Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Λιάνα Κανέλλη: Εξαιρετική στην ΕΡΤ1 — Για μεταστέγαση των ΝΑΤΟικών έχουν. Για τους πλημμυροπαθείς τίποτα — Να στηριχθούν τα λαϊκά νοικοκυριά με 1500 ευρώ το μήνα και 300 για κάθε παιδί — Η αλλαγή προσώπων δεν φέρνει αλλαγή πολιτικής — Θανάσημος Παφίλης για ΕΣΡ: Η αντιπαράθεση στόχο έχει να κρύψει ποιος είναι ο ρόλος της... τάχα ανεξάρτητης αρχής — Εκτεθειμένη η ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις στο ΚΚΕ (3 VIDEO)

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

Πακτωλός χρημάτων δίνεται στο ΝΑΤΟ και όχι για την προστασία του λαού

Να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε είδη πλατιάς κατανάλωσης και να αυξηθούν οι μισθοί

Παρασκευή 29/09/2023 - 10:13

Η κυβέρνηση σε συμπαιγνία πολιτικής ομοιογένειας με τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν από κοινού μία σειρά πράγματα και μετά κάνουν ότι τσακώνονται. Αυτό ανέφερε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ 1, σχολιάζοντας την επικαιρότητα. 

Αναφορικά με την ακρίβεια, επισήμανε ότι πρέπει να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και να αυξηθούν οι μισθοί, τονίζοντας πως το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με τα pass και τα καλάθια.

Για τους πλημμυροπαθείς σημείωσε την ανάγκη να στηριχθούν τα λαϊκά νοικοκυριά με 1.500 ευρώ και 300 για κάθε παιδί και να υπάρξουν ρυθμίσεις για τους ανθρώπους που έχουν πάρει δάνεια για τα σπίτια τους και τώρα δεν έχουν σπίτι.

Κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση δίνει πακτωλό χρημάτων στους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, όχι όμως για μέτρα προστασίας του λαού από τις φυσικές καταστροφές ούτε για τις αποζημιώσεις. 

Για τις εκλογές στο ΕΣΡ, σημείωσε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην αναθεώρηση του Συντάγματος μαζί με τη ΝΔ ψήφισαν ώστε η πλειοψηφία του ΕΣΡ να γίνει από 4 σε 3/5, χαρίζοντάς την ουσιαστικά στην κυβέρνηση και τώρα κάνουν ψεύτικη αντιπολίτευση.

Αναφέρθηκε ακόμα στα Ελληνοτουρκικά και στην εκλογή Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως η αλλαγή προσώπων δεν φέρνει και την αλλαγή πολιτικής.

*

Τη νέα σύνθεση του ΕΣΡ και της ΑΔΑΕ ενέκρινε η Διάσκεψη των Προέδρων

Θανάσημος Παφίλης

*

Εκτεθειμένη η ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις στο ΚΚΕ

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.