Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Τα τρωκτικά του φασισμού καταπίνουν τον Αμαζόνιο - Υπογράφουμε

*

Να τον σταματήσουμε. Τέλος στα περιβαλλοντικά εγκλήματα

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου είναι η προσωποποίηση της περιβαλλοντικής καταστροφής. Υπό την προεδρία του η αποψίλωση του Αμαζονίου αυξήθηκε κατά περίπου 20% μέσα σε έναν χρόνο, ενώ οι αυτόχθονες αντιμετωπίζονται με αποτρόπαια βία! Αλλά υπάρχει τρόπος να τον κάνουμε να λογοδοτήσει: Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο μπορεί να του ασκήσει δίωξη -- μόνο όμως αν ο εισαγγελέας ανοίξει πρώτα την υπόθεση! Λάβε μέρος τώρα στην επείγουσα έκκληση για την προστασία του Αμαζονίου και των λαών του -- όταν αποκτήσει δυναμική θα παραδώσουμε τις φωνές μας κατευθείαν στο ΔΠΔ!

ΥΠΟΓΡΑΨΕ

Φίλες και φίλοι,

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου είναι η προσωποποίηση της περιβαλλοντικής καταστροφής.

Έχει επιτρέψει παράνομες εξορύξεις και υλοτομία σε εδάφη αυτοχθόνων λαών, κι έχει εμποδίσει την εφαρμογή περιβαλλοντικών νόμων, με αποτέλεσμα η αποψίλωση του Αμαζονίου να αυξηθεί πάνω από 20% μέσα σε έναν χρόνο -- απώλεια ίση με 3.000 γήπεδα ποδοσφαίρου την ημέρα!
 

Νομίζει ότι θα τη γλιτώσει -- αλλά υπάρχει τρόπος να λογοδοτήσει. Μια ομάδα τολμηρών δικηγόρων πιέζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να ασκήσει δίωξη στον Μπολσονάρου, για πιθανά εγκλήματα κατά του Αμαζονίου και των αυτόχθονων κοινοτήτων. Όμως τον τελευταίο λόγο έχει ο εισαγγελέας του ΔΠΔ, Καρίμ Καν.

Είναι γνωστό πως υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη με πάθος, όμως το να σύρει τον Μπολσονάρου στα δικαστήρια θέλει πολλά κότσια. Γι’ αυτό βοήθησε να στείλουμε στον εισαγγελέα μια εκκωφαντική έκκληση από κάθε γωνιά του πλανήτη -- κι όταν αποκτήσει δυναμική θα παραδώσουμε τις φωνές μας απευθείας στο γραφείο του.

 

Υπόγραψε για την προστασία του Αμαζονίου

Όταν ο Μπολσονάρου ανέλαβε την εξουσία η αποψίλωση μειωνόταν. Όμως κάτω απ’ την προεδρία του έφτασε στα χειρότερα επίπεδα των τελευταίων 15 ετών.

Έχει χρησιμοποιήσει τη δύναμή του ως πρόεδρος, για να ενθαρρύνει τους υλοτόμους, τους αγρότες και τις εγκληματικές συμμορίες που κόβουν το δάσος – με αποτέλεσμα οι αυτόχθονες λαοί να έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις τόσο βίαιες, που τις παρομοιάζουν με γενοκτονία.

Είναι θέμα επιβίωσης για όλες κι όλους μας. Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, αποψίλωση και κλιματική αλλαγή έχουν φτάσει τον Αμαζόνιο στα όριά του. Κάποιες περιοχές ήδη απελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα απ’ όσο απορροφούν.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, το οικοσύστημα του τροπικού δάσους μπορεί να καταρρεύσει, με καταστροφικές επιπτώσεις για τον πλανήτη μας.

Είναι απίστευτο, αλλά δεν υπάρχει διεθνής νόμος που να απαγορεύει την «οικοκτονία». Παρόλα αυτά, το ΔΠΔ προστατεύει από εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Αν ο εισαγγελέας ανοίξει την έρευνα, θα δημιουργήσει ένα ιστορικό δικαστικό προηγούμενο, ανοίγοντας τον δρόμο για έναν κόσμο όπου τα περιβαλλοντικά εγκλήματα δεν θα μένουν ατιμώρητα. Θα μπορούσαμε ακόμα και να κερδίσουμε έναν νέο νόμο ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος!

Υπόγραψε τώρα για να ζητήσουμε απ’ τον εισαγγελέα να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να ξεκινήσει έρευνα για τον Μπολσονάρου -- και βοήθησε να δώσουμε φωνή στο δάσος, τους λαούς του και το μέλλον κάθε ανθρώπου.

Υπόγραψε για την προστασία του Αμαζονίου

Το κίνημά μας έχει αγωνιστεί ενάντια στην κλιματική αλλαγή, έχουμε κατακτήσει μεγάλες νίκες για τη δημιουργία θαλάσσιων καταφυγίων, κι έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας με αυτόχθονες απ’ όλο τον κόσμο για να προστατέψουμε πολύτιμα οικοσυστήματα. Τώρα ας ενώσουμε ξανά τις δυνάμεις μας, με τη δύναμη του νόμου, για να προστατέψουμε ένα απ’ τα πιο πολύτιμα δάση του πλανήτη.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Ana Paula, Diego, Anneke, John, Nick, Christine, Stefanie, Luis, Bert, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

*

Περισσότερες πληροφορίες:

Αγγλικά:

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.