Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

➽ 103 μέρες ➽ Και η σφαγή συνεχίζεται ➽ Τουλάχιστον 24.285 νεκροί από τους ασταμάτητους βομβαρδισμούς του κράτους-δολοφόνου ➽ VIDEO -Tweet

*

Όταν αμύνεσαι είσαι τρομοκράτης, όταν επιτίθεσαι είσαι αμυνόμενος Αμερικανοβρετανικό 4ο Ράιχ Ολονύχτια επιδρομή στην Υεμένη από ΗΠΑ και Βρετανία Μπάιντεν - Σούναν: Απειλούν και εμφανίζουν αμυντική την επιδρομή Οι Βρετανοί ενέπλεξαν και την Κύπρο «Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου, για την ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος» Καλεί σε πορεία στις Βρετανικές βάσεις από όπου έγιναν επιδρομές στην Υεμένη Οι Χούθι προειδοποιούν με αντίποινα και συνέχιση των χτυπημάτων Διαδηλώσεις σε Λευκό Οίκο και Νέα Υόρκη Αντιδράσεις από Ιράν, Ρωσία και Κίνα

*

Περί Χάγης: Είναι από τώρα τραγωδία. Εθελότυφλη ταξική δικαιοσύνη. Αν και δεν πρόκειται να βγει τίποτα είναι τουλάχιστον κάτι που μπορεί να επηρεάσει κάπως την κοινή γνώμη. Οι αποφάσεις είναι θεωρητικά δεσμευτικές, αλλά δεν υπάρχει μηχανισμός που να διασφαλίζει την εφαρμογή τους. Άσε που η όποια απόφαση για γενοκτονία μπορεί να εκδοθεί μετά από χρόνια...

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

Η Κούβα υποστηρίζει την προσφυγή της Νότιας Αφρικής στο Διεθνές Δικαστήριο κατά της γενοκτονίας του Ισραήλ στην Παλαιστίνη ‒ Δήλωση του Υπουργείου
Εξωτερικών

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Τουλάχιστον 24.285 νεκροί από τους ασταμάτητους βομβαρδισμούς του κράτους-δολοφόνου

Τετάρτη 17/01/2024 - 13:54

Σφοδρές συνεχίζονται και σήμερα, για 103η μέρα, οι δολοφονικές ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τους δεκάδες χιλιάδες θανάτους και τραυματισμούς Παλαιστινίων και συσσωρεύοντας ακόμα περισσότερο μπαρούτι για παραπέρα κλιμάκωση και γενίκευση του πολέμου στην περιοχή.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, που επικαλείται τοπικές και ιατρικές πηγές, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής διέπραξαν δεκαέξι επιθέσεις κατά τις τελευταίες 24 ώρες στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας 163 ανθρώπους και 350 τραυματίες. Το Wafa ανέφερε ότι πολλά πτώματα εξακολουθούν να αγνοούνται κάτω από τα ερείπια και στους δρόμους και τα πληρώματα ασθενοφόρων και πολιτικής άμυνας δεν μπορούν να φτάσουν σε αυτά.

Οι βομβαρδισμοί, που πραγματοποίησε το κράτος-δολοφόνος όλη τη νύχτα, συνεχίστηκαν και τις πρωινές ώρες, στοχεύοντας, μεταξύ άλλων, σπίτια στην Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα.

 

Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν μετά από τις συνεχιζόμενες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές με στόχο την περιοχή Αλ Ταβάμ και την περιοχή γύρω από το νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στην Μπέιτ Λαχία, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Με βάση τον μέχρι τώρα απολογισμό, η συνεχιζόμενη ισραηλινή επίθεση στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου έχει οδηγήσει σε τουλάχιστον 24.285 νεκρούς, περισσότερο από το 70% των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά και 61.154 τραυματίες.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το μακελειό και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με τους νεκρούς σήμερα από τις ισραηλινές επιδρομές να φτάνουν ήδη τους επτά.

Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινή επίθεση με drone που είχε στόχο τη συνοικία Αλ Ταμάμ στον καταυλισμό Τουλκάρεμ.

Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα σε επίθεση ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών με στόχο όχημα κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα, ανατολικά της Ναμπλούς, σύμφωνα με τοπικές πηγές και πηγές ασφαλείας.

902

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη νότια Γάζα - Πάνω από 80 νεκροί

Τετάρτη 17/01/2024 - 08:02

Το Ισραήλ πολλαπλασίασε χθες Τρίτη και συνεχίζει σήμερα τους εντατικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου αναμένονται φάρμακα για τους ομήρους στα χέρια της Χαμάς και ανθρωπιστική βοήθεια για τον παλαιστινιακό πληθυσμό, στο πλαίσιο συμφωνίας που κλείστηκε με μεσολάβηση του Κατάρ και της Γαλλίας.

Μετά τα μεσάνυχτα, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για ισραηλινά πλήγματα κοντά στο νοσοκομείο Νάσερ της Χαν Γιούνις, της μεγαλύτερης πόλης της νότιας Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, οι βομβαρδισμοί προκάλεσαν πανικό και φυγή εκτοπισμένων εξαιτίας των μαχών, που είχαν βρει καταφύγιο τις τελευταίες εβδομάδες στην πελώρια αυλή της δομής υγείας.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας έκανε λόγο για «μεγάλο αριθμό» θυμάτων, τουλάχιστον 81 νεκρούς, στους νυχτερινούς βομβαρδισμούς στη Χαν Γιούνις και άλλες περιοχές του θυλάκου.

Βυθισμένη σε ανθρωπιστική κατάσταση που χαρακτηρίζεται «καταστροφική», η Λωρίδα της Γάζας είναι αντιμέτωπη με «κίνδυνο λιμού» και κρίση δημόσιας υγείας, εν μέσω χειμώνα και κύματος ψύχους, δεν σταματά να προειδοποιεί ο ΟΗΕ.

Την ίδια στιγμή η Γάζα υφίσταται την «πιο μακρά» διακοπή των τηλεπικοινωνιών που έχει καταγραφεί «από το ξέσπασμα του πολέμου» με «την πλειονότητα των κατοίκων να μην είναι σε θέση να έλθει σε επαφή με τον έξω κόσμο από τη 12η Ιανουαρίου», κατέγραψε η NetBlocks, υπηρεσία παρακολούθησης της διαδικτυακής δραστηριότητας.

Χθες Τρίτη το Κατάρ ανακοίνωσε πως κλείστηκε συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, κατόπιν μεσολάβησης του εμιράτου και του Παρισιού, που αφορά την «είσοδο φαρμάκων (...) για τους ομήρους και σε αντάλλαγμα φορτίου με ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας».

«Τα φάρμακα και η βοήθεια θα σταλούν αύριο (σ.σ. σήμερα) στην πόλη Αλ Αρίς» της Αιγύπτου «με δυο αεροσκάφη των ενόπλων δυνάμεων του Κατάρ, ενόψει της μεταφοράς τους στη Λωρίδα της Γάζας», εξήγησε ο επικεφαλής της διπλωματίας του εμιράτου.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.