Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ουκρανία: Απειλές μετά το 90% της συμμετοχής – Κάθριν Άστον: Δεν θα αναγνωρίσω τα «υποτιθέμενα δημοψηφισμάτα» – Ηγέτες ρωσόφωνων: «Δυνάμεις κατοχής» τα στρατεύματα – 2 νεκροί και 1 τραυματίας ο απολογισμός της θηριωδίας των Ουκρανών στρατιωτών (4 VIDEO+φωτό) – ΑΝΑΝΕΩΣΗ 23:41

Ουκρανία: Απειλές και προειδοποιήσεις καθώς έκλεισαν οι κάλπες
Δημοσίευση: Κυρ, 11/05/2014 - 22:19
Απειλές στους κατοίκους της Ανατολικής Ουκρανίας και προειδοποιήσεις προς τη Ρωσία, εκτοξεύουν η πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου και οι σύμμαχοί της, ΗΠΑ και ΕΕ, καθώς έκλεισαν οι κάλπες του δημοψηφίσματος, με το ερώτημα της αυτονόμησης των δυο περιοχών.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα υψηλή (90%)  στις  περιοχές του Ντονιέτσκ και του Λουχάνσκ, όπου στήθηκαν εκλογικά κέντρα. 

Το δημοψήφισμα συνοδεύτηκε από επιθέσεις του ουκρανικού στρατού σε άμαχους, προκειμένου να σταματήσουν την ψηφοφορία, ενώ στο Ντόνιετσκ, το δημαρχείο του οποίου ήταν εκλογικό κέντρο, αναφέρθηκε ένας νεκρός.

Βίντεο από το Δημαρχείο




Επίσης, έξω από το δημαρχείο της πόλης Κρασνοαρμέισκ, ο ουκρανικός στρατός πυροβόλησε ενάντια στο πλήθος και υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.  
 

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Κάθριν Άστον, είχε ανακοινώσει ότι δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των «υποτιθέμενων δημοψηφισμάτων», τα οποία χαρακτήρισε «παράνομα» και αντίθετα «με τους στόχους της κοινής διακήρυξης της Γενεύης για την άμβλυνση της έντασης».
Στο ίδιο μήκος, το ΥΠΕΞ της Ρουμανίας κάλεσε τη Ρωσία να μην αναγνωρίσει «τα υποτιθέμενα δημοψηφίσματα», να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και «να επανέλθει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, μέσω επίσης μιας άμεσης αποχώρησης από την Κριμαία».
Η κυβέρνηση των φασιστών στο Κίεβο, που αιματοκυλάει το λαό της χώρας, χαρακτήρισε τα δημοψηφίσματα «μία απόπειρα συγκάλυψης εγκλημάτων». Το ουκρανικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε τα δημοψηφίσματα «εγκληματική φάρσα» που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο. «Το Κρεμλίνο εμπνεύστηκε, οργάνωσε και χρηματοδότησε το δημοψήφισμα της 11ης Μαΐου, το οποίο δεν έχει καμία νομική αξία, ενώ δεν θα έχει και καμία νομική συνέπεια για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι τα στρατεύματά της «δεν έχουν αποχωρήσει» από τα σύνορα με την Ουκρανία. Δηλώσεις με τις οποίες θεωρεί άκυρο το δημοψήφισμα έκανε και ο Γάλλος πρόεδρος Φ. Ολάντ.
Στο μεταξύ, στην Ανατολική Ουκρανία, οι ηγέτες των ρωσόφωνων διακηρύττουν ότι μετά το δημοψήφισμα η περιοχή θα προχωρήσει στο σχηματισμό δικών της κρατικών θεσμών και θα θεωρήσει τα κυβερνητικά στρατεύματα «δυνάμεις κατοχής».
Παρέμβαση Σρέντερ
Παρέμβαση στις εξελίξεις έκανε την Κυριακή και ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της κοινοπραξίας που διαχειρίζεται τον αγωγό ο οποίος μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο της Gazprom στη Γερμανία.

Υπεραμύνθηκε των επαφών του με τον Β. Πούτιν και προειδοποίησε κατά της επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, λέγοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα ρωσικά συμφέροντα σε ζητήματα ασφαλείας.
Ο ίδιος χαρακτήρισε τη συμφωνία τελωνειακής ένωσης της Ουκρανίας με την ΕΕ -που τελικά δεν υπέγραψε το Κίεβο- «σημείο έναρξης της παρούσας κρίσης», καθώς η ΕΕ αδιαφόρησε -όπως είπε- για το γεγονός ότι «η Ουκρανία είναι μία βαθιά πολιτισμικά διχασμένη χώρα και την οδήγησε σε μία διαδικασία επιλογής του τύπου "ή το ένα ή το άλλο"».
Σε κάθε περίπτωση, η παρέμβασή του επιβεβαιώνει ότι το μέτωπο των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων απέναντι στη Ρωσία δεν είναι ενιαίο ούτε μέσα στην ίδια την ΕΕ.

2 σχόλια:

  1. Το βίντεο από όπου προέρχεται η τελευταία φωτογραφία.
    Σοκάρει πραγματικά:
    http://www.liveleak.com/view?i=3ec_1399832157

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βίντεο το συμπεριέλαβα, τελικά, από εδώ:
    https://www.youtube.com/watch?v=W4joK6D_-Wc

    Το συγκλονιστικό είναι ότι ένώ βλέπουν μπροστά τους τα αυτόματα, οι ρώσοι, δεν το κουνάνε ρούπι! Ψυχή, ρε πούστη μου!

    Μεμονωμένο!
    Ξυπνάτε, ρε! Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Είναι οι κασιδιάρηδες του παρόντος μας. Είναι η φασιστική Ευρώπη που αναδύεται. Η Ευρώπη του ΣΥΡΙΖΑ: Οι Νεοναζί πρώτα βίασαν, στραγγάλισαν και δολοφόνησαν στο κτήριο του συνδικάτου. Η φωτιά μπήκε για κάλυψη (2 VIDEO-22 Αποκαλυπτικές Φωτό): http://zbabis.blogspot.gr/2014/05/2-video-22.html

    Μόνο σαν το άλλο πρόσωπο του Καπιταλισμού. Έτσι δεν το λέει ο Μπρεχτ;

    Με δύναμη πάλι και πάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.