Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

➽ ΚΚΕ: Διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του Β. Ι. Λένιν (1870-1924) θα κυκλοφορήσει με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 20-21 Γενάρη ➽ Πανεξόρμηση ετοιμάζουν οι Κομματικές Οργανώσεις ➽ STUDIO new star art cinema ➽ «100 Χρόνια Λένιν. Συνεχίζουμε στο δρόμο της ανατροπής. Για το Σοσιαλισμό, την απάντηση για τον 21ο αιώνα» ➽ Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

*

Βλέπε

STUDIO new star art cinema: Το σινεμά της ιστορικής μνήμης — 100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν (1924-2024) — Εκδηλώσεις, Αφιερώματα, Βιβλία — Πρεμιέρα 21 Ιαν. 2024 με τα «Τρία τραγούδια για τον Λένιν» (1934) από τον εισηγητή του σύγχρονου ντοκιμαντέρ, Τζίγκα Βερτόφ, συνοδεία ζωντανής μουσικής — Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: «100 Χρόνια Λένιν. Συνεχίζουμε στο δρόμο της ανατροπής. Για το Σοσιαλισμό, την απάντηση για τον 21ο αιώνα» ➽ Επίμετρο Μποτίλιας: Ποιήματα για τον Λένιν

και

ΚΚΕ: Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Β. Ι. Λένιν

*

ΜΕ ΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ»

Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Β. Ι. Λένιν

Πανεξόρμηση ετοιμάζουν οι Κομματικές Οργανώσεις

Διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του Β. Ι. Λένιν (1870-1924) θα κυκλοφορήσει με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 20-21 Γενάρη.

Ακατάπαυστα προετοιμάζονται τις δυο μέρες που απομένουν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, για να φτάσει η εφημερίδα μαζί με τη Διακήρυξη σε χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, βιοπαλαιστές, νέους και νέες, γυναίκες, επιστήμονες.

«Με πανστρατιά των μελών, των οπαδών και φίλων του Κόμματος υποδεχόμαστε τη Διακήρυξη της ΚΕ για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του μεγαλύτερου επαναστάτη που ανέδειξε το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα τον 20ό αιώνα», σημειώνει στον «Ριζοσπάστη» ο Μάκης Μακρής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής.

«Η κυκλοφορία της Διακήρυξης της ΚΕ αποτελεί την έναρξη μιας σειράς πολύμορφων πρωτοβουλιών του ΚΚΕ, που θα ξεδιπλωθούν σε όλη τη διάρκεια του 2024 με τον τίτλο "100 χρόνια Λένιν - Σοσιαλισμός η απάντηση στον 21ο αιώνα". Μέσα από αυτές επιδιώκουμε να φωτίσουμε την επικαιρότητα του σοσιαλισμού, τον δρόμο και την προετοιμασία για την επαναστατική ανατροπή σήμερα, την προβολή της ανωτερότητας του σοσιαλισμού στην οικονομία και εξουσία, στο έδαφος μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη, ο λαός, η νεολαία», τονίζει.

Επισημαίνει ότι «στην ηγετική φυσιογνωμία του Β. Ι. Λένιν τιμάμε τη νικηφόρα πορεία των Μπολσεβίκων προς το κοσμοϊστορικό γεγονός της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, την καθοριστική μάχη για την εδραίωση της εργατικής εξουσίας και την τιτάνια προσπάθεια οικοδόμησης του σοσιαλισμού.

Αυτή η πορεία, καθοδηγητής της οποίας ήταν ο Λένιν, αποτέλεσε την έμπρακτη απόδειξη ότι η εργατική τάξη και ο λαός έχουν τη δύναμη να σηκώσουν το ανάστημά τους, να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους απέναντι στον πραγματικό τους αντίπαλο, την αστική τάξη, το κράτος και το πολιτικό της σύστημα» .

Υπογραμμίζει πως «τα συμπεράσματα από τη ζωή και δράση του Λένιν, που αποτέλεσε τον θεμελιωτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Νέου Τύπου, είναι ιδιαίτερα επίκαιρα και διδακτικά, ώστε να κατορθώσουμε να υλοποιήσουμε ένα από τα βασικά καθήκοντα που έθεσε το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ: Να γίνει ακόμα πιο διακριτός στις πλατιές εργατικές - λαϊκές δυνάμεις ο ρόλος του ΚΚΕ ως ισχυρής οργανωμένης ιδεολογικοπολιτικής εργατικής - λαϊκής πρωτοπορίας, ως του φορέα νέων ιδεών της επαναστατικής κοινωνικής προοπτικής, απάντησης στα μεγάλα ζωτικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και απαιτούν επιτακτικά τη λύση τους τον 21ο αιώνα».

Για την οργάνωση της πανεξόρμησης σημειώνει ότι «σχεδιάζοντας με χαρτί και μολύβι, φιλοδοξούμε να πραγματοποιήσουμε ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα στους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία της Αττικής, σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, σε γειτονιές, για να διαδώσουμε πλατιά τον "Ριζοσπάστη" με τη Διακήρυξη» και συμπληρώνει «να συζητήσουμε για τους μεγάλους και σημαντικούς στόχους που θέτουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, πρωτοστατώντας στην ανάπτυξη και κλιμάκωση της εργατικής - λαϊκής πάλης απέναντι στην πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, αστικών κομμάτων που καταδικάζουν τον λαό στην ακρίβεια, στο καθηλωμένο εισόδημα, τη φοροληστεία, την εμπορευματοποίηση κρίσιμων τομέων όπως της Υγείας και της Παιδείας, τους κινδύνους από τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους δολοφονικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Επιδιώκουμε να δυναμώσει η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες, για να δυναμώσει και να διευρυνθεί το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής.

Με όσους συναντηθούμε με τον "Ριζοσπάστη", συζητάμε για τη συμβολή που μπορεί να δώσει ο καθένας στις καθημερινές μάχες, στις συσκέψεις και εκδηλώσεις, στη μεγάλη εργατική συγκέντρωση και συναυλία των κλαδικών Οργανώσεων της Αττικής στις 5 Φλεβάρη στο Σπόρτινγκ, στο μεγάλο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και ενάντια στην εμπλοκή στις 27 Γενάρη, στην κλιμάκωση με πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη, μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη».

«Παροτρύνουμε για τη μελέτη της Διακήρυξης της ΚΕ, επιδιώκοντας να οργανώσουμε ουσιαστική συζήτηση για το περιεχόμενό της, γιατί έχουμε την ακλόνητη πεποίθηση ότι με τη δράση μας μπορούμε να ανοίξουμε περισσότερο τη χαραμάδα σήμερα στον πάγο που έσπασε με την πρωτοπόρα δράση του μεγάλου επαναστάτη Β. Ι. Λένιν και των Μπολσεβίκων», καταλήγει ο Μ. Μακρής.

«Τη δική τους προετοιμασία κάνουν στο πλευρό των Κομματικών Οργανώσεων εκείνες της ΚΝΕ, προκειμένου να φτάσει η Διακήρυξη σε όλα τα μέλη και τους φίλους της Οργάνωσης», σημειώνει ο Αντώνης Μοχιανάκης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και του Γραφείου Περιοχής της Αττικής.

Όπως εξηγεί, «έχει προηγηθεί εξάλλου μια πλατιά εξόρμηση με το φύλλο του "Οδηγητή" του Ιανουαρίου, που περιλαμβάνει σχετικό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του μεγαλύτερου επαναστάτη του 20ού αιώνα» .

«Για εμάς τους νέους κομμουνιστές και κομμουνίστριες», τονίζει, «η δραστηριότητα που θα αναπτυχθεί από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ αυτόν τον χρόνο είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με το συγκλονιστικό έργο και τη δράση του ηγέτη των Μπολσεβίκων, οι οποίοι ηγήθηκαν στον αγώνα για την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού, που απέδειξαν στην πράξη ότι η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν είναι μονόδρομος, ότι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτή η παρακαταθήκη αποτελεί έμπνευση και οδηγό για τον αγώνα που δίνουμε σήμερα».

«Αυτήν τη συζήτηση θέλουμε να ανοίξουμε με όλο και περισσότερους νέους και νέες, στους οποίους γίνονται όλο και πιο φανερά τα αδιέξοδα του σημερινού συστήματος, που συναντιόμαστε στον δρόμο του αγώνα για δημόσια και πραγματικά δωρεάν Παιδεία, για σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά και συνολικά στη ζωή, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογικής ανάπτυξης. Να πείσουμε περισσότερους νέους να μπουν μαζί μας στον αγώνα για το πραγματικά σύγχρονο και νέο, τον σοσιαλισμό, που αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική και αναγκαία απάντηση στα προβλήματα του 21ου αιώνα», συμπληρώνει.

902

*

«STUDIO ART CINEMA» - «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ»

Εκδήλωση στις 21/1 για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Β. Ι. Λένιν

Μεγάλη εκδήλωση στις 21 Γενάρη με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τον θάνατο του Β. Ι. Λένιν διοργανώνουν οι εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» και ο  κινηματογράφος «STUDIO new star art cinema», στον χώρο του ιστορικού σινεμά (Σταυροπούλου 33 & Σπάρτης, Πλατεία Αμερικής).

Στην εκδήλωση με θέμα «100 Χρόνια Λένιν. Συνεχίζουμε στο δρόμο της ανατροπής. Για το Σοσιαλισμό, την απάντηση για τον 21ο αιώνα», θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια θα προβληθεί το αριστούργημα του πρωτοπόρου Τζίγκα Βέρτοφ, «Τρία Τραγούδια για τον Λένιν», συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Πρόκειται για μια πολύτιμη, σπάνια ταινία, βασισμένη σε αυθεντικό και συνταρακτικό υλικό. Ένας πανηγυρισμός, ένα μοιρολόι, ένα εμβατήριο, ένα κινηματογραφικό ποίημα για τον ηγέτη της επανάστασης.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση στο χώρο του φουαγιέ. Στο χώρο θα λειτουργεί και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή».

Ώρα έναρξης: 18:30, Ώρα προσέλευσης 18:00. Είσοδος ελεύθερη.

902 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.