Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Νέα ΠανΔημιοκρτατία: Ο Κυριάκος «Ο» μικρός με τη μάσκα του αρίστου της τραγωδίας! — Ηθική του υποχρέωση το χαράτσι!! — Θανάσημος Παφίλης: Συνειδητή δολοφονία η μη απελευθέρωση των πατεντών των εμβολίων (VIDEO)

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Χαράτσια και «κοινωνικός αυτοματισμός» αντί για μέτρα προστασίας, στη σκιά του πρώτου κρούσματος της «Όμικρον» στην Ελλάδα

Πέμπτη 02/12/2021 - 11:49

Σε μια περίοδο που η μετάλλαξη «Όμικρον» προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία - ήδη ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα αυτής της παραλλαγής στην Ελλάδα- η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται έστω και τώρα να λάβει μέτρα πρόληψης και θεραπείας.

Αντί για την οργάνωση ενός εμβολιαστικού προγράμματος με ιατρικό έλεγχο, φαρμακοεπαγρύπνηση, ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού, αντί για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, αντί για την αποσυμφόρηση των κρίσιμων χώρων διασποράς η κυβέρνηση απογειώνει την λογική της «ατομικής ευθύνης».

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ

Συνειδητή δολοφονία η μη απελευθέρωση των πατεντών των εμβολίων (VIDEO)

Πέμπτη 02/12/2021 - 15:50

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής υπογράμμισε:

«Η βαρβαρότητα του συστήματος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων όσοι το υπηρετούν είναι ότι δεν απελευθερώνει τις πατέντες να παράγουν όλες οι χώρες εμβόλια για να ζήσει ο κόσμος. Αυτό είναι συνειδητή δολοφονία ή όχι; Γιατί γίνεται αυτό; Για να μη μειωθούν τα κέρδη των πολυεθνικών, οι οποίες έχουν πάρει δισεκατομμύρια, να μην πω τρισεκατομμύρια, κρατική ενίσχυση, δηλαδή από τη φορολογία όλων των λαών, για να παράξουν τα εμβόλια. Να, ένα παράδειγμα κραυγαλέο και σημερινό».

902

  

Εξειδικεύοντας τα μέτρα για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις ηλικίες άνω των 60 και του «κορονοσηλίου» το οποίο ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την καθιέρωση αντίστοιχων χαρατσιών σε όσους θεωρούνται ότι «δεν τηρούν υπεύθυνη στάση», ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αποθέωσε για ακόμη μια φορά τον «κοινωνικό αυτοματισμό», για να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για την τραγική κατάσταση με την πανδημία.

Όσοι είναι άνω των 60 ετών θα πρέπει να έχουν προγραμματίσει έστω την πρώτη δόση εμβολιασμού ως τις 16 Γενάρη, αλλιώς θα τους επιβάλλεται οικονομικό πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα, το οποίο θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ που θα αντλεί στοιχεία από τις σχετικές πλατφόρμες. 

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι θα συσταθούν ειδικές Επιτροπές προκειμένου να εξετάσουν τις αιτήσεις όσων δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας. 

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι το διάστημα από τις 6 έως τις 11 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Το ίδιο ακριβώς θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου, μετά τις γιορτές δηλαδή, χωρίς βέβαια η «αυτοδιάγνωση» να συνιστά μια σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση. 

Όσον αφορά τα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα που θα ανοίξουν αυτές τις ημέρες θα μπορούν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο και τα ανήλικα παιδιά θα μπαίνουν με rapid test. Για το πιστοποιητικό νόσησης δεν θα αρκεί το rapid test αλλά θα χρειάζεται μοριακός έλεγχος (PCR τεστ).

Ανακοίνωσε ότι η επιτροπή άναψε ήδη το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών. Ο εμβολιασμός των παιδιών θα ξεκινήσει όπως είπε μόλις έρθουν στην Ελλάδα οι κατάλληλες παρτίδες των εμβολίων.

Για τη σύντμηση της αναμνηστικής δόσης στο τετράμηνο σημείωσε ότι είναι υπό συζήτηση. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους εντός των επόμενων 24ωρων θα υπάρξει και η επίσημη απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμού για τον εμβολιασμό των πολιτών στους τέσσερις αντί στους 6 μήνες με την αναμνηστική δόση.

Ο Μ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς και έδωσε στατιστικά στοιχεία για την πορεία τους. Σημείωσε ότι έχει εμβολιαστεί πλήρως το 63,3% επί του γενικού πληθυσμού και το 72,7% του ενήλικου πληθυσμού.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Σε ερώτηση για τη δήλωση της προέδρου της Κομισιόν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και αν το εξετάζει και η Ελλάδα απάντησε πως «η κυβέρνηση πήρε αυτή την γενναία και υπεύθυνη απόφαση και υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Συνεχίζεται η προσπάθεια και με αυτό τον τρόπο προχωρούμε. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή ό,τι χρειάζεται να κάνουμε για την πανδημία, να το κάνουμε».

«Ηθική υποχρέωση» το χαράτσι

«Είναι ηθική μου υποχρέωση να χρησιμοποιήσω όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να τους πείσουμε για την ανάγκη να εμβολιαστούν», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την συνάντηση του στο Μαξίμου με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Hans Kluge, προκειμένου να δικαιολογήσει την υποχρεωτικότητα και το χαράτσωμα των ανεμβολίαστων άνω των 60 ετών. Υποστήριξε επίσης πως από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το μέτρο, έχει διαπιστωθεί σημαντική αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμούς σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. 

902  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.