Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Κυρκυριάκος: Από τη μετάλλαξη ΝΔέλτα στην Όμικρον και βάλε ή Παν μέτριον άρρωστον — ΚΚΕ: Το περιεχόμενο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού συνοψίζεται στη φράση «κανένα νέο μέτρο προστασίας»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Το περιεχόμενο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού συνοψίζεται στη φράση «κανένα νέο μέτρο προστασίας»

Τρίτη 21/12/2021 - 17:44

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού (βλέπε κάτω) σχετικά με την πανδημία:

«Τη στιγμή που η πανδημία είναι σε έξαρση και μια νέα μεταδοτική μετάλλαξη βρίσκεται "προ των πυλών", το περιεχόμενο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού ουσιαστικά συνοψίζεται στη φράση "κανένα νέο μέτρο προστασίας".

Ούτε δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ παντού και για όλους, ούτε μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων, ούτε μέτρα αραίωσης σε κρίσιμους χώρους συγχρωτισμού, όπως τα σχολεία όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Αντίθετα, με ένα φτηνό τέχνασμα, όπου τη μια μέρα διέρρεε για υποχρεωτικά rapid test επί πληρωμή και την άλλη ανακοίνωνε συστάσεις για δωρεάν self test, η κυβέρνηση καλλιεργεί ψεύτικα και επικίνδυνα διλήμματα στον λαό -να επιλέγει ανάμεσα στην τσέπη του ή την υγεία του- νομίζοντας ότι έτσι μπορεί να πετάξει από πάνω της τη δική της ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας.

Πρόκειται για την ίδια πολιτική που, εδώ και δύο περίπου χρόνια, θεωρεί "πολυτέλεια" τα μέτρα προστασίας από την πανδημία και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, οδηγώντας στα σημερινά τραγικά αποτελέσματα».

902

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - «ΟΜΙΚΡΟΝ»

Δωρεάν δύο self test μετά τις αντιδράσεις - Τίποτα για θωράκιση του ΕΣΥ

Δωρεάν δύο self test για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα δοθούν μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το ενδεχόμενο να γίνουν rapid test ακόμα και για τους εμβολιασμένους με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους. 

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, «δύο δωρεάν self test» θα δοθούν σε όλο τον πληθυσμό στις γιορτές, με τη σύσταση το ένα να γίνει πριν τα Χριστούγεννα και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Πρόσθεσε ότι η χορήγηση θα γίνει μέσω πλατφόρμας που θα ανοίξει.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός και πάλι δεν ανακοίνωσε κανένα νέο μέτρο προστασίας και θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας αν και όπως δήλωσε υπάρχει «έντονη ανησυχία» για την παραλλαγή «Όμικρον», διότι «μπορεί να βάλει τα συστήματα Υγείας κάτω από μεγάλη πίεση». Επέμεινε στη λογική της ατομικής ευθύνης καλώντας τους πολίτες να κάνουν τεστ και «το ενισχυτικό τρίτο εμβόλιο».

Επιβεβαίωσε πως είχε εισηγήσεις για τη διενέργεια rapid test από όλους, τις οποίες απέρριψε, ισχυριζόμενος ότι θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και μέτρο δύσκολο στην εφαρμογή του. Είναι, όμως, φανερό ότι ο πρωθυπουργός κατέφυγε τελικά στα δυο δωρεάν self test, αφού μέτρησε τις αντιδράσεις που υπήρξαν. 

Για το ενδεχόμενο να ληφθούν περιοριστικά μέτρα μετά την περίοδο των γιορτών, ανέφερε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα των πρώτων εβδομάδων του 2022 και δήλωσε ότι καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.