, το “όχι άλλη θητεία Μπακογιάννης”, “όχι άλλη 4ετία ο κυβερνητικός δήμαρχος”.

  • Για σημαντικές ανάσες για τους εργαζόμενους και τους μικρούς επαγγελματίες της πόλης, ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική με γενναία μείωση των δημοτικών τελών στην κατοικία, στη μικρή επαγγελματική στέγη, με κατάργηση του χαρατσιού για ελεγχόμενη στάθμευση.
  • Για αγωνιστική διεκδίκηση, από κράτος και κυβέρνηση, προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε κρίσιμες υπηρεσίες του δήμου που αφορούν την καθημερινή πιεστική ζωή των Αθηναίων. Για να στελεχωθούν κατά προτεραιότητα οι Κοινωνικές Υπηρεσίες. Για στήριξη των χιλιάδων συμβασιούχων του δήμου. Για να ανατρέψουμε την πορεία ιδιωτικοποίησης και το πάρτι των εργολάβων σε σημαντικούς τομείς.
  • Για να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις για ελεύθερους χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού. Να εξασφαλιστούν χρήματα και να προχωρήσουν ταχύτατα οι απαλλοτριώσεις στα 56 οικόπεδα που υπάρχουν ως κωδικοί στον προϋπολογισμό αλλά δεν απαλλοτριώνονται, να προχωρήσουν οι αναπλάσεις στις 14 πλατείες που “περιμένουν” εδώ και χρόνια.
  • Να αξιοποιηθούν άμεσα εκτάσεις 100 στρεμμάτων που έχουν απαλλοτριωθεί, όπως το πάρκο της Γκράβας, το οικολογικό πάρκο 65 στρεμμάτων στον Ποδονίφτη, οι λαχανόκηποι στη Λένορμαν κ.α. Για να γίνει πάρκο υψηλού πρασίνου -ελεύθερο και προσβάσιμο- στο Γουδή, με την αξιοποίηση και των 450 στρεμμάτων (πρώην στρατόπεδα) που δεν τα έχει πάρει ο δήμος με ευθύνη και της τωρινής και των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα κατοίκων και φορέων για το Βότρυς, την πρώην Θερμίδα, το πάρκο Δρακόπουλου, για τα οποία η διοίκηση Μπακογιάννη υπέγραψε απαράδεκτες συμφωνίες. Για να μην προχωρήσει το σχέδιο για μουσείο 14.000m2 στον κοινόχρηστο χώρο πρασίνου της Ακαδημίας Πλάτωνος, αλλά αντίθετα το μουσείο να γίνει σε χώρο οικοδομήσιμο μέσω απαλλοτρίωσης ή αγοράς.
  • Για να μπει σε προτεραιότητα πρόγραμμα σχολικής στέγης, που θα περιλαμβάνει ανέγερση νέων σχολείων: Νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, αφού έχουμε δεκάδες αίθουσες νηπιαγωγείων σε κοντέινερ, τμήματα νηπιαγωγείων να στεγάζονται σε κοντινά δημοτικά, παιδικούς σταθμούς με σοβαρά προβλήματα. Ειδικών δημοτικών σχολείων και του ΕΕΕΕΚ στους Άνω Αμπελόκηπους. Να αντιμετωπιστούν με όλες τις αναγκαίες επισκευές τα σοβαρά προβλήματα στις σχολικές υποδομές, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν χτιστεί εδώ και πάνω από 50 χρόνια. Να προχωρήσουν με επείγοντα τρόπο ο προσεισμικός έλεγχος και οι μελέτες πυροπροστασίας των σχολικών μονάδων.
  • Να μετατραπεί σε συμβολική η συμμετοχή των δημοτών σε ανταποδοτικές υπηρεσίες όπως γήπεδα, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, πολιτισμό, καλοκαιρινά camps για παιδιά, Τεχνόπολη). Να υπάρξει άμεσα πρόγραμμα ανάπτυξης των αθλητικών υποδομών του δήμου, με δημιουργία νέων γηπέδων, για την κάλυψη των αναγκών άθλησης των δημοτών και των δεκάδων αθλητικών σωματείων.
  • Για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενάντια στην πολιτική της «διαχείρισης της βλάβης» στην οποία ταυτίζονται οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που θεσμοθέτησαν τον Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης, για υποτίθεται συνθήκες υγιεινής για να κάνει ο χρήστης τη χρήση του, αφού αγοράσει φυσικά πρώτα από τον έμπορο, νομιμοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την πιάτσα. Μάλιστα ψήφισαν από κοινού 800.000 ευρώ για 5 βανάκια κινητούς ΧΕΧ τα οποία θα γυρνάνε στις πιάτσες της Αθήνας.

Αρκετά με το «πάμε κι όπου βγει». Ήρθε η ώρα «να πάμε αλλιώς»!

Ψηφίζουμε μαζικά, αποφασιστικά Λαϊκή Συσπείρωση.

Για δημοτική αρχή σύμμαχο του λαού και όχι εχθρό του. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση και ως δημοτική αρχή θα είναι εγγυημένα η μαχητική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός απέναντι στην περιφέρεια, την κυβέρνηση και το κράτος.

Με ισχυρή “Λαϊκή Συσπείρωση” και δυνάμωμα των αγώνων μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις, να δυσκολεύουμε την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να θέτουμε όλο και πιο πολύ στο επίκεντρο το κύριο πρόβλημα: Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Με ισχυρή "Λαϊκή Συσπείρωση" δίνουμε απάντηση στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, την ομοφοβία, δίνουμε ώθηση στο συλλογικό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών, στην πόλη που το 20% του μόνιμου πληθυσμού είναι μετανάστες τριών γενιών. Για αγώνα και οργάνωση παντού για ίσα δικαιώματα, για το δικαίωμα στην ιθαγένεια, για ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, στον πολιτισμό. Οργανώνουμε χωρίς διακρίσεις τον αγώνα. Δεν ρωτάμε τι ψηφίζει, τι εθνικότητα, τι σεξουαλική επιλογή έχει αυτός/αυτή που του/της πλειστηριάζουν το σπίτι, το μαγαζί, o εργαζόμενος που αντιμετωπίζει την εργοδοτική ασυδοσία, ο αδύνατος που πρέπει να προστατευτεί. Χτίζουμε ένα μεγάλο δίκτυο αλληλεγγύης, με τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους,τα μαθητικά συμβούλια, τα αθλητικά σωματεία, τα πολιτιστικά στέκια και τους συλλόγους.

Αυτή την απάντηση δώσαμε και τότε που οι Ναζί και οι φασίστες αλώνιζαν στις γειτονιές. Πόσο μάλλον τώρα που ο συσχετισμός στην Αθήνα έχει αλλάξει. Με ένα Κ.Κ.Ε. ενισχυμένο και με αγωνιστικούς φορείς του κινήματος που χτίζουν και διευρύνουν δεσμούς στις γειτονιές όλης της Αθήνας.

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ και ΟΛΟΙ ΜΑΣ λοιπόν, με τους υποψήφιους και τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο της Αθήνας και στην περιφέρεια της Αττικής! Για να μην μετράμε χαμένες τετραετίες στο Δήμο και την Περιφέρεια!

902, Διαβάστε τη διακήρυξη σε pdf

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.