Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Χατζηαβατάκης: Απασφάλιση της Ασφάλισης — Μάνατζερς στον ΕΦΚΑ, πειθαρχικές διώξεις και «εξατομίκευση» των μισθών για το επόμενο βήμα της ιδιωτικοποίησης


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μάνατζερς στον ΕΦΚΑ το επόμενο βήμα ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης

Τρίτη 07/12/2021 - 11:53

Την προπαγάνδιση του νέου νομοσχεδίου για τα επόμενα βήματα της ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης ανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζαδάκης που σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης στο ΣΚΑΙ εμφάνισε την πρόσληψη μάνατζερς από την αγορά στον ΕΦΚΑ σαν πανάκεια για τα χρόνια προβλήματα του Οργανισμού με ευθύνη των κυβερνήσεων.

Μίλησε για «πέντε - έξι παρεμβάσεις» στο νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ ο Κ. Χατζηδάκης και έκανε λόγο για «μάνατζερς με 3ετή συμβόλαια» που «θα μπορούν να αλλάξουν την εικόνα με τις κατευθύνσεις που θα δώσουμε», δηλαδή την πρόσληψη διευθυντικών στελεχών από την αγορά για να ενισχυθεί η εμπλοκή της επιχειρηματικής δράσης μέσα στο ασφαλιστικό σύστημα, που αποτελεί κυβερνητική κατεύθυνση.

Άλλωστε σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας βασική επιδίωξη είναι η «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ, δηλαδή η παραχώρηση προς εκμετάλλευση σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Πρόκειται για ακίνητη περιουσία που έχει δημιουργηθεί από τις εισφορές των ασφαλισμένων.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι θα αλλάξει ο εσωτερικός έλεγχος με προφανή κυβερνητική επιδίωξη η ενίσχυση της πειθαρχικής καταστολής σε βάρος των εργαζομένων.

Επιπλέον αναφέρθηκε σε «κίνητρα και κυρώσεις» προς τους εργαζόμενους ανάλογα με το πόσες συντάξεις «βγάζει» κάτι που σηματοδοτεί λειτουργία με βάση την αρχή της «παραγωγικότητας», με τροποποιήσεις όσον αφορά την καταβολή μπόνους σε ορισμένους τομείς (π.χ. έκδοση συντάξεων), αλλά και «κυρώσεις» σε βάρος άλλων που θα κρίνονται μη «παραγωγικοί».

Για τις εκκρεμείς συντάξεις παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα παραμένει και δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς όταν τα στοιχεία δείχνουν πως το 10μηνο Γενάρης - Οκτώβρης 2021, ενώ εκδόθηκαν 176.167 συντάξεις, οι νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης το ίδιο διάστημα ανήλθαν στις 169.433.

Αυτή η τραγική πραγματικότητα για τους συνταξιούχους με ευθύνη της κυβέρνησης γίνεται το άλλοθι για την παράδοση κρίσιμων λειτουργιών του ΕΦΚΑ στους ιδιώτες.

Οι προωθούμενες ανατροπές

Οι αλλαγές στον ΕΦΚΑ, που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, με στόχο το σχέδιο νόμου να τεθεί για διαβούλευση μέσα στον Δεκέμβρη και να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του Γενάρη, περιλαμβάνουν:

  • Την πρόσληψη γενικών διευθυντών και διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα και το Δημόσιο, με 3ετή σύμβαση και δυνατότητα μιας ανανέωσης (6 χρόνια συνολικά), με αυξημένες αμοιβές, εκτός αυτών που ισχύουν στο Δημόσιο.
  • Επίσης, νέα διοικητική και οργανωτική δομή, με αλλαγές στον τρόπο επιλογής του διοικητή και των υποδιοικητών του Οργανισμού και νέο οργανόγραμμα, που θα γίνει από εξωτερικό σύμβουλο.
  • Ενισχύεται η πολιτική του «μαστιγίου» σε βάρος των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, που εδώ και χρόνια αναμετρούνται με την αποψίλωση του προσωπικού, με όλες τις κυβερνήσεις, όπως και τη σημερινή, να τους φορτώνουν τις ευθύνες για την κατάσταση στον οργανισμό.
  • Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργείται νέα μονάδα «εσωτερικών υποθέσεων» (!) με επικεφαλής πρώην ανώτατο δικαστικό, που θα διενεργεί και αυτεπάγγελτα ελέγχους.
  • Επιπλέον, επιταχύνονται και οι διαδικασίες των πειθαρχικών διώξεων, οι ΕΔΕ θα γίνονται από υπαλλήλους άλλων υπουργείων, ενώ καταργείται η συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα πειθαρχικά συμβούλια.
  • Αναβαθμίζεται και η «εξατομίκευση» των μισθών για το προσωπικό του Οργανισμού, με την ενίσχυση της αρχής της «παραγωγικότητας», με τροποποιήσεις όσον αφορά την καταβολή μπόνους σε ορισμένους τομείς (π.χ. έκδοση συντάξεων), αλλά και «κυρώσεις» σε βάρος άλλων που θα κρίνονται μη «παραγωγικοί».
  • Προκειμένου να ενταθεί η επιχειρηματική δράση στον ΕΦΚΑ, αλλάζει και το σύστημα προμηθειών, το οποίο θα προβλέπει εξαιρέσεις από τις διαδικασίες του σχετικού νόμου για την ανάθεση έργων και υπηρεσιών εκτός του Οργανισμού, σε ιδιωτικές εταιρείες.
  • Την ίδια στόχευση υπηρετεί και η δημιουργία εταιρείας ειδικού σκοπού για την «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.