Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Πρωτούλης και Καλύτερος: Αφημένος στην τύχη του ο Κηφισός και μαζί ο λαός της Αττικής - Μέτρα τώρα για να μη ζήσουμε μία «νέα Μάνδρα»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ

Αφημένος στην τύχη του ο Κηφισός και μαζί ο λαός της Αττικής - Μέτρα τώρα για να μη ζήσουμε μία «νέα Μάνδρα»

 Πέμπτη 07/09/2023 - 21:46

Την ανάγκη της λήψης μέτρων στον Κηφισό, τώρα για να μη ζήσουμε μία «νέα Μάνδρα» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής,αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον Κηφισό, που είναι αφημένος στην τύχη του, όπως και ο λαός της Αττικής. Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του αναφέρει: 

«Μια δυνατή βροχή στην Αττική, ένα αναμενόμενο φαινόμενο, ήταν αρκετή για να αναδειχθεί για άλλη μια φορά η γύμνια του «επιτελικού» κράτους που αφήνει απροστάτευτο το λαό. Δρόμοι σε πολλές γειτονιές ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, νοσοκομεία, ο σταθμός του μετρό στον Ευαγγελισμό και άλλες υποδομές πλημμύρισαν.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός πολιτικής προστασίας, που μεταξύ άλλων θα προλαμβάνει και θα αντιμετωπίζει έντονα ή ακόμη και «ακραία» φαινόμενα.

Για το πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αρκεί να δει κανείς την κατάσταση του Κηφισού, που παροχετεύει περίπου το 70% των νερών του λεκανοπεδίου. Ένα μεγάλο μέρος του κεντρικού κορμού του, κυρίως προς τις εκβολές του, εγκιβωτίστηκε για να περάσει από πάνω του η Εθνική Οδός, ενώ άλλα τμήματά του και κλάδοι έχουν μετατραπεί σε υπονόμους, οχετούς και χωματερές. Κάθε είδους απόβλητα φτάνουν στον Κηφισό, χωρίς κανένα κρατικό έλεγχο, με αποτέλεσμα δυσοσμία, υποβάθμιση και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.

Πολύ μεγάλος είναι ο κίνδυνος από τη συσσώρευση φερτών υλικών (μπάζα, σκουπίδια και άλλα υλικά) που έχουν γεμίσει την υπόγεια κοίτη του, αφού δεν έχει πραγματοποιηθεί ο αναγκαίος έλεγχος, συντήρηση και καθαρισμός.

Την ίδια στιγμή από τον Αύγουστο έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας εικόνες που δείχνουν φαινόμενα διάβρωσης και κινδύνους για τη στατικότητα των πλευρικών τοιχίων και του οδοστρώματος. Ωστόσο από τότε και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό από κυβέρνηση και περιφέρεια.

Ο Κηφισός σε όλο του το μήκος, ύστερα από μια σειρά παρεμβάσεων που δεν μελετήθηκαν στο σύνολο τους από αρμόδιο κεντρικό φορέα, έχει επιφορτιστεί. Αυτό σημαίνει ότι η ροή του σήμερα (σε οριακές συνθήκες, αλλά όχι μόνο) δεν καλύπτεται από τις αρχικές παραδοχές. Οι νέες τάσεις που φορτίζουν τα τοιχώματα του, και οι ενδεχόμενες καθιζήσεις που επίσης τα επηρεάζουν απαιτούν να γίνει άμεσα στατικός έλεγχος και έλεγχος θεμελίωσης. Προφανώς δε μιλάμε για αυτοψία και εκτίμηση με το μάτι!!!

Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι σε μια έντονη βροχόπτωση διαρκείας ο Κηφισός θα αντέξει; Τι θα γίνει αν καταρρεύσει ένα τμήμα του λόγω προβλήματος διάβρωσης και στατικότητας και φρακάρει εντελώς η υπόγεια κοίτη; Τι θα γίνει αν υπάρξει πρόβλημα στατικότητας του οδικού άξονα;

Παράλληλα και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας όπως την Δυτική και Ανατολική Αττική υπάρχουν ρέματα που έχουν να καθαριστούν εδώ και χρόνια, ζήτημα που κατήγγειλαν οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Όχι μόνο τα βασικά δεν έχουν γίνει για την αντιπλημμυρική προστασία αλλά έρχεται και ο κ. Χαρδαλιάς εκφραστής της ίδια πολιτική που μας έφτασε ως και μιλάει για λύσεις εντός 20 μηνών απογειώνοντας την κοροϊδία.

Τα σχέδια που παρουσιάζονται για την αντιμετώπιση των κινδύνων πλημμύρας είναι μία από τα ίδια.

Οι όποιες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, δεν έγιναν ποτέ στο πλαίσιο ενός συνολικού και ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας στο υδατικό διαμέρισμα της Αττικής. Είχαν τοπικόχαρακτήρα, μελετιούνταν και υλοποιούνταν αποσπασματικά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μεταφέρεται το πρόβλημα, και μάλιστα οξύτερο, σε άλλες περιοχές.

Πολλές φορές προτείνονται τεχνικές λύσεις οι οποίες δεν εξασφαλίζουν την αντιπλημμυρική προστασία. Η κατασκευή των όποιων έργων πραγματοποιούνται γίνεται με κριτήριο το κέρδος των ξεχωριστών ομίλων που τα υλοποιούν, οδηγώντας σε τεράστιες καθυστερήσεις, σε κακοτεχνίες, υπερτιμολογήσεις και σπατάλη. Πρόκειται για μια πολιτική που υλοποιήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Τα πρόσφατα σχέδια που έχουν παρουσιαστεί για την αντιμετώπιση των κινδύνων πλημμύρας στην Αττική κινούνται σε αυτές τις κατευθύνσεις και δεν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο.

Φτάνει πια. Ο λαός δεν θα μείνει θεατής στην «κανονικότητα» των συνεχόμενων καταστροφών που θέλουν να μας επιβάλλουν.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ, οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του εργατικού λαϊκού κινήματος θα συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική σχεδιασμού της πολιτικής προστασίας με βάση το «κόστος - όφελος» για το κράτος των μονοπωλιακών ομίλων και τη διασφάλιση των «ματωμένων πλεονασμάτων».

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αρχή να πάρουν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού».

Πηγή φωτογραφιών: Γεωμυθική

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.