Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Κούβα: Μια πατρίδα για όλον τον κόσμο ― Στο 85,6% η πλήρης εμβολιαστική κάλυψη (Ελλάς: 60%; 70%;) ― Θνησιμότητα: 0,86%. Παγοσμίως: 1,94%. ΗΠΑ: 2,37% ― Θάνατοι: 8.320 (11,3 εκ) Κούβα. 20.292 Ελλάς (το μεγαλείο σου, 10,7 εκ) ― Μαρινάκειο Βήμα: Κορωνοϊός – Κούβα – Πρότυπο για τη διαχείριση της πανδημίας – Πώς μηδένισε τους θανάτους

ΚΟΥΒΑ

Στο 85,6% η πλήρης εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού

*

Βλέπε και από το Μαρινάκειο Βήμα κάτω:

Κορωνοϊός – Κούβα – Πρότυπο για τη διαχείριση της πανδημίας – Πώς μηδένισε τους θανάτους

*

Κυριακή 26/12/2021 - 12:44

Την ώρα που αρκετές χώρες της Ευρώπης καταγράφουν καθημερινά αρνητικά ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους από τον κορονοϊό, η Κούβα, παρά τον βάρβαρο ιμπεριαλιστικό αποκλεισμό από το εγκληματικό εμπάργκο των ΗΠΑ και την εχθρική πολιτική της ΕΕ, συνεχίζει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, ως τις 23 Δεκέμβρη, είχε εμβολιαστεί πλήρως το 85,6% του πληθυσμού, δηλαδή 9.576.627 άτομα.

Συγκεκριμένα, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση από τα κουβανικά εμβόλια 10.377.251 άτομα (σε αυτά περιλαμβάνεται και όσοι έχουν λάβει το μονοδοσικό Soberana Plus).

Δεύτερη δόση έχουν λάβει 9.292.358 άτομα και τρίτη δόση 8.911.948 άτομα.

Αναμνηστική δόση έχουν λάβει 980.413 άτομα.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου υγείας της χώρας, στην Κούβα, ως τις 24 Δεκέμβρη, έχουν πεθάνει 8.320 άτομα, όταν στην Ελλάδα με τον ίδιο περίπου πληθυσμό, έχουν πεθάνει 20.292.

Η θνησιμότητα στη χώρα είναι περίπου 0,86% όταν στον κόσμο είναι 1,94% και στην Αμερική 2,37%.

(Πηγή: Υπ. Υγείας Κούβας)

902

*

Κορωνοϊός – Κούβα – Πρότυπο για τη διαχείριση της πανδημίας – Πώς μηδένισε τους θανάτους

(Φωτό: Granma)

Μέχρι χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Κούβας, είχαν εμβολιαστεί πλήρως οι 9,5 εκατομμύρια Κουβανοί από το σύνολο των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων με τα εγχωρίως παραγόμενα σκευάσματα Abdala, Soberana-02 και Soberana Plus

Το ΒΗΜΑ Team, 26.12.2021, 08:52

Σε χώρα πρότυπο στην διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού αναδεικνύεται η Κούβα καθώς έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά πλήρους εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού της με ποσοστό μεγαλύτερο του 85% ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον covid είναι 8.317.

Για να έχει κανείς ένα μέτρο σύγκρισης αρκεί να σκεφτεί ότι η Ελλάδα με τον ίδιο περίπου πληθυσμό με την Κούβα έχει την ίδια στιγμή 20.350 θανάτους και είναι αρκετά πίσω στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της.

Μέχρι χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Κούβας, είχαν εμβολιαστεί πλήρως οι 9,5 εκατομμύρια Κουβανοί από το σύνολο των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων με τα εγχωρίως παραγόμενα σκευάσματα Abdala, Soberana-02 και Soberana Plus, ενώ τουλάχιστον ενισχυτική δόση είχαν λάβει πάνω από 978.000 άνθρωποι, κυρίως υγειονομικοί εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή και ανοσοκατεσταλμένοι. Έχουν αρχίσει να χορηγούνται αναμνηστικές δόσεις στους εργαζόμενους στους τομείς του τουρισμού και στα τελωνεία.

Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στα τέλη Οκτωβρίου δηλαδή μέσα σε έξι μήνες από την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας στην Κούβα με εμβόλια που παρήγαγε η ίδια η χώρα, είχαν κάνει την πρώτη δόση το 87,3 % του γενικού πληθυσμού, ενώ την ίδια περίοδο στις ευάλωτες ομάδες η εμβολιαστική κάλυψη πλησίαζε το απόλυτο (99,8%)!

Σε συνδυασμό με μια σειρά άλλα μέτρα, όπως τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και το εκταταμένο testing η Κούβα, η οποία έχει ένα από τα καλύτερα δημόσια συστήματα υγείας παγκοσμίως, κατάφερε σε αυτό το διάστημα να μειώσει αποφασιστικά την καμπύλη θνητότητας από τον κοροναϊό.

Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Κούβας τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα στη χώρα, που έχει πληθυσμό 11,2 εκατομμύρια κατοίκους είναι μόλις 367, ενώ υπάρχουν και ημέρες όπως πχ χθες παραμονή Χριστουγέννων όπου η Κούβα ανακοίνωσε μόλις 76 νέα κρούσματα και κανέναν θάνατο από κοροναϊό.

tovima

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.