Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

ΠολύΠλευρη στήριξη στο κεφάλαιο ― ΚΚΕ: Άλλη μία «συμβολή» στην επιστημονική σκέψη την ώρα που χάνονται δεκάδες άνθρωποι!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ματαίωση εκδηλώσεων και μάσκα παντού - Ούτε τώρα μέτρα θωράκισης του ΕΣΥ

Πέμπτη 23/12/2021 - 11:37

Τη ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους και την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους από την Παρασκευή 24 Δεκέμβρη στις 6 π.μ., ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την πανδημία, ενώ για μια ακόμα φορά από τις ανακοινώσεις απουσιάζουν τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας τη υγείας με θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού, ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού, αραίωση των μαθητών στα σχολεία, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και πύκνωση των δρομολογίων των ΜΜΜ. 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Άλλη μία «συμβολή» στην επιστημονική σκέψη την ώρα που χάνονται δεκάδες άνθρωποι!

Πέμπτη 23/12/2021 - 14:04

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η προστασία από την πανδημία και την επερχόμενη μετάλλαξη "Όμικρον" για την κυβέρνηση περιορίζεται στην απαγόρευση των εορταστικών εκδηλώσεων, στη διπλή μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τη μονή μάσκα σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Πρόκειται για άλλη μία "συμβολή" της κυβέρνησης της ΝΔ στην επιστημονική σκέψη, στην επιδημιολογική επιτήρηση, στη λήψη μέτρων προστασίας στους χώρους υπερμετάδοσης την ώρα που χάνονται δεκάδες άνθρωποι κάθε μέρα!».

902  

Ανακοινώθηκαν ακόμα:

  • Η διπλή μάσκα ή η μάσκα υψηλής προστασίας Ν95 είναι υποχρεωτική σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ. 
  • Οι ταξιδιώτες, πέρα από το τεστ εισόδου στη χώρα, θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν τεστ τη δεύτερη και την τέταρτη μέρα παραμονής στην Ελλάδα. 
  • Επίσης, συστήνεται η διενέργεια τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. 

Αν και η ματαίωση των εκδηλώσεων και η χρήση μάσκας παντού ανακοινώθηκαν με επίκληση της παραλλαγής «Όμικρον» και του κινδύνου αύξησης των κρουσμάτων, εντούτοις η κυβέρνηση επιμένει στη λογική του κόστους - οφέλους και στην ατομική ευθύνη, δηλαδή σε πολιτικές που έχουν αποδειχθεί ολέθριες σε όλη την ΕΕ.

Τις ανακοινώσεις έκαναν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην οποία συζητήθηκαν οι εισηγήσεις που έκανε την Τετάρτη η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Μέτρα και μετά τις 3/1

Επίσης αναμένεται η ανακοίνωση μέτρων μετά τις γιορτές.

Ειδικότερα από τις 3 Γενάρη και έπειτα τα μέτρα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, θα αφορούν 

  • το ωράριο στα καταστήματα διασκέδασης,
  • τις αθλητικές εκδηλώσεις,
  • την τηλεργασία και
  • τις μη αναγκαίες δραστηριότητες.

Ανέφερε ότι τα περιοριστικά μέτρα που θα ανακοινωθούν δεν θα παραπέμπουν σε ειδικά ή γενικό lockdown.

Η τελική απόφαση για τα ποια μέτρα θα ληφθούν θα ανακοινωθεί μετά τις 27 Δεκέμβρη που θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και θα αξιολογήσει τα δεδομένα της πανδημίας. 

Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές ανέφερε ο Θ. Πλεύρης και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων αν χρειαστεί.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.