Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

ΥΕΜΕΝΗ ➽ Τεράστιες διαδηλώσεις ενάντια στα αμερικανοβρετανικά πλήγματα ➽ VIDEO-Tweet ➽ Νέες αεροπορικές επιδρομές στην πρωτεύουσα της Υεμένης, εξαπέλυσαν τα ξημερώματα ΗΠΑ και Βρετανία

*

➽ Όταν αμύνεσαι είσαι τρομοκράτης, όταν επιτίθεσαι είσαι αμυνόμενος ➽ Αμερικανοβρετανικό 4ο Ράιχ ➽ Ολονύχτια επιδρομή στην Υεμένη από ΗΠΑ και Βρετανία ➽ Μπάιντεν - Σούναν: Απειλούν και εμφανίζουν αμυντική την επιδρομή ➽ Οι Βρετανοί ενέπλεξαν και την Κύπρο ➽ «Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου, για την ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος» ➽ Καλεί σε πορεία στις Βρετανικές βάσεις από όπου έγιναν επιδρομές στην Υεμένη ➽ Οι Χούθι προειδοποιούν με αντίποινα και συνέχιση των χτυπημάτων Διαδηλώσεις σε Λευκό Οίκο και Νέα Υόρκη ➽ Αντιδράσεις από Ιράν, Ρωσία και Κίνα

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

Η Κούβα υποστηρίζει την προσφυγή της Νότιας Αφρικής στο Διεθνές Δικαστήριο κατά της γενοκτονίας του Ισραήλ στην Παλαιστίνη ‒ Δήλωση του Υπουργείου
Εξωτερικών

*

ΥΕΜΕΝΗ

Τεράστιες διαδηλώσεις ενάντια στα αμερικανοβρετανικά πλήγματα

Παρασκευή 12/01/2024 - 21:03

Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Υεμένης ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα των Χούθι να διαδηλώσουν στη Σαναά και άλλες μεγάλες πόλεις κατά των πληγμάτων που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και η Βρετανία στη χώρα, πολλαπλασιάζοντας τους κινδύνους γενίκευσης του πολέμου στην περιοχή, με την εμπλοκή κι άλλων δυνάμεων, όπως το Ιράν.

Το πλήθος κατέκλυσε την πλατεία Σαμπίν, στην καρδιά της Σαναά, κρατώντας σημαίες της Υεμένης και της Παλαιστίνης.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης έκαναν λόγο για πάνω από ένα εκατομμύριο συμμετέχοντες και υποστήριξαν ότι η «αμερικανοβρετανική επίθεση εναντίον της Υεμένης αποτελεί ένδειξη της στήριξης στη σιωνιστική οντότητα και μια απόπειρα να μας εμποδίσουν να στηρίξουμε την Παλαιστίνη».

Σύμφωνα με ανταποκριτές του AFP, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε άλλες πόλεις που ελέγχουν οι Χούθι, όπως στη Χοντέιντα, την Ίμπ και την Σααντά.

Από την έναρξη του ισραηλινού μακελειού στη Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου, διαδηλώσεις συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους της Γάζας πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στη Σαναά.

Ωστόσο, η τελευταία αυτή κινητοποίηση είχε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς ακολούθησε τα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα εναντίον στόχων των Χούθι ως αντίποινα για τις επιθέσεις τους εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

902

*

ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέες αεροπορικές επιδρομές στην πρωτεύουσα της Υεμένης, εξαπέλυσαν τα ξημερώματα ΗΠΑ και Βρετανία

Σάββατο 13/01/2024 - 07:14

Νέες αεροπορικές επιδρομές στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σανάα, εξαπέλυσαν τα ξημερώματα οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah, που πρόσκειται στους Χούθι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Al Jazeera, στο στόχαστρο βρέθηκε αεροπορική βάση στα περίχωρα της πρωτεύουσας Σανάα, ενώ αναφέρθηκαν επίσης εκρήξεις στην πόλη Χοντέιντα.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέα επίθεση στην Υεμένη, αφότου έπληξαν την προηγούμενη ημέρα περίπου 30 θέσεις των Χούθι.  

Εξάλλου, καταδρομικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εξαπέλυσε τα ξημερώματα πυραύλους Tomahawk εναντίον θέσης ραντάρ των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, ανακοίνωσε το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

«Το πλήγμα εξαπέλυσε το USS Carney (DDG 64) χρησιμοποιώντας πυραύλους Tomahawk», αναφέρει, μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της CENTCOM.

Στο μεταξύ, αγνοείται η τύχη δύο ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που συμμετείχαν σε "επιχειρήσεις" στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας το βράδυ της Πέμπτης, ανακοίνωσε την Παρασκευή το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απείλησε τους αντάρτες Χούθι και με άλλα πλήγματα σε θέσεις τους αν αυτοί δεν σταματήσουν τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα.

Από την πλευρά τους, οι αντάρτες Χούθι απείλησαν με αντίποινα στα χθεσινά πλήγματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη, λέγοντας πως τα συμφέροντα των δύο χωρών θεωρούνται πλέον "νόμιμοι στόχοι".

(Με πληροφορίες από Al Jazeera - ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.