Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Κύπρος: Πογκρόμ σε βάρος προσφύγων και μεταναστών κατά την πορεία ακροδεξιών στη Λεμεσό — ΚΚΕ Κύπρου: Οι Έλληνες μετανάστες και οι Κύπριοι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν το ρατσιστικό δηλητήριο των φασιστών

ΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Οι Έλληνες μετανάστες και οι Κύπριοι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν το ρατσιστικό δηλητήριο των φασιστών

Σάββατο 02/09/2023 - 21:29

Η ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ καταγγέλλει τις επιθέσεις φασιστικών εγκληματικών ομάδων (βλ.κάτω) εναντίων μεταναστών και προσφύγων. Καλεί τους Έλληνες μετανάστες να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση καταδίκης της δράσης των φασιστικών εγκληματικών ομάδων την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. στην πλατεία Διοικητηρίου στην Λεμεσό». 

Παραθέτουμε την ανακοίνωση: 

«Η ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ καταγγέλλει τις επιθέσεις φασιστικών εγκληματικών ομάδων εναντίων μεταναστών και προσφύγων που γίνονται τις τελευταίες μέρες σε Πάφο και Λεμεσό. Οι μετανάστες είναι τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, αλλά και της ιμπεριαλιστικής ''ειρήνης'' που προκαλούν φτώχεια, ανεργία, δυστυχία, προσφυγιά. Οι Έλληνες εργαζόμενοι στην Κύπρο, ξέρουν πολύ καλά ότι την προσφυγιά και την μετανάστευση την γεννούν ο καπιταλισμός και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι.

Αποδεικνύεται ότι οι θύτες, οι ιμπεριαλιστές, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι κυβερνήσεις, αυτοί που έχουν αιματοκυλήσει τους λαούς, ούτε μπορούν ούτε θέλουν να προστατεύσουν τους ξεριζωμένους. Γι’ αυτό και, αφού τους ξεσπιτώνουν, συνεχίζουν την πολιτική των απελάσεων, της καταστολής, του εγκλωβισμού τους στην πρώτη χώρα άφιξης.

Οι Έλληνες μετανάστες και Κύπριοι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν το ρατσιστικό, ξενοφοβικό δηλητήριο των φασιστών. Να στρέψουν τα βέλη τους απέναντι στις πραγματικές αιτίες που προκαλούν την προσφυγιά και την μετανάστευση, το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα και όχι απέναντι στους ανήμπορους εργάτες που έχουν μεταναστεύσει για να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί. Υπεύθυνοι για τα βάσανά του λαού και της νεολαίας, δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, οι εργάτες άλλης εθνικότητας και θρησκείας. Υπεύθυνοι για όσα ζούμε, για την εκμετάλλευση και την αδικία, είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που υπηρετεί τα κέρδη των αφεντικών και που τους δίνει το δικαίωμα να μας ξεζουμίζουν.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνουμε καθημερινά τη μάχη απέναντι στο ρατσιστικό - εθνικιστικό δηλητήριο, για να μη βρίσκουν χώρο πουθενά οι φασίστες - ρατσιστές, στοχοποιώντας τα θύματα της αδικίας και της εκμετάλλευσης.

Καλούμε τους Έλληνες μετανάστες και Κύπριους εργαζόμενους να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στους άλλους πολέμους που σπέρνουν τον θάνατο και την προσφυγιά. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες. Η εμπειρία που έχουμε από την Ελλάδα έχει δείξει ότι, το λαϊκό – εργατικό κίνημα έχει την δύναμη και τον τρόπο να βάλει τους φασίστες πίσω στις τρύπες τους.

Καλούμε τους Έλληνες μετανάστες να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση καταδίκης της δράσης των φασιστικών εγκληματικών ομάδων την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. στην πλατεία Διοικητηρίου στην Λεμεσό». 

902

*

ΚΥΠΡΟΣ


Νέα πογκρόμ σε βάρος προσφύγων και μεταναστών στη διάρκεια χθεσινής πορείας ακροδεξιών στη Λεμεσό

Σάββατο 02/09/2023 - 12:40

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη Λεμεσό, από ακροδεξιούς που έκαναν πορεία με κεντρικό σύνθημα «Refugees not Welcome» (Οι πρόσφυγες δεν είναι καλοδεχούμενοι).

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν ΜΜΕ της Κύπρου, οι ακροδεξιοί, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλοί χούλιγκαν ομάδων, συγκεντρώθηκαν στον Μόλο Λεμεσού και στη συνέχεια άρχισαν να επιτίθενται σε δημοσιογράφους και πολίτες. Ακολούθως προχώρησαν σε επιθέσεις σε μετανάστες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν τουλάχιστον πέντε τραυματισμούς, βανδαλισμούς σε οχήματα και καταστήματα.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες, ομάδες φασιστών εντείνουν τη δράση τους ενάντια στους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί, με ευθύνη της κυβέρνησης και της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, και διαμένουν σε άθλιες συνθήκες.

Τα χθεσινά επεισόδια σημειώθηκαν στη «σκιά» ανάλογων γεγονότων πριν από 4 ημέρες στη Χλώρακα, όπου ακροδεξιοί προχώρησαν σε πογκρόμ εναντίον προσφύγων από τη Συρία. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.