Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το «παραμύθι» της σταθερότητας, ο «μεντεσές» των Βαλακανίων και η απάντηση του λαού στα συλλαλητήρια σε Αθήνα (27/2) - Θεσσαλονίκη (6/3)

«Στη "γειτονιά" μας, για άλλη μια φορά, "βράζει ο τόπος".
 • Στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης, στο πέρασμα της Ευρώπης προς την Ασία, χύνεται και πάλι "ποτάμι το αίμα".
 • Στη Συρία, με τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας, συνεχίζεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, σφαγιάζονται αθώοι.
 • Όπως και στην Παλαιστίνη, στην Υεμένη, στη Λιβύη, αλλά και πιο πάνω στη νοτιοανατολική Ουκρανία.
 • Στρατιωτικά σώματα, επίσημοι στρατοί και μισθοφορικά στρατιωτικά τμήματα, παρεμβαίνουν στοχευμένα με σύγχρονο εξοπλισμό και ισχυρή δύναμη πυρός, κάνοντας επίδειξη της ισχύος τους.
 • Από κοντά, παράλληλα διπλωματικά σώματα κάνουν τη δική τους δουλειά, χρησιμοποιούν απειλές, ελιγμούς, συγκροτούν "ιερές" και "ανίερες" συμμαχίες.
Μπορεί σ' αυτές τις συνθήκες κάποιος να επαναπαυθεί με το κυβερνητικό "παραμύθι" πως δήθεν η χώρα μας είναι ένας "πυλώνας σταθερότητας σε ένα τρίγωνο αστάθειας";
Αν πάλι κάποιος το πιστεύει αυτό, σίγουρα δεν έχει πάρει χαμπάρι πως κάθε χρόνο, τα χωρικά ύδατα και ο εναέριος χώρος της Ελλάδας γίνονται "σουρωτήρι" από τις τουρκικές παραβιάσεις των πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων της, κατά τα άλλα, "συμμάχου" μας στο ΝΑΤΟ, Τουρκίας.
Μπορεί κάποιος στα σοβαρά να πιστεύει πως η χώρα μας δεν κινδυνεύει, επειδή τα σύνορά μας είναι -όπως λένε- "ευρωπαϊκά", ή επειδή είμαστε στο ΝΑΤΟ;
 • Μα στο ΝΑΤΟ δεν ήμασταν όταν συνέβηκε η τραγωδία της Κύπρου;
 • Στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν ήμαστε τώρα που η τουρκική αστική τάξη "γκριζάρει" το Αιγαίο, αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου;
 • Δεν γνωρίζουμε πως οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις, όπως είναι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, αλλά και οι λεγόμενοι "στρατηγικοί σύμμαχοί" μας, δηλαδή οι ΗΠΑ, ποτέ δεν βάζουν στο "ζύγι" το δίκαιο των λαών, ακόμα και το "Διεθνές Δίκαιο", αλλά πάντα "πυξίδα" έχουν το κέρδος των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων;
Από την πείρα μας ξέρουμε πως είναι αυτά τα συμφέροντα, που διαμελίζουν χώρες και αιματοκυλούν λαούς. Αυτά τα συμφέροντα, όλα τα προηγούμενα χρόνια υπηρετούσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
 • Αυτά τα συμφέροντα εξυπηρετεί κι η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που παρά τις "κορώνες" περί "πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής", αποδεικνύεται πως για να υπηρετήσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης, γίνεται "μαθητευόμενος μάγος" ή καλύτερα το "τσιράκι" των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή.
 • Εδώ, άλλωστε, εντάσσεται η 'σπουδή" της κυβέρνησης να "κλείσει" ζητήματα με την ΠΓΔΜ, χωρίς τους αναγκαίους όρους και εγγυήσεις, όπως είναι η απάλειψη του αλυτρωτισμού από το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, όπως και τα ζητήματα με την Αλβανία.
Οικόπεδα με θέα τον πόλεμο (ΙΙ)
Ο στόχος είναι να εμποδιστεί η προσέγγιση των κρατών της περιοχής με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία και η Κίνα, με την επιτάχυνση της ενσωμάτωσης των Δυτικών Βαλκανίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, κάτι από το οποίο προσδοκά να κερδίσει και ένα τμήμα της αστικής τάξης της χώρας μας.
 • Βεβαίως, οι κυβερνήσεις, οι επιχειρηματίες, οι ιμπεριαλιστές, παίζουν τα "παιχνίδια" τους, προκαλώντας πάντα ανείπωτες καταστροφές και πόνο στους λαούς, για το πώς θα βάλουν στο χέρι τις πρώτες ύλες, την Ενέργεια, πώς θα χαραχτούν οι δρόμοι μεταφοράς των κάθε είδους εμπορευμάτων, πώς θα μοιράσουν τα μερίδια των αγορών, τα κέρδη τους.
Όπως, όμως, λέει ένα ρητό, "το κέρδος και η ζημιά είναι αδέλφια". Και αυτό το βλέπουμε σήμερα πεντακάθαρα μπροστά μας.
 • Οι λαοί, οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί επαγγελματίες κι αγρότες, είναι αυτοί που "πληρώνουν το μάρμαρο" στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που γίνονται "κρέας για τα κανόνια", για τα συμφέροντα μιας χούφτας εκμεταλλευτών.
Αυτό είναι ένα βασικό μήνυμα, που θέλει να στείλει το ΚΚΕ με τα μεγάλα συλλαλητήρια, που διοργανώνει στην Αθήνα (27 Φλεβάρη) και στη Θεσσαλονίκη (6 Μάρτη), με αντικείμενο τα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, των διεθνών εξελίξεων.
 • Είναι ένα προσκλητήριο ενάντια στον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση, αλλά και στην αδιαφορία και τον αποπροσανατολισμό, που καλλιεργούν όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, για να τυφλώσουν το λαό μας.
 • Ένα εγερτήριο πάλης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή μας.
Το ΚΚΕ θα παρουσιάσει στο λαό τις θέσεις του για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό.
Επιπλέον, τώρα, που οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τα λόγια του Αμερικανού πρέσβη, θέλουν τη χώρα μας ως "μεντεσέ" στα σχέδιά τους, πρέπει ο λαός μας, να μη πάει σαν "πρόβατο στη σφαγή".
 • Να απαιτήσει με την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, να μην υπάρξει καμία συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα αμερικανο-ΝΑΤΟικά σχέδια.
 • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.
 • Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων, να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Στη συγκέντρωση και πορεία του ΚΚΕ, έχουν τη δική τους θέση όλοι οι άνθρωποι καλής θέλησης.
 • Όλοι αυτοί που άσχετα από επιμέρους διαφορετικές προσεγγίσεις, συμφωνούν με το ΚΚΕ στα παραπάνω.
 • Όλοι όσοι δεν έχουν τυφλωθεί από το πρόσφατο κλίμα της πατριδοκαπηλίας, αλλά και του κοσμοπολιτισμού.
 • Όσοι και όσες θέλουν να αποτινάξουν το φόβο του σημερινού αρνητικού διεθνώς συσχετισμού δύναμης, μιας και καταλαβαίνουν πως η πραγματική τελικά "υπερδύναμη" είναι η πάλη και η αποφασιστικότητα των λαών.
Απευθυνόμαστε σε αυτούς που ανησυχούν για τις εξελίξεις, για την πατρίδα μας, αλλά δεν σκύβουν το κεφάλι στη μοιρολατρία, μιας και συνειδητοποιούν πως μπορούμε οι λαοί να βαδίσουμε το δικό μας μοναδικά ελπιδοφόρο δρόμο:
 • Του κοινού αγώνα ενάντια στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, για να ανατρέψουμε το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά ανεργία, φτώχεια και πολέμους».
902, Κυριακή 25/02/2018 - 12:27 - Ενημέρωση: Κυριακή 25/02/2018 - 12:39

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.