Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Αλεξανδρούπολη, 11/2/2018: Συλλαλητήριο - Όχι στην εγκατάσταση ΝΑΤΟϊκής βάσης ελικοπτέρων - Όχι στη συμφωνία κυβέρνησης - ΗΠΑ


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Όχι στην εγκατάσταση ΝΑΤΟϊκής βάσης!
Παρασκευή 09/02/2018 - 12:19 - Ενημέρωση: Παρασκευή 09/02/2018 - 12:22
Την Κυριακή στις 11 π.μ. στο δημαρχείο της πόλης το συλλαλητήριο που οργανώνουν Επιτροπές Ειρήνης, σωματεία και φορείς της περιοχής
Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟϊκής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη και τη συμφωνία κυβέρνησης - ΗΠΑ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φλεβάρη στις 11 το πρωί, μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, καλούν οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σωματεία και φορείς της περιοχής.
Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν ο Χρήστος Τρέλλης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα, καθώς και εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας.

Λεωφορεία για το συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη, ενάντια στην εγκατάσταση ΝΑΤΟικής βάσης
Παρασκευή 09/02/2018 - 14:26 - Ενημέρωση: Παρασκευή 09/02/2018 - 14:27
Τη μαζική τους συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στην εγκατάσταση ΝΑΤΟικής βάσης ελικοπτέρων, προετοιμάζουν Επιτροπές Ειρήνης, εργατικά Συνδικάτα και μαζικοί φορείς.
Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω αναχωρήσεις πούλμαν από άλλους νομούς:
- Δράμα: 8 π.μ. από Κεντρική Πλατεία
- Καβάλα: 8.30 π.μ. από Δημοτικό Κήπο
- Ξάνθη: 9 π.μ. από Πλατεία Ελευθερίας
- Κομοτηνή: 9.30 π.μ. από το Δημαρχείο Κομοτηνής.

Καθημερινά ο κατάλογος των φορέων που παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο μεγαλώνει. Συμμετοχή στη συγκέντρωση έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει οι παρακάτω φορείς: Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Έβρου, Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και περιφέρειας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης και Φοιτητικός Σύλλογος Κοινωνικής Διοίκησης στην Κομοτηνή, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας, Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας, Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας, Σύλλογοι Γυναικών (μέλη της ΟΓΕ) Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, Σύλλογος Γονέων Αλεξανδρούπολης, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης.
Επίσης, χαιρετίζουν στρατιώτες του 644 Μ/Κ Τάγματος Πεζικού, του 7ου Λόχου Διαβιβάσεων και του 3 ΛΜΧ/3ΛΕΜ Βάλτου Ορεστιάδας.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου, καθημερινά πραγματοποιούνται εξορμήσεις σε στρατόπεδα, σε χώρους δουλειάς, σε γειτονιές και στα χωριά, μέσα από τις οποίες εκφράζεται η ανησυχία του λαού της περιοχής για την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους κινδύνους που εγκυμονεί για το λαό.
Στον Έβρο, χτες Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις στο στρατόπεδο «Κανδηλάπτη», στα χωριά Μάκρη, Χιλή, Δίκελλα, Μεσημβρία, καθώς και στους εργαζόμενους σε ΔΕΗ, ΙΚΑ, ΔΕΥΑ και ΕΚΑΒ.
Σήμερα οργανώνονται περιοδείες στο στρατόπεδο «Ιωάννου», στα χωριά της Ορεστιάδας, στο παζάρι του Σουφλίου και στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμότειχου.
Αύριο, Σάββατο, προγραμματίζονται περιοδείες στα χωριά του Διδυμότειχου και στο Ελληνοχώρι, στα σούπερ μάρκετ και την αγορά και μαζικές εξορμήσεις με αφετηρία την πλατεία της Ορεστιάδας και το δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.
Οι Επιτροπές Ειρήνης, τα σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, καταγγέλλουν την κυβέρνηση που πανηγυρίζει για τη μετατροπή της περιοχής σε μεταφορικό κόμβο, με τα σχέδια για σιδηροδρομική σύνδεση με Βουλγαρία, την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, αλλά και σε ενεργειακό κόμβο, με την κατασκευή του ΤΑΡ, του IGB, των πλωτών σταθμών για το LNG.
Προειδοποιούν ότι «όπως συμβαίνει με τις ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία, που υπάρχουν χρόνια τώρα στη χώρα μας, έτσι και αυτή η βάση στην Αλεξανδρούπολη θα αξιοποιηθεί για να βελτιώσουν τη θέση τους μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στη μοιρασιά της πίτας που προέρχεται από τη ληστεία των λαών και για να ενισχυθεί η θέση του ΝΑΤΟ στον ανταγωνισμό του με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Ήδη η βάση ελικοπτέρων Αλεξανδρούπολης αξιοποιήθηκε δύο φορές από τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα».
Οι Επιτροπές Ειρήνης καλούν το λαό να συμμετάσχει στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη, για να απαιτήσει:
  • Όχι στην εγκατάσταση της ΝΑΤΟϊκής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη.
  • Όχι στη συμφωνία κυβέρνησης - ΗΠΑ.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Όχι στην πολιτική που μετατρέπει τις μειονότητες σε εργαλείο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής. Οι μειονότητες γέφυρες φιλίας των λαών.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι άλλες ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα - Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
902

ΣΧΕΤΙΚΑ
  • ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  • ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
  • ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
  • ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.