Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Ο Ζαραλίκος και οι λύκοι: Τραμπούκοι Σταμάτησαν την παράστασή του επειδή σχολίασε το αφεντικό τους — Τους έδιωξαν «με τις κλωτσιές» οι θεατές — ΚΚΕ: Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή από δήθεν «αγανακτισμένους» — Όλο το παρασκήνιο από την εισβολή (VIDEO)

Τραμπούκοι διέκοψαν την παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου επειδή σχολίασε τον Μαρινάκη - Όρμηξε στη σκηνή η Σάσα Σταμάτη (αποκαλυπτικό βίντεο)

Οργανωμένο πέσιμο στον Ζαραλίκο από τη Σάσα Σταμάτη και μπράβους - Τους έδιωξαν «με τις κλωτσιές» οι θεατές

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στην παράσταση του γνωστού κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου «200 χρόνια δανεικά», όταν οργισμένη υπάλληλος του ομίλου Μαρινάκη, η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη, συνοδεία μπράβων όρμηξαν στη σκηνή προκειμένου να διακόψουν την παράσταση επειδή ο κωμικός σατίριζε τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όλο το παρασκήνιο από την εισβολή στην παράσταση του Ζαραλίκου - Τι προηγήθηκε, τι ακολούθησε

(Βλέπε κάτω)

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter, φαίνεται ξεκάθαρα η δημοσιογράφος των Παραπολιτικών Σάσα Σταμάτη, μαζί με μπράβους να πραγματοποιούν  “οργανωμένο πέσιμο” στον κωμικό (πιο κάτω).

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν «αγανακτισμένους»

Παρασκευή 03/12/2021 - 10:27

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τη διακοπή παράστασης του Χρ. Ζαραλίκου:

«Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν “αγανακτισμένους” σε ρόλο “μπράβου”, επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον καταδικάσει το γεγονός, δείχνει την ανοχή τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα».

902

 

Η Σταμάτη μάλιστα ακούγεται να λέει στον Ζαραλίκο, ο οποίος διατήρησε σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου την ψυχραιμία του, ότι είναι «φίλος του Μελισσανίδη» και ότι -τάχα- δε λέει τίποτα για αυτόν στο έργο του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντίδραση του κοινού ήταν άμεση, καθώς οι θεατές κινητοποιήθηκαν αμέσως και πέταξαν έξω από το θέατρο τους τραμπούκους,  μπαίνοντας μάλιστα «ασπίδα» μπροστά στον Ζαραλίκο. 

Σε μια λακωνική ανάρτησή του, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος τα ξημερώματα έγραψε απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό: «Στην χώρα που είσαι πρωθυπουργός @kmitsotakis μπαίνουν μπράβοι σε θέατρο για να σταματήσουν την παράσταση και τους πετάει έξω το κοινό. Δεν αντέχουμε τόσο φιλελευθερισμό πια».

Από το βίντεο γίνεται σαφές ότι πρόκειται για ενορχηστρωμένη επίθεση από μια ομάδα ανθρώπων που βρίσκονται στη δούλεψη του μεγαλοεφοπλιστή και οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν με τριτοκοσμικούς τραμπουκισμούς να φιμώνουν όποιον κάνει κριτική στους... χορηγούς του «Μωϋσή».

Το ζήτημα χρήζει άμεσης κινητοποίησης από τις αρχές προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες του εκφοβισμού ενός καλλιτέχνη, αλλά και να ξεκαθαριστούν οι υποκινητές της πρωτοφανούς επίθεσης κατά της ελευθερίας της έκφρασης

*

Όλο το παρασκήνιο από την εισβολή στην παράσταση του Ζαραλίκου - Τι προηγήθηκε, τι ακολούθησε

«Η παράσταση δεν διακόπτεται για κανέναν λόγο», είπε ο Ζαραλίκος

03/12/2021 | 11:05

Σάλο και μεγάλες συζητήσεις έχει προκαλέσει η είδηση-βόμβα ότι η δημοσιογράφος των Παραπολιτικών Σάσα Σταμάτη, συνοδευόμενη από μπράβους, διέκοψε την παράσταση του κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, φαίνεται ξεκάθαρα η Σάσα Σταμάτη να επιτίθεται λεκτικά στον κωμικό, κατηγορώντας τον μάλιστα ότι για τον «φίλο του τον Μελισσανίδη» δεν λέει τίποτα.

Ωστόσο, σε ρεπορτάζ του στην efsyn.gr, ο Δημήτρης Κανελλόπουλος αποκαλύπτει όλα όσα προηγήθηκαν και όλα όσα ακολούθησαν του περιστατικού που φαίνεται στο βίντεο, σημειώνοντας μάλιστα ότι τα εισητήρια της... ομάδας κρούσης ήταν τέσσερα και αγοράστηκαν όλα στο ίδιο όνομα (όχι της Σάσας Σταμάτη). Το τέταρτο άτομο κατέγραφε την ενορχηστρωμένη επίθεση στο κινητό του, ενώ από τα θεωρεία, δύο άτομα φώναξαν ότι η «κυρία έχει δίκιο».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, η Σάσα Σταμάτη που βρισκόταν ανάμεσα στο κοινό άρχισε να διαμαρτύρεται όταν ο Χριστόφορος Ζαραλίκος σχολίασε τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Συγκεκριμένα ο Κανελλόπουλος αναφέρει: Μαζί της ήταν άλλα τρία άτομα, είχαν αγοραστεί συνολικά τέσσερα εισιτήρια στο ίδιο όνομα (όχι στο όνομα της Σταμάτη). Η Σάσα Σταμάτη κατέβηκε στη σκηνή μαζί με άλλους δύο, όπως βλέπουμε και στα βίντεο, ενώ ο τέταρτος της παρέας, ένας κουστουμαρισμένος, τραβούσε από την αρχή βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο. Λες και το είχαν σκηνοθετήσει.

«Ντροπή σου που αναφέρθηκες στον Μαρινάκη, είμαι από τη Μάντρα και ξέρω πως βοηθάει πολύ κόσμο» άρχισε να του λέει η δημοσιογράφος των Παραπολιτικών με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο να μην καταλαβαίνει τι γίνεται και, φυσικά, να μην την αναγνωρίζει. Αργότερα πληροφορήθηκε ποια είναι.

Την ίδια ώρα, δύο άλλα άτομα από το κοινό, από τα ορεινά, άρχιζαν να φωνάζουν ότι «έχει δίκιο η κυρία». Ο ένας από τους δύο, μετά το επεισόδιο, πήγε στην τουαλέτα και δεν... επέστρεψε ποτέ.

Οι άνθρωποι του θεάτρου μόλις κατάλαβαν τι συμβαίνει ανέβηκαν στη σκηνή προκειμένου να προστατεύσουν τον Χριστόφορο. Ανησύχησαν προφανώς και δικαίως γιατί πιθανότατα θα διέκριναν κι άλλα πράγματα.

Μετά το επεισόδιο και αφού αποχώρησε η παρέα της Σάσας Σταμάτη, ο Χριστόφορος πήρε το μικρόφωνο και είπε ότι «η παράσταση δεν διακόπτεται για κανέναν λόγο».

Το κοινό άρχισε να τον αποθεώνει, «μπράβο Ζάρα μη μασάς» φώναξε κάποιος και όλοι χειροκροτούσαν για δύο-τρία λεπτά, συνεχόμενα. Μέχρι που ο ηθοποιός τους παρακάλεσε, γελώντας, να σταματήσουν γιατί αλλιώς δεν θα έβλεπαν καν παράσταση. Μετά το τέλος, πολύ κόσμος από τους θεατές περίμενε έξω από το θέατρο τον Χριστόφορο προκειμένου να του μιλήσει κατ' ιδίαν και να του πει κάποια λόγια συμπαράστασης», αναφέρει στο ρεπορτάζ της η efsyn.gr.

koutipandoras

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.