Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ν. Καραθανασόπουλος: Υπόθεση «Novartis», επιχείρηση «Καθαρά Χέρια», φαινόμενο «Μπερλουσκόνι», καπιταλιστική ηθική (VIDEO)

ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»
Ν. Καραθανασόπουλος: Επιδιώκεται να συσκοτιστεί η αιτία που είναι η εμπορευματοποίηση της Υγείας
Τετάρτη 21/02/2018 - 13:23 - Ενημέρωση: Τετάρτη 21/02/2018 - 13:45
Η συσκότιση της πραγματικής αιτίας που είναι η εμπορευματοποίηση των λαϊκών αναγκών, ο αποπροσανατολισμός και η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών είναι η επιδίωξη της κυβέρνησης με τη βοήθεια και των άλλων αστικών κομμάτων, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση «Novartis».
Αναλύοντας την πολλαπλή στόχευση με στην υπόθεση «Novartis», σημείωσε χαρακτηριστικά ότι πρώτον, επιδιώκεται να συσκοτιστεί ο πραγματικός υπεύθυνος που είναι η εμπορευματοποίηση της Υγείας και του Φαρμάκου και το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους από τις πολυεθνικές που χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να κατακτήσουν μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά και αυτές οι πρακτικές γίνονται σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.
Δεύτερη στόχευση είναι ο αποπροσανατολισμός από τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και τα Βαλκάνια αλλά και από την 4η αξιολόγηση που θα κλιμακώσει την αντιλαϊκή επίθεση. Τρίτη επιδίωξη είναι να αποτελέσει η υπόθεση εργαλείο είτε για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών είτε για να διαμορφωθεί νέο πολιτικό προσωπικό θυμίζοντας την επιχείρηση «καθαρά χέρια» στην Ιταλία που έφερε στο προσκήνιο τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Πρόσθεσε πως το όλο θέμα εκφράζει την ανελέητη διαπάλη ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ με λεία τη διακυβέρνηση του τόπου σημειώνοντας ότι τα δύο κόμματα συγκλίνουν στρατηγικά σε όλες τις πολιτικές επιλογές με τη ΝΔ να ξεκινάει κάτι και ο ΣΥΡΙΖΑ να το ολοκληρώνει με την αντιλαϊκή πολιτική να συνεχίζεται.
Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ χωρίς αυταπάτες θα ψηφίσει υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής και θα επιδιώξει να διερευνηθεί η υπόθεση μέχρι τέλους και ότι δεν θα μετατραπεί σε άλλοθι για το ξέπλυμα της αντιλαϊκής πολιτικής και στον τομέα της Υγείας αλλά και ούτε για να συσκοτιστεί πως ο χαρακτήρας της κρίσης που είναι του καπιταλιστικού συστήματος και όχι κρίση διαφθοράς.
Ανέφερε ότι οι πολυεθνικές είναι πρόθυμες να διαφθείρουν για το κέρδος και πως όσο ο καπιταλισμός σαπίζει αυτά τα φαινόμενα θα γιγαντώνονται.
Για το έργο της προανακριτικής επιτροπής σημείωσε ότι θα πρέπει όλα και όλοι οι υπουργοί να ελεγχθούν και για το αδίκημα της απιστίας αναρωτώμενος χαρακτηριστικά «πώς είναι δυνατόν ένας υπουργός να έχει δωροδοκηθεί αν δεν έχει κάνει απιστία».
Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εξετασθούν οι μάρτυρες ως φυσικά πρόσωπα τονίζοντας πως το ΚΚΕ είναι κάθετα αντίθετο με τους προστατευόμενους μάρτυρες και θύμισε ότι το 2001 ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη Βουλή καταγγέλλοντας τους κουκουλοφόρους μάρτυρες.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος σχολιάζοντας τα περί μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης ανέφερε ότι μειώνεται η κρατική δαπάνη και αυξάνεται η ατομική συμμετοχή για φάρμακα, πολιτική που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι 5η στον κόσμο σε ιδιωτικές δαπάνες για Υγεία και φάρμακα και έκανε λόγο για υποκρισία της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όταν έχει παραδοθεί η έρευνα και η κλινική μελέτη στις φαρμακευτικές εταιρείες.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.