Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Προϋπολογισμός του 2022: Το ΚΚΕ θα τον καταψηφίσει — Αλεξίσφαιρη Αλέκα: Όχι μόνο αηδιαστική αλλά και επικίνδυνη για το λαό η αντιπαράθεσή σας — Θανάσημος Παφίλης: Το δίλημμα είναι σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα και όχι περισσότερο ή λιγότερο νηστικός (2 VIDEO)

* 

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2022

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται από την Τρίτη 14 Δεκέμβρη, ο κρατικός προϋπολογισμός του 2022. Το ΚΚΕ θα τον καταψηφίσει στην ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Δεκέμβρη.

Βασικοί πυλώνες του προϋπολογισμού, είναι η επέκταση των μέτρων στήριξης του κεφαλαίου, τα νέα δωράκια και η εξασφάλιση νέων πεδίων κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στην άλλη πλευρά, είναι η ένταση της φοροληστείας απέναντι στον λαό, το τσεκούρι στα κονδύλια που αφορούν στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών - ακόμα και για την Υγεία όταν η πανδημία θερίζει ζωές - και συνολικά η προσπάθεια να φορτωθούν τα σπασμένα της λεγόμενης δημοσιονομικής επεκτατικής πολιτικής στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, επιβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει σωτηρία για τον λαό στο πλαίσιο αυτού του συστήματος, που θα συνεχίσει να τον στραγγίζει με όποιες μορφές και αποχρώσεις διαχείρισης, για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και στα άλλα αστικά κόμματα εστιάζεται στο «κατάλληλο» μείγμα διαχείρισης που θα εξασφαλίσει «υψηλούς ρυθμούς ανάκαμψης» και προσέλκυση επενδύσεων.

Στην αντίθετη κατεύθυνση κινούνται οι παρεμβάσεις των βουλευτών του ΚΚΕ, που με τις ομιλίες τους αποκαλύπτουν τον αντιλαϊκό - ταξικό χαρακτήρα του κρατικού προϋπολογισμού, καλώντας τον λαό με τον αγώνα του και τη συμπόρευσή του με το Κομμουνιστικό Κόμμα να εμποδίσει την αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου στα δικαιώματά του και να διεκδικήσει την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του.

*

Αλέκα Παπαρήγα: Να μην περιορίζεται η μάχη ενάντια μιας κυβέρνησης αλλά ενάντια στην κυρίαρχη τάξη

*

Θανάσης Παφίλης: Το δίλημμα είναι σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα και όχι περισσότερο ή λιγότερο νηστικός

(Κείμενο κάτω)

*

Οι αγορεύσεις των βουλευτών του ΚΚΕ

*

Αλέκα Παπαρήγα: To ΚΚΕ δεν έχει ανάγκη να χρησιμοποιεί στο λόγο του ύβρεις και προσβολές

Πέμπτη 16/12/2021 - 18:13

Τη στρατηγική σύμπλευση και συμπόρευση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από προσβολές και χαρακτηρισμούς, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν έχει ανάγκη να χρησιμοποιεί στο λόγο του ύβρεις και προσβολές.

«Είσαστε σαν συγκάτοικοι στην ίδια πολυκατοικία και τσακώνεστε ποιος θα αναλάβει διαχειριστής», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι αυτό είναι το πρόβλημα που πρέπει να δει ο λαός.

Όπως τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, τα δύο κόμματα δεν τσακώνονται μόνο για το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση, αλλά για το ποιος καλύτερα θα υλοποιήσει το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, της «πράσινης μετάβασης» και όχι για παράδειγμα για το ρόλο δερβίση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχει αναλάβει η χώρα στην περιοχή με στόχο τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ουκρανία.

Το ΚΚΕ, επισήμανε, ξεκινά από διαφορετική αφετηρία. Το ΚΚΕ τονίζει ότι είναι ασυμφιλίωτη η αντίθεση ανάμεσα σε καπιταλιστές και εργατική τάξη και κατώτερα λαϊκά στρώματα και διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς, ταυτόχρονα με κατάργηση της φοροκλοπής, κατάργηση των έμμεσων φόρων με μετακύλιση των βαρών στο μεγάλο κεφάλαιο, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα που μπορεί να δίνουν κάτι στον λαό και να του το παίρνουν από την άλλη τσέπη.

Ο εργαζόμενος λαός, τόνισε, μπορεί να αποσπάσει παραχωρήσεις, αλλά πρέπει να ξεφύγει από τη λογική σωτήρων και «Μεσσίων», να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του, να μην περιορίζετε στη μάχη ενάντια μιας κυβέρνησης, αλλά ενάντια στην κυρίαρχη τάξη.

Το ΚΚΕ, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, καλεί και παλεύει για ένα πανελλαδικό κίνημα της εργατικής τάξης που μπορεί να φοβίσει τους καπιταλιστές και να τους αναγκάσει σε παραχωρήσεις που θα αποτελούν σημείο εκκίνησης για την ακόμα μεγαλύτερη αντεπίθεση.

Τέλος, τόνισε ότι η πανδημία ξεσκέπασε παγκόσμια το καπιταλιστικό σύστημα και η αναγκαιότητα του σοσιαλισμού σήμερα προβάλλει από παντού.

902

*

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2022

Θανάσης Παφίλης: Το δίλημμα είναι σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα και όχι περισσότερο ή λιγότερο νηστικός

(Video επάνω)

Παρασκευή 17/12/2021 - 19:31

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα είναι το δίλημμα και όχι περισσότερο ή λιγότερο νηστικός, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022, υπογραμμίζοντας ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη που επικαλούνται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα σημαίνει ενίσχυση του κεφαλαίου και λιτότητα για τον λαό.

Σημείωσε ότι το δίλημμα περί προόδου ή συντήρησης που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρεοκοπήσει από τότε που το έλεγε το ΠΑΣΟΚ και αποτελεί τον Δούρειο Ίππο του εργατικού - λαϊκού κινήματος που του λέτε ότι θα κάνετε τον καπιταλισμό ανθρώπινο! 

Χαρακτήρισε σκληρά ταξικό τον κρατικό προϋπολογισμό και ανέκδοτα τα όσα λέγονται περί ανάπτυξης για όλους που επαναλαμβάνουν όλες οι κυβερνήσεις κατά τη συζήτηση των κρατικών προϋπολογισμών, ενώ εφαρμόζουν αντιλαϊκή πολιτική, όπως άλλωστε κάνουν όλες οι κυβερνήσεις στην ΕΕ είτε ως «κεντροδεξιές» ή ως «κεντροαριστερές», όπως στην Πορτογαλία και στην Ισπανία.

Το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός, σημείωσε και πρόσθεσε ότι γίνεται συνειδητή παραπλάνηση για τη δημιουργία ψεύτικων ελπίδων στον λαό. Ανέφερε ότι η ΝΔ τάζει ψίχουλα και ο ΣΥΡΙΖΑ μια φέτα ψωμί, αλλά ο άνθρωπος δεν ζει με αυτά, τα οποία και πάλι ο λαός τα πληρώνει από τη φορολογία του. Τόνισε ότι χωρίζει χάος το ΚΚΕ από τα άλλα κόμματα καθώς το ΚΚΕ θεωρεί ότι η παραγωγική δύναμη είναι οι εργαζόμενοι, οι παραγωγοί του πλούτου, ενώ τα άλλα κόμματα θεωρούν ότι κινητήρια δύναμη είναι το κεφάλαιο και κλιμακώνουν την αντεργατική επίθεση διότι η καπιταλιστική ανάπτυξη έρχεται από τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Γι' αυτό, σημείωσε, τα πρώτα μέτρα των μνημονίων ήταν μειώσεις μισθών, συντάξεων και δαπανών σε Υγεία και Παιδεία.

Τόνισε ακόμα πως ένα νέο μνημόνιο είναι και το περίφημο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να παίζει ένα παιχνίδι ότι δήθεν θα αξιοποιούσε αλλιώς τα χρήματα, κρύβοντας πάλι ότι το Ταμείο έχει αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις για το πώς και πού θα διανεμηθούν τα χρήματα και αυτά προορίζονται για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα οποία μάλιστα θα τα πληρώσει ο λαός.

Όσο για το αφήγημα της κυβέρνησης ότι μειώνονται οι φόροι, από τα στοιχεία του προϋπολογισμού προκύπτει πως, όπως υπογράμμισε ο Θανάσης Παφίλης, το 95% της φορολογίας το πληρώνουν μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι και το 57% είναι οι έμμεσοι φόροι, οι πιο αντιλαϊκοί δηλαδή.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.