Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής: Για τις ανάγκες των πολλών, όχι για τα κέρδη των λίγων — Γιάννης Πρωτούλης: Αυτοί είμαστε (Φυλλάδια παρουσίασης των υποψηφίων) — Νίκος Σοφιανός: Να μαυριστούν οι κυβερνητικοί υποψήφιοι και να στηριχθούν οι συνδυασμοί του ΚΚΕ - Και κάλεσμα στήριξης σε κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που προβληματίζεται με τις τελευταίες εξελίξεις (VIDEO)

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ

Νίκος Σοφιανός: Να μαυριστούν οι κυβερνητικοί υποψήφιοι και να στηριχθούν οι συνδυασμοί του ΚΚΕ (VIDEO)

Απηύθυνε κάλεσμα στήριξης σε κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που προβληματίζεται με τις τελευταίες εξελίξεις

Παρασκευή 29/09/2023 - 09:00

Το ΚΚΕ κάνει αντίσταση στον δρόμο και στη Βουλή, εμείς είμαστε η 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, πρέπει να μαυριστούν οι κυβερνητικοί υποψήφιοι και να στηριχθούν οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και όχι των συστημικών κομμάτων, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

Ταυτόχρονα απηύθυνε κάλεσμα στήριξης σε κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που προβληματίζεται με τις τελευταίες εξελίξεις και θεωρεί ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

;

Στην συνέντευξη στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής, ρωτήθηκε για τη διαδικασία εκλογής προέδρου των αστικών κομμάτων και σημείωσε πως το ΚΚΕ θέλει ενεργό τον λαό, δεν θέλει να ψηφίζει με 2 ευρώ, να λέει καλημέρα και γεια σας και να επιστρέφει στο σπίτι. Πρόσθεσε ότι το κρίσιμο είναι όταν πνίγεται ο λαός στα προβλήματα να δυναμώσει η δράση, η αλληλεγγύη και ο αγώνας για να πιέσουμε για το καθετί απέναντι σε μια σκληρή πολιτική.

Σημείωσε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» βρέθηκε απέναντι στη διοίκηση Μπακογιάννη και τους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που τον στήριξαν σε κομβικά ζητήματα, βρέθηκε απέναντι στο μοντέλο Αθήνας- τουριστικό προϊόν, στα εκατομμύρια που δόθηκαν για τουριστική διαφήμιση, για τον «Μεγάλο Περίπατο», τον Βοτανικό και τις αναθέσεις σε εργολάβους.

Υπογράμμισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει ρεαλιστική αντιπρόταση που προτεραιοποιεί τις ανάγκες της οικογένειας, του παιδιού και του εφήβου για επισκευές στα σχολεία, για να φύγει από τα κοντέινερς η προσχολική αγωγή, για παιδικούς σταθμούς όπου θα βρίσκουν θέση όλα τα παιδιά, για παιδικές χαρές σε κάθε γειτονιά και αθλητικές υποδομές σε κάθε διαμέρισμα.

Σημείωσε ότι πρέπει να αλλάξει η οικονομική πολιτική του Δήμου της Αθήνας που εισπράττει 200 εκατ. ευρώ από τους πολλούς και ελάχιστα από τους λίγους, προσθέτοντας ότι πρέπει να πληρώσουν οι ξενοδόχοι και η βραχυχρόνια μίσθωση. Ανέφερε ακόμα ότι πρέπει να μπει τέλος στη συρρίκνωση των υπηρεσιών του δήμου. 

902

«ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ

«Αυτοί Είμαστε»: Τετρασέλιδα φυλλάδια παρουσίασης των υποψηφίων


 

(Όλοι οι υποψήφιοι)

Πέμπτη 28/09/2023 - 19:42

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι τις εκλογές και εντείνονται οι προσπάθειες για να φτάσει το κάλεσμα για την ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού. Στην Αττική τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οπαδοί και φίλοι, υποψήφιοι, «οργώνουν» χώρους δουλειάς και γειτονίες, στέκια νεολαίας, δομές υγείας και εκπαίδευσης ρίχνουν βάρος στην μάχη του ψηφοδελτίου για να φτάσει χέρι με χέρι σε χιλιάδες και έτσι οι κάλπες να γεμίσουν με γαρύφαλλα.

Από κοντά διακινούν πλατιά όλα τα εκλογικά υλικά, ανάμεσα τους και τα τετρασέλιδα παρουσίασης των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Και από αυτά διακρίνεται η ξεχωριστή σύνθεση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ. Πρόκειται για υποψηφίους δοκιμασμένους αγωνιστές του εργατικού - λαϊκού κινήματος, των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων των επαγγελματιών, των επιστημόνων,των γυναικών, της νεολαίας που συγκεντρώνουν την αναγνώριση από πλήθος κόσμου ακριβώς λόγω της πρωτοπόρα δράσης τους. Ξεκάθαρο εχέγγυο ότι την επόμενη μέρα θα είναι στο πλάι του λαού και το ζητούμενο είναι αυτό να γίνει με ακόμη περισσότερους εκλεγμένους.

Όχι τυχαία λοιπόν, τα φυλλάδια παρουσίασης αναγράφουν «Αυτοί Είμαστε», ενώ στο οπισθόφυλλο τους εξηγούν γιατί ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση.

Πιο συγκεκριμένα:

«ΨΗΦΙΣΕ ''Λαϊκή Συσπείρωση'', τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Για να γίνει η οργή οργανωμένη διεκδίκηση. Για να δυναμώσει ο αγώνας για τις ανάγκες του λαού, κόντρα στα συμφέροντα των λίγων που εξυπηρετούν η πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, των συστημικών κομμάτων, οι δυνάμεις τους στην περιφερειακή και τοπική διοίκηση.

Για να δυναμώσει το ρεύμα αντιπαράθεσης με ένα κράτος εχθρικό απέναντι στον λαό. Δεν ξεχνάμε κανένα έγκλημα! Οι ζωές μας και οι κόποι του λαού έχουν αξία!

Γιατί φτάνει με το «πάμε κι όπου βγει». Απαιτούμε υποδομές, έργα και μέτρα ολοκληρωμένης πρόληψης και προστασίας για το λαό από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τους σεισμούς. Ήρθε η ώρα να πάμε αλλιώς, κόντρα στην «αυτοδυναμία» της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους!

Γιατί είναι ο αντίπαλος απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του λαού, με την ακρίβεια, τη φοροληστεία, το καθηλωμένο λαϊκό εισόδημα, την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των πάντων. Σε αυτή την πολιτική συγκλίνουν στη Βουλή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και στο επίπεδο των περιφερειών και των δήμων οι παρατάξεις τους ταυτίζονται πλήρως στην εξυπηρέτηση των σχεδιασμών μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Γι' αυτό υπάρχουν διαρκή αλισβερίσια και μετεγγραφές στους συνδυασμούς τους και στην Περιφέρεια της Αττικής και σε πολλούς Δήμους. Στο ψηφοδέλτιο του κ. Χαρδαλιά, που ήταν περιφερειακός σύμβουλος του Σγουρού και έχει βάλει και αυτός τη σφραγίδα του ως υφυπουργός προστασίας του πολίτη επί ΝΔ στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, στα εκατομμύρια καμένα στρέμματα σε Εύβοια, Τατόι, Βαρυμπόμπη, στο γνωστό «112» του «τρεχάτε να σωθείτε», βρίσκονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Στο ψηφοδέλτιο του κ. Σγουρού στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε αυτό του κ. Ιωακειμίδη, που σπονσοράει τον Μητσοτάκη λέγοντας ότι «λένε τα ίδια» για τις καταστροφές στη Θεσσαλία, βρίσκει κανείς μέχρι και νυν περιφερειακό σύμβουλο του αντιδραστικού Τζήμερου. Αυτοί είναι!

Κάνουμε την πραγματική διαφορά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που είναι ο σύμμαχος του λαού, απέναντι στους «εκλεκτούς» των συστημικών κομμάτων στην Περιφέρεια Αττικής κ. Χαρδαλιά (ΝΔ), κ. Ιωακειμίδη (ΣΥΡΙΖΑ), κ. Σγουρό (ΠΑΣΟΚ). Ολοι μαζί συναινούν στην εγκληματική πολιτική που:

  • Έχει καθηλώσει τον προϋπολογισμό της περιφέρειας για αντιπλημμυρικά έργα στο 3% από το 2010, με όλες τις διοικήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ).
  • Έχει αποψιλώσει κρίσιμες υπηρεσίες, καθώς από το 2011 έχουν συνταξιοδοτηθεί 1.715 εργαζόμενοι της Περιφέρειας και έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για μόλις 106 θέσεις.
  • Έχει αφήσει την περιφέρεια χωρίς υποδομή σε μέσα προστασίας, μηχανήματα κλπ. και μπουκώνει διαρκώς μεγαλοεργολάβους με ζεστό χρήμα.
  • Όλοι μαζί προβάλλουν ως «λύση» τις κατευθύνσεις και τα διάφορα προγράμματα της ΕΕ, που θεωρεί «μη επιλέξιμα» τα έργα για την προστασία λαού, αφού αντιμετωπίζονται ως «κόστος».
  • Όλοι μαζί κινούνται με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται το διαχρονικό έγκλημα στη Φυλή και να προωθείται η καρκινογόνα καύση για τα σκουπίδια, βαφτίζοντάς τη «πράσινη».

Μόνοι τους και όλοι μας με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ. Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι ανεξάρτητη από τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματιών και εργολάβων. Δεσμεύεται με θέσεις και με δράση στην Αττική, προβάλει και διεκδικεί τα συμφέροντα και τα θέλω των πολλών.

Γιατί όταν η χώρα μας γίνεται πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ για τον πόλεμο Ρωσίας- ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, δεν θέλουμε δημάρχους και περιφερειάρχες του «καλώς ήρθε το δολάριο» αλλά μαχητές, που μαζί με τον λαό, θα παλεύουν για να απεμπλακεί η Ελλάδα από το μακελειό πριν έρθουν τα χειρότερα για το λαό και τη χώρα.

Η μαζική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι στο «σπρώξιμο» της ακροδεξιάς και του φασισμού από τις δυνάμεις του άδικου, εκμεταλλευτικού συστήματος που τον γεννά και τον θρέφει.

Για να κάνουμε την έκπληξη στην Αττική!

Γιατί η ελπίδα είναι στην ενίσχυση του ρεύματος της αμφισβήτησης και της ανατροπής. Γιατί δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Γιατί αχτίδα αισιοδοξίας και μαχητικότητας υπάρχει στην ενίσχυση του ΚΚΕ και των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην οργάνωση, τον καθημερινό αγώνα και την αναμέτρηση με την πολιτική του κεφαλαίου.

Ξέρουμε και μπορούμε να υπερασπιστούμε τα εργατικά- λαϊκά συμφέροντα!

να δημιουργούμε ασπίδες προστασίας σε κάθε γειτονιά ενάντια στους πλειστηριασμούς.

να συγκρουστούμε, να αποσπάσουμε ανάσες ανακούφισης του λαού.

Με πράξεις και όχι με λόγια οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στα δύσκολα βγήκαν μπροστά κάνοντας πράξη το σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό στο δρόμο της ανατροπής»!

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.