Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Βόλος: Δυο νέοι άνθρωποι νεκροί σε δυο νέα εργοδοτικά εγκλήματα. Αναγκάστηκαν να δουλεύουνε κυριακάτικα — Τη δε ημέρα τη εβδόμη ο Άδωνις με άθλια νομοσχέδια σάββατα κυρίω τω Μαμμωνά του (VIDEO)

Βλέπε και

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ»

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών! - Aπεργιακός ξεσηκωμός την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη!

*

ΤΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μόνο με οργανωμένο και ανυποχώρητο αγώνα μπορούμε να επιβάλουμε την προστασία των δικαιωμάτων μας και της ζωής μας

*

ΒΟΛΟΣ

Δύο εργαζόμενοι νεκροί σε ισάριθμα εργατικά δυστυχήματα (VIDEO)

Κυριακή 17/09/2023 - 14:39

Την ώρα που ο Βόλος συνεχίζει να μετράει τις πληγές του από τις πλημμύρες, δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ εργάζονταν κυριακάτικα. Στο πρώτο εργατικό δυστύχημα σκοτώθηκε ένας 38χρονος και στο δεύτερο ένας 28χρονος εργάτης.

Ο 38χρονος έχασε τη ζωή του στο ναυπηγείο, στο Τρίκερι του Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ναυπηγείο εκτελούσε εργασίες καθαρισμού μετά την πλημμύρα, όταν εγκλωβίστηκε στο σύρμα που τραβάει τα πλοία στη στεριά, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και να βρει τραγικό θάνατο. Ο 38χρονος αλβανικής καταγωγής ήταν πατέρας δύο παιδιών, 5 και 11 ετών, και ζούσε με την οικογένειά του μόνιμα στο Τρίκερι.

Λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε δεύτερο εργατικό δυστύχημα, στην Χαλυβουργία Βόλου, με θύμα έναν 28χρονο, που ασχολούνταν με συντήρηση μηχανήματος. Σύμφωνα με  πληροφορίες, o 28χρονος καταπλακώθηκε από πρέσα, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες, το μηχάνημα μπήκε σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. 

Οι δύο εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να δουλεύουν κυριακάτικα. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση φέρνει ένα αντεργατικό έκτρωμα που νομιμοποιεί την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την εντατικοποίηση της εργασίας σε επίπεδα αποκτήνωσης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των εργαζομένων. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.