Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Novartis: Αστ(ε)ίατροι και φαρμακευτικές βδέλλες για το θανατηφόρο ιό του καπιταλισμού − ΚΚΕ: Δεν δίνουμε άλλοθι στις αντιλαϊκές πολιτικές

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»
Παιχνίδια αποπροσανατολισμού και άλλοθι σε αντιλαϊκές πολιτικές
Η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στη ΝΔ και άλλα κόμματα γύρω από την υπόθεση «Novartis» αξιοποιείται για να συγκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια της καπιταλιστικής κρίσης και για να «ξεπλυθεί» η αντιλαϊκή πολιτική, που στην Υγεία εκφράζεται με βάθεμα της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, με αύξηση των πληρωμών από τα λαϊκά στρώματα.
ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Κουρνιαχτός σκανδαλολογίας στην υπηρεσία διαφόρων σκοπιμοτήτων
Τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση «Novartis» πρότεινε ο πρωθυπουργός στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε χτες, «ώστε να εξεταστεί η δικογραφία, να διακριβωθεί αν υπάρχουν ικανοποιητικές ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων... ώστε να προσδιοριστούν και οι σχετικές εισαγγελικές και δικαστικές αρμοδιότητες», όπως ανέφερε.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το ΚΚΕ δεν δίνει άλλοθι σε αποπροσανατολισμό και αντιλαϊκές πολιτικές
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το ακόλουθο σχόλιο για τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης και την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:
«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να παίξει σε παιχνίδια αποπροσανατολισμού, πολύ περισσότερο να δώσει άλλοθι σε αντιλαϊκές πολιτικές, όπως προσπαθεί να κάνει ο κ. Τσίπρας, όπως έκαναν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, λέγοντας ότι η αιτία της κρίσης, των μνημονίων και των λαϊκών προβλημάτων είναι απλά και μόνο η διαφθορά και κάποιοι διεφθαρμένοι πολιτικοί και όχι ένα σύστημα, μια συνολική οικονομική και κοινωνική πολιτική, που έχουν στο DNA τους το κυνήγι του κέρδους, όλα αυτά δηλαδή τα οποία υπηρετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ με πολύ μεγάλη συνέπεια.
Είναι καθαρό ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει στη Βουλή τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση "Novartis" και θα συμβάλει - όσο περνάει απ' το χέρι του - για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου υπάρχουν».

Κραδαίνοντας τη «ρομφαία» της κάθαρσης, ο Αλ. Τσίπρας επιβεβαίωσε με τα λεγόμενά του ότι πρόθεσή τους είναι η αξιοποίηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ως «πλυντηρίου» των πραγματικών αιτιών της κρίσης και των συνεπειών που είχε στο λαό, για να δοθεί άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και για να επισπευστούν διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα ικανές να «φρεσκάρουν» την ικανότητά του να χειραγωγεί το λαό στα ζητούμενα του κεφαλαίου.
Έτσι, η βάση του σκανδάλου, που είναι η εμπορευματοποίηση της Υγείας και του Φαρμάκου, την οποία υπηρετεί με συνέπεια και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συγκαλύφτηκε πίσω από κραυγές και κατηγορίες εναντίον του «παλιού πολιτικού συστήματος», «ηθικής παρακμής» και πάει λέγοντας.
«Η χώρα κατέληξε στη χρεοκοπία και εξαιτίας των πρακτικών διασπάθισης δημόσιου χρήματος (...) Κατέληξε εκεί που κατέληξε εξαιτίας και της ηθικής παρακμής και του εκφυλισμού ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος (...) Μόνο για την υπόθεση της "Novartis" (...) η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο φτάνει στα 23 δισ. Ενα μνημόνιο δηλαδή σχεδόν (...) Γιατί αν αυτά τα 23 δισ. έμεναν στα δημόσια ταμεία, ίσως τελικά να είχαμε αποφύγει συνολικά τη μνημονιακή περιπέτεια μετά το 2010», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός.
Για να αναλάβει στη συνέχεια την «πατριωτική και εθνική ευθύνη», όπως είπε, «να σταματήσει αυτό το πάρτι της διασπάθισης δημόσιου χρήματος», αλλά και της αποκατάστασης της «εμπιστοσύνης» του λαού «απέναντι στους θεσμούς, τη δικαιοσύνη και την πολιτική».
Μάλιστα, επιχείρησε και έναν προκλητικό εξωραϊσμό της κυβέρνησής του, ισχυριζόμενος - την ώρα που νομοθετεί το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά μέτρα - ότι «είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να δικαιώσουμε τις θυσίες της κοινωνίας, θυσίες τεράστιες, που έγιναν ακόμη μεγαλύτερες, επειδή κάποιοι αποφάσισαν να πλουτίσουν στις πλάτες του ελληνικού λαού».
Τέλος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα παραιτηθεί από τη διεκδίκηση αποζημίωσης από τη «Novartis», αν και το προηγούμενο της «Siemens» δείχνει το αντίθετο.
Κατά τα αναμενόμενα, ο Αλ. Τσίπρας ανέβασε τους τόνους απέναντι στη ΝΔ, καταγγέλλοντάς την για επιχείρηση εκφοβισμού, απειλών και εκβιασμού των μαρτύρων, των αρμόδιων εισαγγελέων και συλλήβδην της ελληνικής Δικαιοσύνης, ενώ κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι «έχει χάσει πλέον τον έλεγχο και είναι όμηρος μιας ακροδεξιάς ομάδας στο εσωτερικό του κόμματός του».
Εποπτεία και μετά το τέλος του προγράμματος
Αναφερόμενος στα της οικονομίας, ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε την προσήλωσή του στον «στρατηγικό σχεδιασμό» της «παραγωγικής ανασυγκρότησης» για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Με «δείκτη» των αντιλαϊκών επιδόσεων την «προ ημερών επιτυχημένη έξοδο στις αγορές χρήματος» - με «εγγυητική επιστολή» τα ατελείωτα αντιλαϊκά μέτρα που έχει συμφωνήσει για πολλά ακόμα χρόνια - είπε πως στη βάση που διαμορφώνουν αυτές οι επιδόσεις θα διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις για τους όρους ρύθμισης του χρέους και εξόδου από το τρέχον πρόγραμμα.
Παράλληλα, παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει το μάρμαρο, όταν ανέφερε πως στο «μεταμνημονιακό καθεστώς»  
«η όποια εποπτεία θα είναι αντίστοιχη της εποπτείας που υφίσταται ήδη στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης που έχουν τελειώσει προγράμματα στήριξης (...) θα γίνεται στη βάση του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου του δικού μας, αυτού που εμείς θα προετοιμάσουμε και θα προτείνουμε, στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης».
Ευθύνη για τις διευθετήσεις στα Βαλκάνια
Σε ό,τι αφορά τις διευθετήσεις που «τρέχουν» με την ΠΓΔΜ, ο Αλ. Τσίπρας τις εστίασε στο ονοματολογικό, ενώ τις απέσπασε από το ευρωατλαντικό πλαίσιο εντός του οποίου διεξάγονται, κρύβοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το λαό από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που αναδεικνύεται στον καλύτερο «ντίλερ» των σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή.
Δήλωσε αποφασισμένος «να κλείσουμε ένα κεφάλαιο που κόστισε στη χώρα οικονομικά, διπλωματικά και πολιτικά, με αξιοπρέπεια και πατριωτική ευθύνη», ενώ απευθυνόμενος σε όσους πήραν μέρος στα συλλαλητήρια διερωτήθηκε ποιο ήταν το μήνυμά τους. «Είναι το μήνυμα να μην επιδιώξουμε λύση στο πρόβλημα, που είναι ανοιχτό από το 1992; Αν είναι αυτό το μήνυμα, είναι λάθος, είναι σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. 'Η μήπως το μήνυμα είναι, όπως είπαν και πολλοί εκ των ομιλητών, μη δώσετε το όνομα "Μακεδονία"; Αν αυτό είναι το αίτημα, δεν είναι να κρίνουμε αν είναι λάθος ή σωστό, γιατί πριν κρίνουμε αν είναι λάθος ή σωστό, πρέπει να πούμε την αλήθεια. Ότι είναι εκτός πλαισίου πραγματικότητας. Κι αυτό γιατί ούτε αυτή η κυβέρνηση ούτε και κάθε άλλη μετά το '92 δεν αντιμετωπίζει τέτοιο δίλημμα, να δώσει κανένα όνομα. Πολύ απλά γιατί το όνομα "Μακεδονία" η Ελλάδα, καλώς ή κακώς, το έχει αποδεχθεί εδώ και πολλά χρόνια», ανέφερε.
Όπως είπε, ζητούμενο είναι να πειστούν «οι γείτονες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον όρο "Μακεδονία" δίχως προσδιορισμό, που θα καθιστά σαφές ότι δεν έχει σχέση ούτε γεωγραφική ούτε ιστορική με την ελληνική Μακεδονία (...) να τους πείσει η κυβέρνηση να σταματήσουν παντού τις αλυτρωτικές αναφορές».
Σε αυτήν την κατεύθυνση, υποστήριξε πως «έχουμε κάνει ήδη πολλά βήματα», ενώ κατηγορώντας τη ΝΔ για τη στάση της ανέφερε ότι κάποιοι έσπευσαν «να πουλήσουν πατριωτισμό για να διαπραγματευτούν την κάλυψή τους και τη συγκάλυψη των πρακτικών και των επιλογών τους».
Η διαδικασία για τη σύσταση της Προανακριτικής
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης και τις σχετικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή την πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης «Novartis».
Ακολούθησε έκτακτη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, που αποφάσισε η σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια να είναι διήμερη και να γίνει την Τρίτη και Τετάρτη (20/2 και 21/2).
Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την διερεύνηση των αδικημάτων της δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων, παθητικής δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, δηλαδή ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για τα οποία κατηγορούνται 10 πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.

Στην πρόταση αναφέρεται ότι το αδίκημα της απιστίας, που περιέχεται στη δικογραφία, έχει παραγραφεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.