Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ευρωομάδα της Αριστεράς: Ο «καλύτερος κόσμος τους» δεν έχει σχέση με τον κόσμο της εργασίας – Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Οι ψηφοφορίες για πρόεδρο και αντιπροέδρους του Ευρωκοινοβουλίου

Με προσήλωση στην ΕΕ των Μονοπωλίων
Ο καλύτερος κόσμος τους δεν έχει σχέση με τον κόσμο της εργασίας.

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς, από δεξιά, αφού εκεί ανήκουν: Δημήτρης Παπαδημούλης, για τη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Gabi Zimmer (Die Linke-Γερμανία), εκ νέου Πρόεδρος της Ομάδας, για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Patrick Le Hyaric (PCF/Γαλλία), Malin Bjork (Vänsterpartiet/ Σουηδία), Νεοκλής Συλικιώτης (ΑΚΕΛ/Κύπρος), οι τρεις αντιπρόεδροι. (Τους δυο δικούς μας να τους χαίρονται).


Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Για τις ψηφοφορίες για πρόεδρο και αντιπροέδρους του Ευρωκοινοβουλίου
Δημοσίευση: Τρί, 01/07/2014 - 16:45

Σε ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη στάση της στις ψηφοφορίες για πρόεδρο και αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τονίζεται:

«Η διαδικασία συγκρότησης του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελεί μέρος της προσπάθειας που κάνουν η ΕΕ, οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών και τα κόμματα που τη στηρίζουν, προκειμένου να στελεχώσουν τα διάφορα ευρωενωσιακά όργανα και να προωθήσουν την αντιλαϊκή στρατηγική του κεφαλαίου.
Αυτή η προσπάθεια πραγματοποιείται εν μέσω σφοδρών ανταγωνισμών και αντιθέσεων ανάμεσα στα ευρωπαϊκά μονοπώλια και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν.
Αυτοί οι ανταγωνισμοί δεν έχουν καμιά σχέση με τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, αφού την ίδια στιγμή η προβολή των διάφορων υποψηφιοτήτων συνοδεύεται με την εκστρατεία εξωραϊσμού της ΕΕ και την προβολή κάθε είδους αυταπατών.
Η σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου, όπως και οι υποψήφιοι για την προεδρία και οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελούν έκφραση του αρνητικού για τα λαϊκά συμφέροντα συσχετισμού δύναμης των πρόσφατων ευρωεκλογών.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αποδείξει, σε όλη τη διάρκεια της ύπαρξής του, ότι είναι αναπόσπαστο όργανο της ΕΕ, της ιμπεριαλιστικής διακρατικής συμμαχίας του κεφαλαίου, την οποία και υπηρετεί.
  • Δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο και αντιλαϊκός νόμος που να μη φέρει την έγκριση και την υπογραφή του.
  • Δεν υπάρχει ιμπεριαλιστική επέμβαση και ματοκύλισμα των λαών που να μην έχει τη σφραγίδα του.
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα δώσει αρνητική ψήφο σε όλους τους υποψήφιους για πρόεδρο και αντιπροέδρους της Ευρωβουλής.
Παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις τους, τις αντιπαραθέσεις τους σχετικά με το μείγμα της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και τα ιδιαίτερα συμφέροντα κρατών και μονοπωλίων της ΕΕ στην κούρσα του ανταγωνισμού, οι υποψήφιοι των οργάνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συγκλίνουν στην ίδια στρατηγική επιλογή, που υπηρετεί η Ευρωπαϊκή Ένωση:
  • Δηλαδή την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωενωσιακών μονοπωλίων, της κερδοφορίας τους, την κατάκτηση ισχυρότερων θέσεων στον παγκόσμιο ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό.
Ο σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς, εκ νέου πρόεδρος και κοινός υποψήφιος του "μεγάλου συνασπισμού" των κομμάτων του κεφαλαίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι), όπως και οι υποψήφιοι των άλλων πολιτικών ομάδων, υπηρετούν την ίδια πολιτική. Γι’ αυτό και το ΚΚΕ τους καταψηφίζει.
Την ίδια στάση καταψήφισης κράτησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ όσον αφορά και τους αντιπροέδρους, όπως και τα άλλα όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που η εκλογή τους είναι ήδη προσυμφωνημένη μεταξύ των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένου και του υποψήφιου για θέση αντιπροέδρου, εκ μέρους της GUE/NGL, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη.
Η υποψηφιότητα του τελευταίου, μετά και τα διαπιστευτήρια της υποψηφιότητας Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, αλλά και τη στήριξη στον Γιούνκερ, για να πάρει το χρίσμα ως υποψηφίου προέδρου της Κομισιόν, αναδεικνύει την επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ να "χωθεί" ακόμα πιο βαθιά στην αστική διαχείριση, να αναλάβει μεγαλύτερες ευθύνες στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, για λογαριασμό των συμφερόντων των μονοπωλίων.
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα την αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, θα κλιμακώσει τη δράση της για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, την ενίσχυση της διεθνιστικής αλληλεγγύης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.