Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Η κυβέρνηση του Μοσκο-Βισύ, το τέλος των μνημονίων και η αρχή της ιδιοκτησίας τους − ΚΚΕ: Θωράκιση του κεφαλαίου - Φτωχοποίηση του λαού

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ
Μνημόνιο ελληνικής ιδιοκτησίας έως τις 21 Ιούνη αναμένει ο Π. Μοσκοβισί
Πέμπτη 08/02/2018 - 17:20 - Ενημέρωση: Πέμπτη 08/02/2018 - 17:28
Εφαρμογή όλων των μέτρων του 3ου μνημονίου κι έπειτα μνημόνιο ελληνικής ιδιοκτησίας με εποπτεία των δανειστών για την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής είναι το τρίπτυχο των δηλώσεων που έκανε ο Πιέρ Μοσκοβισί μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο ευχαρίστησε δημοσίως για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

KKE
Ο Μοσκοβισί επιβεβαίωσε ότι η έξοδος στις αγορές δεν θα σημαίνει τέλος των μνημονίων
Πέμπτη 08/02/2018 - 18:06 - Ενημέρωση: Πέμπτη 08/02/2018 - 18:07
Σε σχόλιο για τις δηλώσεις και τις συναντήσεις του κοινοτικού επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί  (βλ. και πιο κάτω) στην Αθήνα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Αν κάτι επιβεβαίωσε ο Επίτροπος Μοσκοβισί, είναι ότι το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και η έξοδος στις αγορές, δεν θα σημαίνει καθόλου το πραγματικό κι ουσιαστικό τέλος των μνημονίων, τη στιγμή που θα συνεχίζονται τόσο οι παλιές και οι νέες δεσμεύσεις, όσο και η αυστηρή επιτροπεία, που ισχύει άλλωστε για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης και της ΕΕ. Κι αυτό δεν αλλάζει, αν στον τίτλο της λεγόμενης μεταμνημονιακής εποχής αναγράφεται “πρόγραμμα ελληνικής ιδιοκτησίας”.
Άλλωστε, κοινός παρονομαστής τόσο των “θεσμών” όσο και των ελληνικών κυβερνήσεων είναι η επίτευξη των ματωμένων πλεονασμάτων, η υλοποίηση των κατευθύνσεων της ΕΕ και η θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που σημαίνει μεγαλύτερη εκμετάλλευση και φτωχοποίηση του λαού».
902

«Θέλω να ευχαριστήσω τις ελληνικές αρχές για τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει και ιδιαιτέρως τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων και αναφέρθηκε στα βήματα που πρέπει να γίνουν έως τις 21 Ιούνη που θα συνεδριάσει το Eurogroup. Ο βηματισμός δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα μπαράζ μέτρων.
Σημείωσε ότι «πρέπει να ολοκληρώσουμε τα τελευταία μέτρα» της 3ης αξιολόγησης και έπειτα «πρέπει να προετοιμαστούμε για την 4η αξιολόγηση». Πρόσθεσε ότι αν γίνουν αυτά τότε στο Eurogroup στις 21 Ιούνη «μπορούμε να αποφασίσουμε ότι θα κινηθούμε στο τέλος του προγράμματος» και εξήγησε πως «δεν θα υπάρχει 4ο μνημόνιο» αλλά «μετά το πρόγραμμα όλα πρέπει να βασίζονται σε μια συμφωνία που θα βασίζεται στους Έλληνες» και «σε μια στρατηγική που θα έχει ως εμπνευστή την ελληνική πλευρά» και πως «αν αυτό γίνει τους επόμενους μήνες θα είναι πολύ καλό». Έγινε ακόμα πιο σαφής λέγοντας «θέλω η Ελλάδα να είναι ιδιοκτήτρια του προγράμματος και να τηρεί τις δεσμεύσεις της» και πως «αυτό σημαίνει μια εποπτεία».
Για το χρέος ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι θα συνδεθεί με το μνημόνιο ελληνικής ιδιοκτησίας λέγοντας πως «τον Ιούνιο θα πρέπει να υπάρχει μια συνολική συμφωνία τόσο στο πως θα οδηγηθούμε στην τελική ολοκλήρωση του προγράμματος όσο και στο πως θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Επίσης πως μπορούμε να καθορίσουμε μια εποπτεία μετά το πρόγραμμα για μια χώρα που θα σέβεται τις δικές της δεσμεύσεις». Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν μηχανισμοί» που μπορούν να αξιοποιηθούν και πως ο πρωθυπουργός Τσίπρας είναι στην ίδια κατεύθυνση με εμένα».
902, Πηγή φωτό: Eurokinissi
ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ
Χρειάζεται μία «κατάλληλη μορφή εποπτείας» μετά το πρόγραμμα
Πέμπτη 08/02/2018 - 10:23 - Ενημέρωση: Πέμπτη 08/02/2018 - 17:26
Μία «κατάλληλη μορφή εποπτείας» για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος, που θα διασφαλίσει τη μακροχρόνια συνέχιση των μέτρων, προαναγγέλλει ο επίτροπος Οικονομικών, Π. Μοσκοβισί, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.
Αναφερόμενος στην κατάσταση που θα επικρατήσει στη χώρα μετά τον Αύγουστο το 2018, δηλώνει στο ΑΠΕ ότι «οι οικονομικές πολιτικές της Ελλάδας θα παρακολουθούνται μέσω της διαδικασίας συντονισμού που ονομάζουμε Ευρωπαϊκό Εξάμηνο», συμπληρώνοντας πως «επειδή πολλές από τις δεσμεύσεις του προγράμματος θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται για μεγάλο διάστημα μετά τη λήξη του προγράμματος, χρειάζεται επίσης να υπάρξει μια κατάλληλη μορφή εποπτείας μετά το πρόγραμμα».
Στην ίδια συνέντευξη ισχυρίζεται πως «δεν θα υπάρξουν άλλα μνημόνια» και «περαιτέρω ανάγκη για λιτότητα», υπό την προϋπόθεση ότι στο μέλλον θα εφαρμοστούν «υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές».
Επίσης, υποστηρίζει ότι «η ταχεία, ομαλή και επιτυχημένη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης αποτελεί καλό οιωνό για τα επόμενα βήματα». Ως προς την τετάρτη αξιολόγηση, δηλώνει πως «έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε και να αναμένουμε ότι η τελική αξιολόγηση θα προχωρήσει εξίσου ομαλά, υπό τον όρο ότι θα διατηρηθεί από όλες τις πλευρές το εποικοδομητικό πνεύμα που έχει καθορίσει τη συνεργασία τους τελευταίους μήνες». 
Τη συνέχιση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, ώστε να θωρακιστεί η καπιταλιστική ανάπτυξη, προδιαγράφει για την Ελλάδα και η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Η σταθερή δέσμευση για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση της ανάπτυξης», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Παρουσιάζοντας τις χειμερινές προβλέψεις της Κομισιόν, ο Π. Μοσκοβισί δήλωσε ότι «θα διερευνήσουμε τι θα ακολουθήσει μετά, ποια θα είναι η εποπτεία που θα έχει η Ελλάδα μετά το πρόγραμμα», προσθέτοντας πως η Ελλάδα «μετά το τέλος του προγράμματος θα μπορούσε σταδιακά να γίνει και πάλι μια ''κανονική χώρα'' με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις». 
Στις επαφές στην Αθήνα στο επίκεντρο είναι οι «εκκρεμότητες» της τρίτης αξιολόγησης, τα μέτρα της τέταρτης αξιολόγησης αλλά και η «επόμενη μέρα». Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επεξεργάζεται την «αναπτυξιακή στρατηγική» της που θα διασφαλίζει τη συνέχιση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων.
902, Πηγή φωτό: Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.