Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Η Νέα ΠανΔημιοκρατία και η Αγία Τράπεζα του Χατζατζαράκη: Μαζικές τηλεφ«O»νικές απολύσεις «μόνιμων εργολαβικών εργαζομένων» χριστουγεννιάτικα

Τράπεζα Πειραιώς: Απολύει τηλεφωνικά εργαζόμενους

Τις πρωτοχρονιάτικες απολύσεις καταγγέλλει «για άλλη μία φορά» το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα

ΕΚΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα Τηλ.: 210 88 36 918

Web Site:www.eka.org.gr   e-mail:eka.press@gmail.com

Αρ. Πρωτ.:6273                Αθήνα, 28/12/2021

 

Δελτίο Τύπου

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει για άλλη μια φορά την Τράπεζα Πειραιώς και την ICAP, οι οποίες εν μέσω εορτών προχώρησαν σε απολύσεις στη θυγατρική- εργολαβική εταιρία PDS, όπου είναι και οι κύριοι μέτοχοι.

Πιο συγκεκριμένα, με τηλεφωνική επικοινωνία την παραμονή των Χριστουγέννων, ενημερώθηκαν συνάδελφοι και συναδέλφισσες ότι μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στην απόλυση ή την εθελοντική παραίτηση.

Οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες, εργαζόμενοι μέσω μιας εικονικής εργολαβίας στην Τράπεζα, μετά από 15, 20 ακόμα και 21 χρόνια δουλειάς, με χαμηλούς μισθούς, οδηγούνται στην ανεργία.

Εκτελούν καθαρά τραπεζικό έργο, αλλά δεν αναγνωρίζονται ως τραπεζοϋπάλληλοι και  δεν καλύπτονται από την συλλογική σύμβαση του κλάδου.

Ήδη πριν ένα χρόνο, περίπου 25 συνάδελφοι οδηγήθηκαν στην έξοδο με παρόμοιο τρόπο.

Απαιτούμε να μην χάσει κανένας εργαζόμενος την δουλειά του, πόσο μάλλον σε μια κερδοφόρα επιχείρηση που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των Ελλήνων πολιτών.

Οι επιθέσεις των εργοδοτών απέναντι σε εργολαβικούς και τακτικό προσωπικό συνεχίζονται και πρέπει να μας βρουν ενωμένους και πιο δυνατούς.

 

Το Δ.Σ.

*

Για το ίδιο θέμα, ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα επισημαίνει ότι, ακολουθώντας το δόγμα του νόμου Χατζηδάκη, που όρισε ότι ο εργοδότης μπορεί να μην επαναπροσλάβει έναν εργαζόμενο, ακόμη κι αν η απόλυσή του κριθεί άκυρη από το δικαστήριο, καταβάλλοντάς του ως αντάλλαγμα μια πρόσθετη αποζημίωση, η τράπεζα προσέφερε προκαταβολικά σε αυτούς που απέλυσε την πρόσθετη αποζημίωση.

Μαζικές απολύσεις «εργολαβικών» μέσα στα Χριστούγεννα από την Τράπεζα Πειραιώς

Σε μαζικές απολύσεις εργολαβικών εργαζομένων προχώρησε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς την παραμονή των Χριστουγέννων.

Οι απολύσεις αφορούσαν κόσμο που εργάζονταν στην τράπεζα επί 15 έως και 20 χρόνια με μισθούς 800 ευρώ καθώς δεν καλύπτονταν από τη συλλογική σύμβαση της ΟΤΟΕ επειδή είχαν προσληφθεί μέσω μιας θυγατρικής της τράπεζας κι απασχολούνταν «μέσω εργολάβου».

Το γεγονός αυτό κατήγγειλε ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα με ανακοίνωσή του στην οποία, μεταξύ των άλλων, τόνισε, ότι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι της Πειραιώς ειδοποιήθηκαν για τις απολύσεις τους από την τράπεζα τηλεφωνικά ακριβώς την παραμονή των Χριστουγέννων και η μόνη δυνατότητα που τους δόθηκε ήταν να διαλέξουν αν θέλουν να φύγουν με απόλυση ή εθελοντική παραίτηση.

«Η τράπεζα που χρωστάει την ύπαρξή της στα χρήματα των φορολογουμένων, αντί να φροντίσει να εξυπηρετήσει το κοινό με τον καλύτερο τρόπο, κλείνει καταστήματα σε όλη την χώρα και παρουσιάζει το προσωπικό, εργολαβικούς και τακτικό, ως πλεονάζον», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα και συνεχίζει:

«Οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες, εργαζόμενοι μέσω μιας εικονικής εργολαβίας στην Τράπεζα, μετά από 15, 20 ακόμα και 21 χρόνια δουλειάς με μισθούς των 800 ευρώ, οδηγούνται στην ανεργία.

Δουλεύουν σε καταστήματα και κεντρικές διευθύνσεις της Τράπεζας έχοντας προσληφθεί αρχικά από μία θυγατρική της εταιρεία κι ενώ εκτελούν καθαρά τραπεζικό έργο, δεν αναγνωρίζονται ως τραπεζοϋπάλληλοι και δεν καλύπτονται από την συλλογική σύμβαση του κλάδου.

Το 2018 πουλήθηκε το 50,1% της θυγατρικής εταιρείας αλλά η εικονική εργολαβία συνεχίστηκε».

Οι συγκεκριμένες απολύσεις εργολαβικών με αναγγελία από το τηλέφωνο δεν είναι μάλιστα οι πρώτες που γίνονται με αυτό τον τρόπο.

Πριν ένα χρόνο άλλοι 25 εργολαβικοί εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς είχαν οδηγηθεί στην έξοδο με παρόμοιο τρόπο, αναφέρει ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα και προσθέτει ότι φέτος, ακολουθώντας το δόγμα του νόμου Χατζηδάκη, που όρισε ότι ο εργοδότης μπορεί να μην επαναπροσλάβει έναν εργαζόμενο, ακόμη κι αν η απόλυσή του κριθεί άκυρη από το δικαστήριο, καταβάλλοντάς του σε αντάλλαγμα μια πρόσθετη αποζημίωση, προσέφερε προκαταβολικά σε αυτούς που απέλυσε την πρόσθετη αποζημίωση.

  • Απαιτούμε να μην χάσει κανένας εργαζόμενος την δουλειά του σε μια τράπεζα της οποίας τα κέρδη προ φόρων το πρώτο 9μηνο του 2021 ανέρχονται στα 837 εκ. ευρώ.
  • Ζητάμε από την Τράπεζα να επανεξετάσει την στάση της απέναντι στους εργαζόμενους της και να αναλογιστεί την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία που στενάζει από την ανεργία και την φτώχεια, εν μέσω πανδημίας.
  • Ζητάμε από όλα τα σωματεία της Τράπεζας Πειραιώς και της ΟΤΟΕ να δώσουμε μαζί το μήνυμα στην Τράπεζα ότι δεν θα αφήσουμε κανένα εργαζόμενο ανυπεράσπιστο», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, που εκπροσωπεί το 155 με 20% περίπου των τραπεζοϋπαλλήλων που εδώ και χρόνια απασχολούνται ως «εργολαβικοί».

documentonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.