Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΚΕ: Κυβερνητική απάτη με τις τριετίες - Μονιμοποιείται ο μηχανισμός για την αναστολή τους — Αντί για επαναφορά προωθείται η οριστική κατάργησή τους — Οι εργαζόμενοι έχουν ακόμα έναν λόγο να απεργήσουν αύριο — ΠΑΜΕ για να μην περάσει το νέο έγκλημα, όλοι αύριο στην απεργία (tweet)

ΚΚΕ

Κυβερνητική απάτη με τις τριετίες: Μονιμοποιείται ο μηχανισμός για την αναστολή τους

Οι εργαζόμενοι έχουν ακόμα έναν λόγο να απεργήσουν αύριο

Τετάρτη 20/09/2023 - 14:19

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κυβερνητική απάτη με τις τριετίες σημειώνει:

«Με τη δημοσιοποίηση της τροπολογίας για τις τριετίες αποδεικνύεται περίτρανα το μέγεθος της κυβερνητικής απάτης: Όχι μόνο δεν πρόκειται για "ξεπάγωμα", αφού η μη αναδρομικότητα σημαίνει κλοπή 12 ετών προϋπηρεσίας, αλλά επιπλέον η κυβέρνηση μονιμοποιεί έναν μηχανισμό που εισήχθη ως δήθεν "έκτακτο μέτρο" την περίοδο των μνημονίων, με βάση τον οποίο το δικαίωμα των τριετιών θα αναστέλλεται αυτοδίκαια όποτε η ανεργία υπερβεί το 10%! Επιπρόσθετα, δίνει τη δυνατότητα στην εκάστοτε κυβέρνηση να αναστέλλει τις τριετίες και για άλλους λόγους, επικαλούμενη τη "σταθερότητα της οικονομίας", προφανώς με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Αλήθεια, με δεδομένη την εργασιακή "ζούγκλα" που επικρατεί και συνυπολογίζοντας την παραπάνω προϋπόθεση, πότε θα μπορέσει τελικά ένας εργαζόμενος να συμπληρώσει μία ή περισσότερες τριετίες για να δει αύξηση στον μισθό του;

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες είχαν ήδη πάρα πολλούς λόγους να πάρουν μέρος στην αυριανή γενική απεργία ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα Γεωργιάδη. Τώρα έχουν έναν επιπλέον!».

902

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΕΤΙΕΣ

Αντί για επαναφορά προωθείται η οριστική κατάργησή τους - ΠΑΜΕ: Να μην περάσει το νέο έγκλημα, όλοι αύριο στην απεργία

Τετάρτη 20/09/2023 - 12:30

 Την οριστική κατάργηση των τριετιών με νόμο προωθεί η κυβέρνηση, αντί για την επαναφορά τους, με την τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Εργασίας.

Μαζί με την κλοπή 12 ετών εργασίας και τους διάφορους κόφτες, η κυβέρνηση φέρνει κάτι πολύ χειρότερο από αυτό που περιλαμβανόταν στην Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου του 2012 ως έκτακτη κατάσταση.

Με την τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα, βάζει ως προϋποθέσεις για να «ξεπαγώσουν» οι τριετίες, πέρα από την ανεργία, τη δημοσιονομική σταθερότητα της οικονομίας και τον πληθωρισμό.

Συγκεκριμένα σημειώνεται στην τροπολογία:

«Από την 1η.1.2027, αν το ποσοστό της ανεργίας υπερβεί το δέκα τοις εκατό (10%), και μέχρι να διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του δέκα τοις εκατό (10%), αναστέλλεται αυτοδικαίως η ισχύς των διατάξεων που αναφέρονται στην παρ. 1. (σ.σ. η συγκεκριμένη παράγραφος καταργεί το πάγωμα των τριετιών). Για την εφαρμογή του πρώτου εδαφίου λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος του εθνικού ποσοστού ανεργίας των τελευταίων τεσσάρων τριμήνων, όπως αυτός αποτυπώνεται στην Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δύναται να εξειδικεύεται η διαδικασία αυτοδίκαιης αναστολής ισχύος, την οποία προβλέπει το παρόν. Με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά από ειδικά αιτιολογημένη εισήγηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και μετά από γνώμη των κοινωνικών εταίρων της παρ. 4 του άρθρου 103 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167), δύναται να αποφασίζονται οι όροι και προϋποθέσεις αναστολής της ισχύος του παρόντος και πέραν των περιπτώσεων εφαρμογής της παρ. 6, για τη διασφάλιση της σταθερότητας της εθνικής οικονομίας, λαμβανομένης υπόψη ιδίως της εξέλιξης της ανεργίας και του πληθωρισμού».

ΠΑΜΕ: Να μην περάσει το νέο έγκλημα - Όλοι στην απεργία

«Με νόμο προωθούν την οριστική κατάργηση των τριετιών! Να μην περάσει το νέο έγκλημα. Όλοι στην απεργία. Όλοι στον αγώνα», τονίζει το ΠΑΜΕ. Ανακοίνωση κάτω.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="el" dir="ltr">Με νόμο προωθούν την οριστική κατάργηση των 3τιών! <br>Το επικοινωνιακό φιάσκο και η κοροιδία ολοκληρώθηκαν! Μαζί με την κλοπή 12 ετών εργασίας και τους κόφτες, στις 2 τελευταίες παραγράφους της τροπολογίας που κατέθηκε πριν λίγο, βρίσκεται το ζουμί!

Σε ανακοίνωσή του το #ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η τροπολογία που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση για τις τριετίες επιβεβαίωσε πλήρως τις προειδοποιήσεις των συνδικάτων (και τη χθεσινή ανακοίνωση του ΠΑΜΕ: Αδύνατο να κρυφτεί η αλήθεια - Αναλυτικά παραδείγματα για τις τριετίες) και αποκάλυψε τα τεράστια ψέματα που έλεγε η κυβέρνηση για να θολώσει τα νερά σε σχέση με το αντιδραστικό νομοσχέδιο που προωθεί στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Η κυβέρνηση με νόμο "παγώνει" τις τριετίες για πάντα!!! Κάτι το οποίο ήταν υποτίθεται μέτρο έκτακτου χαρακτήρα και σε έκτακτες συνθήκες, δηλαδή η Υπουργική Απόφαση του 2012 που "ξεπάγωνε" τις τριετίες με μοναδικό κριτήριο τη μείωση της ανεργίας κάτω από 10%, τώρα νομιμοποιείται για πάντα.
  • Γίνεται ρητή αναφορά ότι οι τριετίες δεν θα ισχύουν και η προϋπηρεσία δεν θα προσμετράται όσο διαρκούν συνθήκες που δεν ευνοούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και την οικονομία με απόφαση της εκάστοτε κυβέρνησης, π.χ. ανεργία πάνω του 10%, υψηλός πληθωρισμός, δημοσιονομικό έλλειμμα, προσαρμογή στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και ό,τι άλλο μπορούν να σκαρφιστούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κράτος τους.
  • Η κυβέρνηση "ξεπαγώνει" τις τριετίες μόλις για 3 χρόνια (1/1/2024 έως 31/12/2026), πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι το 2027 δεν πρόκειται να δουν αύξηση ούτε 100.000 εργαζόμενοι, ενώ όσοι μπήκαν στην παραγωγή από το 2012 δεν πρόκειται να πάρουν αύξηση ποτέ (σχεδόν κανένας νέος ή νέα εργαζόμενος/η δεν θα συμπληρώσει 900 ένσημα συνεχούς και αδιάλειπτης εργασίας).

Είναι φανερό πια ότι υπήρξε άμεση συνεννόηση, συμφωνία και συντονισμός κυβέρνησης - ΣΕΒ - ΓΣΕΕ!

Αυτή η νέα πρόκληση δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε ως σκλάβοι!

Απαιτούμε δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια.

Όλοι στην απεργία. Να μην υπάρξει Εργατικό Κέντρο και Ομοσπονδία που θα ανεχτεί αυτό το νέο έγκλημα. Που δεν πάρει απόφαση συμμετοχής στην αυριανή απεργία και στις συγκεντρώσεις των Συνδικάτων σε κάθε πόλη, στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, στις 10.30 π.μ.».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.