Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

➽ Οι ιουδαιοναζί συνεχίζουν με αμείωτη ένταση το μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας ➽ Πολύνεκροι ισραηλινοί βομβαρδισμοί από το κράτος-δολοφόνο ➽ 24.448 νεκροί ➽ 61.000 τραυματίες ➽ Το 80% του πληθυσμού αναγκάστηκε να φύγει από τα σπίτια του ➽ ΠΟΥ: Κρούσματα ηπατίτιδας Α, μεταδοτικής νεφροπάθειας, και «χιλιάδες» κρούσματα ίκτερου ➽ Επίθεση Χούθι σε πλοίο ΗΠΑ ελληνικής εταιρείας ➽ VIDEO - Tweet

*

Όταν αμύνεσαι είσαι τρομοκράτης, όταν επιτίθεσαι είσαι αμυνόμενος Αμερικανοβρετανικό 4ο Ράιχ Ολονύχτια επιδρομή στην Υεμένη από ΗΠΑ και Βρετανία Μπάιντεν - Σούναν: Απειλούν και εμφανίζουν αμυντική την επιδρομή Οι Βρετανοί ενέπλεξαν και την Κύπρο «Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου, για την ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος» Καλεί σε πορεία στις Βρετανικές βάσεις από όπου έγιναν επιδρομές στην Υεμένη Οι Χούθι προειδοποιούν με αντίποινα και συνέχιση των χτυπημάτων Διαδηλώσεις σε Λευκό Οίκο και Νέα Υόρκη Αντιδράσεις από Ιράν, Ρωσία και Κίνα

*

Περί Χάγης: Είναι από τώρα τραγωδία. Εθελότυφλη ταξική δικαιοσύνη. Αν και δεν πρόκειται να βγει τίποτα είναι τουλάχιστον κάτι που μπορεί να επηρεάσει κάπως την κοινή γνώμη. Οι αποφάσεις είναι θεωρητικά δεσμευτικές, αλλά δεν υπάρχει μηχανισμός που να διασφαλίζει την εφαρμογή τους. Άσε που η όποια απόφαση για γενοκτονία μπορεί να εκδοθεί μετά από χρόνια...

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

Η Κούβα υποστηρίζει την προσφυγή της Νότιας Αφρικής στο Διεθνές Δικαστήριο κατά της γενοκτονίας του Ισραήλ στην Παλαιστίνη ‒ Δήλωση του Υπουργείου
Εξωτερικών

*

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΣΦΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ

Πολύνεκροι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη νότια Λωρίδα της Γάζας (VIDEO)

 

Από προηγούμενη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα

Παρασκευή 19/01/2024 - 08:15

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα, με αμείωτη ένταση, το μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας, εντείνοντας τα φονικά πλήγματα ιδιαίτερα στις πόλεις Χαν Γιούνις και Ράφα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, αναφέρθηκαν σφοδρά πυρά και αλλεπάλληλα αεροπορικά πλήγματα στη Χαν Γιούνις, τη μεγαλύτερη πόλη της νότιας Λωρίδας της Γάζας.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος κατήγγειλε τα «εντατικά» πυρά πυροβολικού στην περιοχή όπου βρίσκεται το Νοσοκομείο «Άμαλ» («Ελπίδα»), ενώ το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μεταδίδει πως υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες εξαιτίας των πληγμάτων της νύχτας στη Χαν Γιούνις, επίκεντρο των εχθροπραξιών τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το «Αλ Τζαζίρα», περισσότεροι από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις τελευταίες ισραηλινές επιθέσεις, εκ των οποίων σχεδόν 30 στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ.

Συνολικά, οι νεκροί Παλαιστίνιοι έφτασαν τους 24.448 και οι τραυματίες τους 61.000.

Στη Λωρίδα της Γάζας, όπου τουλάχιστον το 80% του πληθυσμού αναγκάστηκε να φύγει από τα σπίτια του εξαιτίας των βομβαρδισμών ή των μαχών, η ανθρωπιστική κατάσταση γίνεται ολοένα πιο κρίσιμη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας πως έχει καταγράψει 24 κρούσματα ηπατίτιδας Α, μεταδοτικής νεφροπάθειας, καθώς και «χιλιάδες» κρούσματα ίκτερου που «πιθανόν» συνδέονται με την εξάπλωση αυτής της μορφής ηπατίτιδας.

«Οι απάνθρωπες συνθήκες ζωής -σχεδόν καθόλου πόσιμο νερό, το ότι δεν υπάρχουν καθαρές τουαλέτες, ούτε η δυνατότητα να απολυμαίνει κανείς το περιβάλλον του- θα επιτρέψουν στην ηπατίτιδα Α να εξαπλωθεί περαιτέρω», υπογράμμισε μέσω X (του πρώην Twitter) ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, ο επικεφαλής του ΠΟΥ, χαρακτηρίζοντας την υγειονομική κατάσταση «εκρηκτικά επικίνδυνη».

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε επιδρομές και σε διάφορους τομείς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ειδικά στην Τουλκάρμ, όπου το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής κάνει λόγο για τουλάχιστον 6 νεκρούς από προχθές Τετάρτη.

902

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΞΑΝΑ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε εμπορικό πλοίο των ΗΠΑ που διαχειρίζεται ελληνική ναυτιλιακή

Πηγή φωτο: Marine Traffic

Παρασκευή 19/01/2024 - 08:04

Οι Υεμενίτες πολιτοφύλακες Χούθι ανέλαβαν τις πρώτες πρωινές ώρες την ευθύνη για πλήγματα εναντίον αμερικανικού εμπορικού πλοίου που διαχειρίζεται ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία στον Κόλπο του Άντεν, που σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, δεν προκάλεσε θύματα, ούτε υλικές ζημιές.

Κατά τον εξειδικευμένο ιστότοπο Marine Traffic, το Chem Ranger είναι πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο υπό σημαία νήσων Μάρσαλ, που πλέει τις τελευταίες ημέρες στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης.

Το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση») επιβεβαίωσε πως οι Χούθι έβαλαν πράγματι στο στόχαστρο αμερικανικό εμπορικό πλοίο που διαχειρίζεται ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία χθες Πέμπτη με «δυο πυραύλους», χωρίς όμως να χτυπηθεί το Chem Ranger, όπως υποστήριξαν οι Χούθι.

Νωρίτερα, χθες Πέμπτη, ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε βομβαρδισμούς για να καταστρέψει πυραύλους των Χούθι που «επρόκειτο να εκτοξευθούν άμεσα» εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που η Ουάσιγκτον διεξήγαγε επιδρομές εναντίον θέσεων των Χούθι της Υεμένης, κίνημα το οποίο ενέταξε ξανά προχθές Τετάρτη σε κατάλογο με «τρομοκρατικές» οργανώσεις που καταρτίζει.

902

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού

Πηγή: Associated Press

Πέμπτη 18/01/2024 - 23:00

Τουλάχιστον 172 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 326 τραυματίστηκαν στην 104η ημέρα της επιδρομής του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, με τον ισραηλινό στρατό να αυξάνει τα πλήγματα στο πιο νότιο τμήμα του Παλαιστινιακού θύλακα, χτυπώντας περιοχές που είχαν χαρακτηριστεί ως ασφαλείς και σφίγγοντας τον κλοιό σε χιλιάδες άμαχους που προσπαθούν να προστατευθούν από τις ισραηλινές βόμβες, αλλά και τον καιρό.

Συνολικά 24.620 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 61.830 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από τις 7 Οκτώβρη, όπως ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε τα βασικά κτίρια του πανεπιστημίου Al-Israa στη νότια Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένου του κτιρίου που φιλοξενούσε εκθέματα ενός «Εθνικού Μουσείου» μεταξύ των οποίων και τρία σπάνια αρχαία αντικείμενα τέχνης. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες πριν καταστρέψουν τα κτίρια του πανεπιστημίου λεηλάτησαν και έκλεψαν ότι μπόρεσαν, ανέφερε το ίδιο πρακτορείο.

Επίσης, κατέστρεψαν το μοναδικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο της περιοχής που βρισκόταν στο κτιριακό συγκρότημα του πανεπιστημίου Al-Israa.

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα και στη Δυτική Όχθη

Οι τρομοκρατικές και φονικές εισβολές του ισραηλινού στρατού κατοχής στη Δυτική Οχθη συνεχίστηκαν και σήμερα με την αιματηρή επίθεση στην πόλη Τουλκαρέμ να εντείνεται για δεύτερη μέρα.

Οι κατοχικές δυνάμεις σκότωσαν τον 28χρονο Παλαιστίνιο Μοχάμαντ Φαϊσάλ Ντάουας στην Τουλκαρέμ, με πυρά ελεύθερου σκοπευτή στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς. Πριν τη δολοφονία του 28χρονου στην Τουλκαρέμ είχαν προηγηθεί οι δολοφονίες άλλων εννιά νεαρών Παλαιστινίων από το βράδυ της Τετάρτης.

Στη συνέχεια Ισραηλινοί στρατιώτες ανατίναξαν τουλάχιστον ένα σπίτι αφού ανάγκασαν τους ενοίκους να το εγκαταλείψουν μόνο με τα ρούχα που φορούσαν Κατά την ανατίναξη του κτιρίου υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές και παρακείμενα σπίτια.

Παράλληλα, μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού συνέχισαν την καταστροφή δρόμων, υποδομών ηλεκτρικού ρεύματος, υδροδότησης (όπως κάνουν εδώ και τρεις μήνες σε διάφορες πόλεις της Δυτικής Οχθης) σε μία προσπάθεια να αναγκάσουν τον πληθυσμό να ξεριζωθεί.

Επιπλέον, συνέλαβαν εκατοντάδες νεαρούς ακόμη και 16 ετών και τους έβαλαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για «ανάκριση», όπου συχνά έχουν καταγγελθεί ψυχολογικά και σωματικά βασανιστήρια και παραβιάσεις βασικών δικαιωμάτων.

Μάχες αναφέρθηκαν και στα περίχωρα της Ναμπλούς.

Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

902

*

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Εντείνει τα φονικά του πλήγματα σε νότια Γάζα και Δυτική Όχθη το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος (VIDEO)

Πηγή: Associated Press

Πέμπτη 18/01/2024 - 12:19

Ο ισραηλινός στρατός ενέτεινε τα φονικά πλήγματά του στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας καθώς η βάρβαρη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Παλαιστινιακού λαού βρίσκεται στον τέταρτο μήνα της.

Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αυτόπτες μάρτυρες, εντατικοί ισραηλινοί βομβαρδισμοί στοχοθέτησαν έναν τομέα κοντά στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς. Κάνοντας λόγο για «την πιο δύσκολη και πιο έντονη νύκτα» ισραηλινών βομβαρδισμών στη Χαν Γιουνίς από την αρχή του πολέμου, η Χαμάς ανακοίνωσε τον θάνατο τουλάχιστον 81 Παλαιστινίων σ' αυτή την πόλη, όπου επικεντρώνονται οι μάχες, και αλλού στη Λωρίδα της Γάζας.

Στη Ράφα, επίσης στη νότια Γάζα, τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Στο κέντρο της Γάζας, Παλαιστίνιοι επιθεωρούν τις ζημιές που έχουν προκληθεί από τις μάχες και τους βομβαρδισμούς στον οδό Σαλαντίν.

«Οι (ισραηλινές) δυνάμεις κατοχής άφησαν πίσω τους έναν σεισμό. Είναι χειρότερα από σεισμό. Εξακολουθούν να υπάρχουν μάρτυρες κάτω από τα συντρίμμια και πτώματα σε αποσύνθεση», λέει ο Αζίζ αλ-Μουσάνταρ μπροστά από κατεστραμμένες πολυκατοικίες.

Οι βομβαρδισμοί έχουν ισοπεδώσει ολόκληρες συνοικίες, έχουν προκαλέσει μια μείζονα ανθρωπιστική κρίση και έχουν θέσει εκτός λειτουργίας περισσότερα από τα μισά νοσοκομεία στο παλαιστινιακό έδαφος, στο οποίο το Ισραήλ επιβάλλει αποκλεισμό από το 2007 και πλήρη πολιορκία από τις 9 Οκτώβρη.

Εδώ και έξι ημέρες υπάρχει σχεδόν πλήρης διακοπή του Ίντερνετ και των τηλεφωνικών επικοινωνιών σ' αυτό το μικρό έδαφος των 362 τετραγωνικών χιλιομέτρων όπου ζουν περίπου 2,4 εκατομμύρια κάτοικοι.

Την Τρίτη, ο μεσολαβητής από το Κατάρ ανακοίνωσε μια συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς για την είσοδο φαρμάκων για τους ομήρους με αντάλλαγμα βοήθεια για τους αμάχους στη Γάζα.

Οι αυτοκινητοπομπές με τα φάρμακα και την ανθρωπιστική βοήθεια «εισήλθαν στη Γάζα», έγραψε στην πλατφόρμα X ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, ο Μάζεντ αλ-Ανχάρι, χωρίς να διευκρινίσει αν τα φάρμακα παραδόθηκαν στους ομήρους.

Νεκροί και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που βρίσκεται από το 1967 υπό ισραηλινή κατοχή, δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πλήγματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών του ισραηλινού στρατού και τις μάχες στις περιφέρειες της Ναμπλούς και της Τουλκάρμ, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.

Ο κατοχικός στρατός, ο οποίος από τις 7 Οκτωβρίου έχει εντείνει τις επιχειρήσεις του στη Δυτική Όχθη, παρουσίασε τον έναν από τους νεκρούς μαχητές ως τον αρχηγό ενός «τρομοκρατικού πυρήνα» ο οποίος «σχεδίαζε επικείμενη επίθεση μεγάλης έκτασης».

Η διεθνής κοινότητα εκφράζει φόβους για επέκταση της σύγκρουσης με τις καθημερινές ανταλλαγές πυρών στα λιβανοϊσραηλινά σύνορα ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη «Χεζμπολλάχ» και τον πολλαπλασιασμό των επιθέσεων των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο αρχηγός του ισραηλινού Γενικού Επιτελείου Χέρζι Χαλέβι προειδοποίησε πως η πιθανότητα ενός πολέμου «μέσα στους προσεχείς μήνες» στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με το Λίβανο είναι σήμερα «πολύ πιο αυξημένη».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.