Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Μαγνησία - Εύβοια: Στο έλεος του θεού Κεφάλαιου — Οργή και αγανάκτηση για τις νέες πλημμύρες — ΚΚΕ: Αθωράκιστες πόλεις με ευθύνη κυβέρνησης, περιφερειακών και τοπικών αρχών

*

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΚΚΕ: Αθωράκιστος ο Βόλος με ευθύνη κυβέρνησης, περιφερειακών και τοπικών αρχών (κάτω)

*

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Παν-καρδιτσιώτικο συλλαλητήριο στον Παλαμά την Κυριακή για αποκατάσταση των πλημμυροπαθών

*

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ

Οργή και αγανάκτηση για τις νέες πλημμύρες σε Βόλο και Εύβοια

Πέμπτη 28/09/2023 - 08:00

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί για τις νέες πλημμύρες μέσα σε λίγες μέρες στον Βόλο και στη Βόρεια Εύβοια που αφού κάηκε ξανά τώρα πνίγηκε και πάλι στα νερά. Μαζί πνίγηκαν και οι δικαιολογίες για «κλιματική κρίση» και «ακραία καιρικά φαινόμενα» που αξιοποιούν σαν «σανίδα σωτηρίας» κυβέρνηση, Περιφέρειες και δήμοι για να γλιτώσουν από τις ευθύνες τους. 

Επίσης, ξαγρύπνησαν υπό τον φόβο νέων πλημμυρών οι κάτοικοι σε Καρδίτσα, Λάρισα, όπως επίσης στη Φθιώτιδα. 

Συνολικά 1.200 κλήσεις έχει λάβει το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στην Μαγνησίας από τις μεσημεριανές ώρες χθες έως και σήμερα στις 7 το πρωί. Επιπλέον, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 19 αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 257 άτομα.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, από την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου έως και σήμερα, στις 7 το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων έλαβε 10.495 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 3.768 αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 3.577 άτομα.

Στη Μαγνησία

(Πηγή: Eurokinissi)

Εικόνες μεγάλης καταστροφής στον Βόλο που πνίγηκε ξανά. Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και κινδύνεψαν ζωές πάλι! Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα στο 80% της πόλης. Ούτε νερό υπάρχει! Η κατάσταση είναι και πάλι τραγική. Μια λίμνη νερού και λάσπης έγινε ο Βόλος με πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα.

Χθες ο Κραυσίδωνας «είχε σπάσει», με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης.

Μεγάλα προβλήματα και στην Αγριά. Η βροχόπτωση έχει καταστρέψει τα πάντα. Τόνοι λάσπης έχουν σκεπάσει εκατοντάδες αυτοκίνητα. Προβλήματα και στις Aλυκές.

Συνεχείς ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για απεγκλωβισμούς ατόμων σε διάφορα σημεία του Βόλου, ενώ περισσότεροι από 330 άνθρωποι οδηγήθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Στην Εύβοια

Τεράστιες καταστροφές προκλήθηκαν στη Βόρεια Εύβοια που έζησε ένα βράδυ εφιάλτη! Έκλεισαν ξανά δρόμοι, πλημμύρισαν οικισμοί, μήνυμα του 112.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα στον κεντρικό οδικό άξονα από τη Νότια προς τη Βόρεια Εύβοια λόγω κατολίσθησης στην περιοχή Δερβένι. Έκλεισε πάλι ο δρόμος Προκόπι - Μαντούδι.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση σε Μαντούδι, Λίμνη, Αγία Άννα, Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες.

Πολλές περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ. Πολλά χωριά είναι και χωρίς νερό.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη όλα τα σχολεία του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας στην Εύβοια.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από χθες έως και σήμερα στις 7 το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 173 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 72 αντλήσεις υδάτων, 25 κοπές δέντρων και 9 μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

 

Λαμία

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, από το απόγευμα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου έως σήμερα στις 7 το πρωί, έλαβε 77 κλήσεις, εκ των οποίων 29 για αντλήσεις υδάτων, τρεις για κοπές δέντρων και δύο για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, από χθες έως σήμερα, έλαβε 15 κλήσεις εκ των οποίων 12 για αντλήσεις υδάτων και 4 για κοπές δέντρων.

Στην Περιφέρεια Αττικής από χθες Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έως σήμερα στις 7 το πρωί, έλαβε 70 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 49 αντλήσεις υδάτων, 17 κοπές δέντρων και τέσσερις μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

902

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΚΚΕ: Αθωράκιστος ο Βόλος με ευθύνη κυβέρνησης, περιφερειακών και τοπικών αρχών

Πέμπτη 28/09/2023 - 10:42

Κλιμάκια της ΚΟ Μαγνησίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Αποστόλη Ριζόπουλο, γραμματέα της ΤΕ Μαγνησίας και υποψήφιο δήμαρχο Βόλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον Βασίλη Μεταξά βουλευτής του Κόμματος , βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις πληγείσες συνοικίες της πόλης.  

Η αγανάκτηση των κατοίκων είναι μεγάλη καθώς ακόμα δεν πρόλαβαν να συνέλθουν από την προηγούμενη πλημμύρα και χτες η πόλη «πνίγηκε» ξανά. 

Αυτό που διαπιστώνεται είναι το πόσο αθωράκιστη παραμένει η πόλη σε ό,τι αφορά τα απαραίτητα ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και σε στοιχειώδη μέτρα όπως καθαρισμός ρεμάτων, φρεατίων κλπ. 

Την ευθύνη για αυτές τις καθυστερήσεις έχουν κυβέρνηση, περιφερειακή και δημοτική αρχή, που καλλιεργούσαν όλες αυτές τις  μέρες τον εφησυχασμό, λέγοντας μάλιστα ότι «τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν κάθε χίλια χρόνια».

Εδώ και τώρα  να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού της Μαγνησίας. Να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών και να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να διαμορφωθεί και να υλοποιηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.