Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

➽ Ιουδαιοναζί: Επί 90 μέρες σφάζουν ανελέητα τον Παλαιστινιακό λαό ➽ 22.438 νεκροί ➽ 57.614 τραυματίες ➽ VIDEO – tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

Επί 90 μέρες η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από τον ισραηλινό στρατό

Πηγή: Associated Press

Πέμπτη 04/01/2024 - 20:33

Αμείωτες συνεχίζονται σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας οι δολοφονικές επιθέσεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού, οι οποίες συμπλήρωσαν σήμερα 90 μέρες, αυξάνοντας καθημερινά τους αριθμούς των νεκρών και των τραυματισμένων, ισοπεδώνοντας όλο και περισσότερο όλο τον παλαιστινιακό θύλακα και προωθώντας έτσι de facto τα ισραηλινά σχέδια για τον βίαιο ξεριζωμό των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Από τις 7 Οκτώβρη, συνολικά 22.438 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 57.614 έχουν τραυματιστεί, όπως ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, ο Ασράφ αλ-Κούντρα. Εκατόν είκοσι πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 318 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Επίσης, πάνω από 7.000 άνθρωποι αγνοούνται, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια.

Το ισραηλινό μακελειό έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό πάνω από 1,9 εκατομμυρίων Παλαιστινίων, δηλαδή περίπου του 85% του συνολικού πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας.

Καθόλου τυχαία, η ισραηλινή κυβέρνηση και υπουργοί της μιλούν όλο και πιο ανοιχτά για αυτούς τους σχεδιασμούς, παράλληλα με τις απειλές τους για πολύμηνη συνέχιση του μακελειού, αντίστοιχες «διαρροές» πυκνώνουν σε ισραηλινά και άλλα ΜΜΕ, με σενάρια για εκτοπισμό των Παλαιστινίων μέχρι και στη... ΛΔ Κονγκό (!), ενώ καταγράφονται υποκριτικές αντιδράσεις από τις ΗΠΑ και άλλους συμμάχους τους, την ίδια ώρα που στηρίζουν πολύμορφα το κράτος – δολοφόνο.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ δήλωσε σήμερα πως είναι «πολύ ανήσυχος» μετά τα σχόλια Ισραηλινών υψηλόβαθμων αξιωματούχων που καλούν τους Παλαιστινίους να φύγουν από τη Γάζα.

«Το διεθνές δίκαιο απαγορεύει την αναγκαστική μεταφορά ανθρώπων που προστατεύονται στο εσωτερικό μιας κατεχόμενης περιοχής ή τον εκτοπισμό τους από αυτή την περιοχή», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το «85% των κατοίκων της Γάζας είναι ήδη εσωτερικά εκτοπισμένοι» και τόνισε ότι «έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

(Με πληροφορίες από «Al Jazeera», ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.