Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Πολεμική απόβαση: YANKEE Go Home! — Τζ. Πάιατ: Στρατηγικός ο ρόλος της Αλεξανδρούπολης — Η συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορυφή — Ν. Παναγιωτόπουλος: Εμβάθυνση της εταιρικής σχέσης — ΚΚΕ Έβρου: NATO Killers Go Home!

*

ΤΕ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ, 3/12/2021

Σέρνουν τον λαό στο «μάτι της δίνης» και μόνο ο λαός μπορεί να σταματήσει το στροβίλισμά της

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Οι Τζ. Πάιατ και Ν. Παναγιωτόπουλος στην Αλεξανδρούπολη

«Κόμβος» ΑμερικανοΝΑΤΟικών για το «καζάνι που βράζει» σε Ουκρανία και Μαύρη Θάλασσα

*

«ΑΠΟΒΑΣΗ» ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ

Τζ. Πάιατ: Στρατηγικός ο ρόλος της Αλεξανδρούπολης για τις ΗΠΑ

Στρατιωτική άσκηση-πρόβα πολέμου στα σύνορα με τη Ρωσία

Παρασκευή 03/12/2021 - 17:40

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής η πρώτη φάση της μεγαλύτερης μέχρι στιγμής «απόβασης» αμερικανικών στρατευμάτων στην Αλεξανδρούπολη, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης-πρόβας πολέμου των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, «Atlantic Resolve». Την ίδια ώρα που η μεθόριος της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ έχει μετατραπεί σε καζάνι που κοχλάζει, τα αμερικανοΝΑΤΟικά στρατεύματα που συγκεντρώνονται στην Ανατολική Ευρώπη, σε σημαντικό βαθμό με σημείο εισόδου την Αλεξανδρούπολη, ρίχνουν και άλλο λάδι στη φωτιά των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Το θηριώδες μεταγωγικό «ARC Independence» ολοκλήρωσε το ξεφόρτωμα στρατιωτικού υλικού της 1st Air Cavalry Brigade στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που περιλαμβάνει ελικόπτερα, όπως και τεθωρακισμένα οχήματα, ερπυστριοφόρα και τροχοφόρα, που θα αναπτυχθούν σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και άλλες χώρες και, αφού φόρτωσε αποσυναρμολογημένα ελικόπτερα, έπλευσε για τις ΗΠΑ.

Ήδη ελικόπτερα «Black Hawk» και «Apache» πετούν σε σχηματισμό εδώ και 3 ημέρες πάνω από την ακριτική πόλη με προορισμούς το Στεφανοβίκειο και τη Ρουμανία, επιχείρηση που θα διαρκέσει έως και τις 11 Δεκέμβρη όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη και στην Αφρική (US Army Europe and Africa Command).

Σύμφωνα με πληροφορίες η «απόβαση» θα συνεχιστεί με την άφιξη του «ARC Endurance», το οποίο έχει δέσει και στο παρελθόν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Ολλανδία.

Πολεμικό ορμητήριο που δήθεν δεν απειλεί κανέναν

Η πρώτη φάση της «απόβασης» συνοδεύτηκε από την «Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών», όπου τη μηχανή πολέμου του αμερικανικού στρατού που έχει αναπτυχθεί στην Αλεξανδρούπολη «επέβλεψαν» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Στην ομιλία του, ο Ν. Παναγιωτόπουλος, αφού επανέλαβε, απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς του αμερικανικού στρατού, ότι Ελληνες και Αμερικάνοι έχουν πολεμήσει μαζί, τόνισε πως

η επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη «αναδεικνύει τον ολοένα και αυξανόμενο στρατηγικό χαρακτήρα του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης», η οποία μετατρέπεται σε έναν «στρατηγικό κόμβο σε έναν κάθετο άξονα προς Βορρά». Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα στρατεύματα των Αμερικανών κατευθύνονται στην «καυτή» μεθόριο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, υποστήριξε πως «ασφαλώς και δεν έχουν επιθετικό προσανατολισμό έναντι κανενός».

Επίσης, αναφέρθηκε στις επενδύσεις που περιλαμβάνουν νέα έργα υποδομών στις προβλήτες του πλωτού τερματικού FSRU, τη διασύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο και την Εγνατία Οδό, όσο και τη σχεδιαζόμενη επέκταση στην περιοχή του ΝΑΤΟικού αγωγού καυσίμων, που πραγματοποιούνται λόγω της γεωστρατηγικής θέσης του λιμανιού της.

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση της Ρουμανίας, μέσα στο 2020 είχε καταθέσει την πρόταση για τη δημιουργία ενός στρατιωτικού αγωγού καυσίμων που θα ξεκινάει από την Αλεξανδρούπολη, θα διασχίζει τη Βουλγαρία και θα καταλήγει, πιθανότατα, πλησίον της αμερικανικής βάσης «Μιχαήλ Κογκαλνιτσεάνου» στην ανατολική Ρουμανία, με σκοπό την αύξηση των δυνατοτήτων ανεφοδιασμού των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή της Βαλκανικής.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος τόνισε επίσης πως

η αξιοποίηση της Αλεξανδρούπολης «υπογραμμίζει τη δέσμευση της ελληνικής και της αμερικανικής κυβέρνησης να εμβαθύνουν και να επεκτείνουν ακόμα περισσότερο τη στρατηγική αμυντική εταιρική σχέση και συνεργασία τους», ενώ εξήρε το ρόλο του Αμερικανού πρέσβη τόσο στην υπογραφή του τροποποιητικού πρωτοκόλλου της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) όσο και για την «αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης», επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση των ελληνικών κυβερνήσεων να καταστήσουν την Ελλάδα «πυλώνα σταθερότητας στη περιοχή».

Η συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορυφή

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζ. Πάιατ, τόνισε τη δέσμευση όλων των κυβερνήσεων, τόσο των ΗΠΑ όσο και των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στο χτίσιμο των αμυντικών σχέσεων των δύο χωρών, που τις χαρακτήρισε ότι βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και παράλληλα σημείωσε πως είναι μία από τις «ισχυρότερες αμυντικές συνεργασίες στην Ευρώπη».

«Ο συνεχώς αυξανόμενος όγκος στρατιωτικής δραστηριότητας εδώ, στο λιμάνι, υπογραμμίζει τον διευρυνόμενο στρατηγικό ρόλο και τη σημασία της Αλεξανδρούπολης για την Ελλάδα, για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για την περιοχή», είπε, υποστηρίζοντας πως «μια ισχυρή και πιο ασφαλής Ελλάδα είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ στην περιοχή». Μάλιστα τόνισε πως η εμβάθυνση και η διεύρυνση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ «καθιστά πιο ικανό και το ΝΑΤΟ», πράγμα που καταδεικνύει και η «απόβαση» των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα πρόσθεσε πως υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο έδαφος για την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, λέγοντας πως «βρισκόμαστε στην κορύφωση των σχέσεών μας, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορυφή. Υπάρχουν πολύ περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε από κοινού προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι σχέσεις ΗΠΑ - Ελλάδας είναι ισχυρότερες από ποτέ».

Ειδικότερα, σχετικά για τη Συμφωνία MDCA, σημείωσε ότι το πλαίσιο αυτής έχει ενισχύσει και προάγει τα κοινά αμυντικά και στρατηγικά μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, η οποία μάλιστα «δεν είναι το ταβάνι, αλλά μια πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορούμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας».

Παράλληλα, σημείωσε ότι με τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται στον ενεργειακό τομέα στη περιοχή, αυτή καθίσταται σε «πύλη εισόδου» για τα Βαλκάνια, διαδραματίζοντας έτσι έναν ολοένα πιο σημαντικό ρόλο για την επίτευξη της ενεργειακής διαφοροποίησης και την προώθηση των κοινών στόχων «κλιματικής ασφάλειας» της περιοχής.

Αναφερόμενος δε στην πορεία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, αλλά κι αυτού της Καβάλας, ο Τζ. Πάιατ δήλωσε υπερήφανος για τους δύο ισχυρούς, όπως τόνισε, Αμερικανούς πλειοδότες, την «BlackSummit» και την «Quintana».

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.