Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Η Βουλή του Κυρίου τους − Νίκος Καραθανασόπουλος: Νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς με αναλώσιμο λαό (VIDEO)

*
*
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Π. ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ
Ν. Καραθανασόπουλος: Η επίθεση σε βάρος του λαού και η εποπτεία θα συνεχιστούν στο πλαίσιο της συμμετοχής στην ΕΕ
Οι δηλώσεις Μοσκοβισί ότι «φτάσαμε στο τέλος του δρόμου, διανύουμε την τελευταία ευθεία», αλλά και του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γ. Κατρούγκαλου, ότι «μπαίνουμε σε μία νέα περίοδο», δεν αλλάζουν καθόλου την άσχημη κατάσταση που ζει ο λαός μας και οι εργαζόμενοι στη χώρα.

Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στη συζήτηση σχετικά με τα σχέδια για το μέλλον της Ευρώπης, την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης που διεξάγεται στη Βουλή, όπου νωρίτερα μίλησε ο κοινοτικός επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί (βλέπε πιο κάτω).
Ο Ν. Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι θα παραμείνουν σε ισχύ στο σύνολό τους οι μνημονιακοί νόμοι που οδήγησαν σε κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, και μετέτρεψαν τους εργαζόμενους σε φθηνό, ευέλικτο, αναλώσιμο εργατικό δυναμικό ενώ θα ενταθεί η απελευθέρωση των αγορών που οδηγεί στο βίαιο εκτόπισμα των αυτοαπασχολουμένων στην αγορά.
Τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα που σηματοδοτούν την επίθεση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων θα συνεχίσουν στο διηνεκές όπως και η αυξημένη εποπτεία των ευρωπαϊκών οργάνων, στο πλαίσιο της συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ.
Όλα αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να αποτελούν την πηγή της επίθεσης του κεφαλαίου και της ΕΕ απέναντι στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, επισήμανε ο Ν. Καραθανασόπουλος, τονίζοντας ότι οι θυσίες του λαού θα συνεχιστούν χωρίς ημερομηνία λήξης και με νέο πρόσχημα αυτήν τη φορά ότι δεν πρέπει να αμφισβητηθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη.
Όσον αφορά το μέλλον της Ευρώπης, τόνισε ότι η ΕΕ και η Ευρωζώνη θα αλλάξουν προς το χειρότερο. Η ΕΕ θα γίνει ακόμα πιο αντιδραστική, πιο αντιδημοκρατική και πιο εχθρική απέναντι στους λαούς, καθώς η περαιτέρω ενοποίηση θα σημάνει συγκέντρωση των κέντρων λήψης αποφάσεων, άρα οι πολυεθνικές θα καθορίζουν ακόμα περισσότερο τις αποφάσεις της ΕΕ, ενώ θα ασκείται μεγαλύτερος έλεγχος και εποπτεία από το διευθυντήριο για την πορεία των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.  
Ούτε ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της ΕΕ πρόκειται να αλλάξει, πρόσθεσε ο κομμουνιστής βουλευτής, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ συμμετείχε στην αλλαγή συνόρων και στο αιματοκύλισμα των λαών, ενώ τώρα αποκτά και νέα εργαλεία, όπως είναι ο Ευρωστρατός.
Η διέξοδος, κατέληξε ο Νίκος Καραθανασόπουλος βρίσκεται στο σοσιαλισμό, απαλλαγμένο από λάθη και αδυναμίες του παρελθόντος, το μόνο σύστημα που μπορεί να προσφέρει φιλολαϊκή διέξοδο και πλήρη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. 
902, Παρασκευή 09/02/2018 - 11:12 
ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ
«Πρέπει όλοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους»

Ευκαιρία για να στείλει το μήνυμα ότι πρέπει να υπάρξει ομοφωνία όσον αφορά την «ανταπόκριση στις «υποχρεώσεις τους», είχε ο επίτροπός Οικονομικών της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας ενώπιον των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών.
«Όταν διανύσει κανείς το 70% έως 80% του δρόμου, πρέπει όλοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», είπε ο Π. Μοσκοβισί, μιλώντας στους βουλευτές των κομμάτων, συμπληρώνοντας για να κρατήσει και τα προσχήματα, ότι και οι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Επανέλαβε τα περί επιστροφής στην κανονικότητα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι «δεν μπορεί, δεν πρέπει να υπάρξει τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα».
Για μετά τη λήξη του «προγράμματος» ο Ευρωπαίος επίτροπος είπε πως τις προσεχείς εβδομάδες πρέπει να δημιουργηθεί μια στρατηγική ανάπτυξης, προτάσσοντας το θέμα της «ελληνικής ιδιοκτησίας του προγράμματος».
902, Παρασκευή 09/02/2018 - 11:06

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.